Yerden Isitma Ve Si̇stemi̇n Si̇yah Ekranla Çökmesi̇

EMIRAK3838

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar Merhaba iyi günler. 5 aylık 14600KF, Zotac 5070, Msi pro z790p, XPG 2x16 6000 ddr5, 1 tb m2 ssd crucial, bir sistemim var. 4 gün önce cs2 oynarken siyah ekran verip çöktü BIOS a attı. O gün evde yerden ısıtma açıktı sistem de yerde parkenin üstünde duruyor. çöktüğünde parçalar elle kontrolde sıcak değildi. PSU dan şüphelendim o sıcaktı. xigmatec odin 2 kasasındaki 750w 80+ sizce sorun psu da mı? Öte yandan 3 gündür kasayı altına kitap koyarak 10 cm kaldırdım çökme olmadı ama psu hala sıcak oluyor. Değiştirme gerekli midir cünkü bugun baktıgımda ekran kartı 40.000 tl. Asus ROG STRIX 1000G veya Asus TUF Gamıng 850G almak mantıklı mı ?

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,437
Arkadaşlar Merhaba iyi günler. 5 aylık 14600KF, Zotac 5070, Msi pro z790p, XPG 2x16 6000 ddr5, 1 tb m2 ssd crucial, bir sistemim var. 4 gün önce cs2 oynarken siyah ekran verip çöktü BIOS a attı. O gün evde yerden ısıtma açıktı sistem de yerde parkenin üstünde duruyor. çöktüğünde parçalar elle kontrolde sıcak değildi. PSU dan şüphelendim o sıcaktı. xigmatec odin 2 kasasındaki 750w 80+ sizce sorun psu da mı? Öte yandan 3 gündür kasayı altına kitap koyarak 10 cm kaldırdım çökme olmadı ama psu hala sıcak oluyor. Değiştirme gerekli midir cünkü bugun baktıgımda ekran kartı 40.000 tl. Asus ROG STRIX 1000G veya Asus TUF Gamıng 850G almak mantıklı mı ?
Bence değiş o sisteme yakışmıyor ve riske sokuyor.

Almışken PCIe 5.1 Full Modüler ATX 3.1 bir PSU al

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Merhaba,
Yaşadığınız sıkıntı ile lgili değil de daha eski nesil İNTEL sistem kullanan biri olarak yazıyorum.

''5 aylık 14600KF, Zotac 5070, Msi pro z790p, XPG 2x16 6000 ddr5, 1 tb m2 ssd crucial, bir sistemim var.''
i5 serisi intel DDR5, güzel bir sistem.

XPG 2x16 6000 ddr5 ile XMP profillerden max. kaç mhz. alabiliyorsunuz?
İşlemci soğutucu ve kasa olarak ne kullanıyorsunuz?

KS

EMIRAK3838

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
a eski nesil İNTEL sis
Merhaba,
Yaşadığınız sıkıntı ile lgili değil de daha eski nesil İNTEL sistem kullanan biri olarak yazıyorum.

''5 aylık 14600KF, Zotac 5070, Msi pro z790p, XPG 2x16 6000 ddr5, 1 tb m2 ssd crucial, bir sistemim var.''
i5 serisi intel DDR5, güzel bir sistem.

XPG 2x16 6000 ddr5 ile XMP profillerden max. kaç mhz. alabiliyorsunuz?
İşlemci soğutucu ve kasa olarak ne kullanıyorsunuz?
6000 alabılıyorum ama 4800 de kullanıyorum ellemedım kaldı oyle sogutucu

COOLER MASTER MASTERLIQUID ML240L​

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Hmmm,
Sorunla ilgili PSU test yükleme programları ile debakabildiniz mi?
Buradan da bir bakayım derseniz, zaten benzer sıkıntıyı verme ihtimali yüksek. Bir test yapabilirsiniz.
Yine buradan basit olarak, testlere bakmışken cpu ve ekran kartı sıcaklık değerlerine de bir göz atabilirsiniz.

Daha ayrıntılı olanları da var, Uğraştırırcı olaur biraz.. Teknik bilgi klavuz gerektirir.

------------------------

Madem sıkıntısız RAM 6000 MHZ çalışabiliyor. Artık size kalmış bu değerde de kullanabilirsiniz. Neden tam kapasite kullanmayayım sorusu üzerine.
Tabi bunun için önce BİOS ve CHİPSET güncellemelerini yaparsızını.
Bu RAM konusunu karar verirseniz sonraya atarsınız. Sıkıntıyı çözdükten sonraki zamanlar.
Öncelik şu anki sıkıntının çözülmesi.

KS

EMIRAK3838

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hmmm,
Sorunla ilgili PSU test yükleme programları ile debakabildiniz mi?
Buradan da bir bakayım derseniz, zaten benzer sıkıntıyı verme ihtimali yüksek. Bir test yapabilirsiniz.
Yine buradan basit olarak, testlere bakmışken cpu ve ekran kartı sıcaklık değerlerine de bir göz atabilirsiniz.

Daha ayrıntılı olanları da var, Uğraştırırcı olaur biraz.. Teknik bilgi klavuz gerektirir.

------------------------

Madem sıkıntısız RAM 6000 MHZ çalışabiliyor. Artık size kalmış bu değerde de kullanabilirsiniz. Neden tam kapasite kullanmayayım sorusu üzerine.
Tabi bunun için önce BİOS ve CHİPSET güncellemelerini yaparsızını.
Bu RAM konusunu karar verirseniz sonraya atarsınız. Sıkıntıyı çözdükten sonraki zamanlar.
Öncelik şu anki sıkıntının çözülmesi.
BU OCCT sıkıntı yapmaz değil mi bilgisayarda

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
PC de başka oyun CS2 ayarında veya daha çok güç çeken varsa bunlarda durum ne?
Bir bakıma bunlar test sayılabilir.

OCCT sıkıntı çıkarmaz. İçiniz rahat etmezse yapmayın.
Stability sekmesi sağındaki sütun POWER
Kıs süreli, 1 dakikayı geçmeden vb.. İşin rengini belli edebilir..

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri