Yerli otomobil iddialı geliyor

smart38

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık 
yerli otomobilde “F-16 savaş uçaklarında kullanılan gerçek zamanlı işletim sistemini otomobile uyarlayacağız” dedi.

Bakan Işık bu yeni teknolojinin kontrol avantajı,güvenlik,yakıt ekonomisi sağlayacağını belirtti
Araçtaki sensör teknolojisine dikkat çeken bakan Işık araçların birbiriyle iletişime geçeceğini söyledi

F-16 lardaki gerçek zamanlı işletim sistemi ile şimdiki araçların yaptığı güvenlik işlerini ve diğer işlevleri daha hızlı olacakmıs örneğin bir çok firmanın kullandığı öndeki araca fazla yaklaşınca uyarı veren vve fren yapan sistem daha hızlı çalışacak otomati park sistemi daha hızlı olacak vb.

Bakan Işık aracın dünyanın her yerinde satılabileceğini de belirterek aracın 100 km sadece 2 tl lik şarj ile gidebileceğini ve eğer uzun yola cıkılırsa şarj bittiğinde yeniden hareket edebilmesi için 20 lt lik bir motoruda bulunacağını belirtti.

[size=medium]Ve bu araçlarda mekanik parçanın az olacağından dolayı şimdiki araçlarda kullanılan parçaların %70 i kullanılmayacakmış buda daha az arızalanıp servise daha az gideceği anlamına geliyor.[/size]

[size=medium]
5753Pj.jpg
[/size]

[size=medium]
m6YDj1.jpg
[/size]

E

expert

Guest
Başka ülkeden aldık geliştiriyoruz bide yerli oluyor kardeşim güzel bir şey :)

KS

smart38

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
system3276' Alıntı:
Başka ülkeden aldık geliştiriyoruz bide yerli oluyor kardeşim güzel bir şey :)

Başa ülkeden alıntı değildir %100 yerlidir altay gibi t-129 gibi ancak devrim arabalarını sabotaj ettikleri gibi bunuda bu şekilde sabotaj etmeye çalışıyorlar
ancak türkiye eski türkiye olmadığı için çoğu kişide bunu görüyor
seninde inanmamanı araştırmanı tavsiye ederim kardeşim 
satın alınan bir projeyle başarı kazanılmaz bunu araç çıkınca göreceğiz alıntımı değilmi 
önemli olan türkiyeninde kendi aracını üretip satmasıdır

E

expert

Guest
Kardeşim benim ben demiyorum alman bir firmadan almışlar anadolu gibi araçlarımız için neden böyle demiyorum çünkü bizim
Altay için neden demiyorum çünkü bizim bunlar

KS

smart38

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
system3276' Alıntı:
Kardeşim benim ben demiyorum alman bir firmadan almışlar anadolu gibi araçlarımız için neden böyle demiyorum çünkü bizim
Altay için neden demiyorum çünkü bizim bunlar

Dostum aldıkları firmanın direk fabrikası olarak biliyorum saab şirketin adı önceden okumuştum batmış yada durumu çok kotu olan bir firmaymış bizde bu firmanın üretim fabrikasını alıp getirdik diye biliyorum 

ayriyyeten kimse kimseye boyle bir proje satmaz ozelliklede türkiyeye satmazlar
ha belki ünlü tasarım şirketleri var en öndede sahibi türklerin olduğu firmalar onlardan yardıım almış olabilir zaten o firmalarda direk tasarımda satıyorlar :)

almanların elinde boyle bir bomb olsa bize verirmi 100 km 2tl oda türkiyede biliyorsun hala elektriğin bi kısmını dışardan alıyoruz

iyi forumlar

E

expert

Guest
Cadillac amerikan kardeşim yanlış yazmışım amerikan olacak
Özün sözün kısası yerli değil
Altay
Anadolu
Bunlar benim için yerli ve milli

Ersin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
zamanı gelince kendi parçalarımızıda üreticez inşallah. :)

E

expert

Guest
Zaten kendi içimiz de ki icatlara destek olsalar işte
Dünyanın en iyisi biz oluruz

KS

smart38

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
system3276' Alıntı:
Cadillac amerikan kardeşim yanlış yazmışım amerikan olacak
Özün sözün kısası yerli değil
Altay
Anadolu
Bunlar benim için yerli ve milli

Benzerlik var ama satın alınan yada çalınan bir tasarım yok zaten oyle olsa firma direk dava açardı  yerli olacak s.mod bey :)
bu konu uzadıkça uzar forumda birde tartışma bolumumu olsa ne :D

araba çıkınca inşallah burda olursak tekrar konuşuruz 

savunma sanayınde %60 lık yerli üretime 12 yılda yaklaşan türkiye arabanınmı sahtesini yapacak

neyse iyi forumlar saygılar :)

E

expert

Guest
Kardeşim para verip aldıktan sonra kim kime dava açacak

KS

smart38

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
system3276' Alıntı:
Kardeşim para verip aldıktan sonra kim kime dava açacak

gosterilen araç eski model bir araç ve aracı sadece far larındaki benzerlik aynnısı değil ve o ızgaralardaki hafif benzerlikle araç satın alınmış olmaz bi tasarım yapmak o kadar zor değil hadi yapamadı gider özgün olsun 1 olsun diye tasarım şirketinden alır aracın tasarımını motor ve diğer parçalar bizim zaten o satın aldı deddiğiniz firma bu araç sistemine çok uzak

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz. araç firmadan resmen satın alındı tamamen. Firmadan açıklama geldi sattık diye. Çalma falan yok evet aracın belkide bire biri burada üretilecek. Sadece proje yabancı yapım Türkiye. İlk basamak olarak belkide yapmak zorundalardı neden derseniz koskoca fabrikalar kurulacak yepyeni bir araç tasarımıyla gelseydi çok daha fazla yıl alırdı. Zaten gecikmiş bir şey. Bir sonraki araçta proje satın al şeklinde olursa ,aa yani tasarla artık! diyebiliriz ama şuan bu durum bizi rahatsız etmemli. Şahsen olaya siyasi bakmadığım için destekliyorum

E

expert

Guest
Rurouni' Alıntı:
arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz. araç firmadan resmen satın alındı tamamen. Firmadan açıklama geldi sattık diye. Çalma falan yok evet aracın belkide bire biri burada üretilecek. Sadece proje yabancı yapım Türkiye. İlk basamak olarak belkide yapmak zorundalardı neden derseniz koskoca fabrikalar kurulacak yepyeni bir araç tasarımıyla gelseydi çok daha fazla yıl alırdı. Zaten gecikmiş bir şey. Bir sonraki araçta proje satın al şeklinde olursa ,aa yani tasarla artık! diyebiliriz ama şuan bu durum bizi rahatsız etmemli. Şahsen olaya siyasi bakmadığım için destekliyorum

Siyasi olarak değil milli ve yerli mi onu konuşuyoruz

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
İste farkind degilsiniz belkide ama bir cok kisi kendi tuttugu partisi bunu yapsaydi aaa bakin neler yapiyoruz gurur duyun derdi. Yapmayin lutfen ulkemiz icin guzel.bir adım bu.bende desteklemiyorum gorusum farkli ama bu yapılmalı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri