Youtube Gelirin Vergilendirmesi Hakkında Sorum Var lütfen yardım edin

feronia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
kanalım 2 bin abone para kazanması açılalı 3 4 gün oldu youtube studio gelir kısmı 180tl oldu yaşım 18 den küçük aileme konuyu açtım benden kapatmamı istediler vergi konusunda,baya bi üzüldüm
ailem sonuç olarak sen bir hizmet verdin ve bunun kazancını sağladın bu yuzden vergisini ödemelisin ödemessen ilerde başın yanar dedi ama benim bildiğim google adsense den bu parayı çekmediğin sürece vergisini ödemene gerek yok diye biliyorum ve benim amacım parayı çekmek değil parayı biriktererek ilerde 18 yaşını geçince artık şirket kurmak gerekiyorsa kurup parayı çekmek.
ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum lütfen beni bilgilendirin gerekirse kanalı da kapatırım

RaYles

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107
kanalım 2 bin abone para kazanması açılalı 3 4 gün oldu youtube studio gelir kısmı 180tl oldu yaşım 18 den küçük aileme konuyu açtım benden kapatmamı istediler vergi konusunda,baya bi üzüldüm
ailem sonuç olarak sen bir hizmet verdin ve bunun kazancını sağladın bu yuzden vergisini ödemelisin ödemessen ilerde başın yanar dedi ama benim bildiğim google adsense den bu parayı çekmediğin sürece vergisini ödemene gerek yok diye biliyorum ve benim amacım parayı çekmek değil parayı biriktererek ilerde 18 yaşını geçince artık şirket kurmak gerekiyorsa kurup parayı çekmek.
ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum lütfen beni bilgilendirin gerekirse kanalı da kapatırım
Kardeşim Benim Bildigim Belli Bi Miktar para kazanman lazım belli bir kazancının olması lazım yani daha ilk para çekmende vergi vermezsin bence detaylı bi araştırma yapmalısın ama şuan senin için vergi geçerli olmaz diye düşünüyorum belirli bi miktarda kazanmaya başladıgında olur sen yinede bi araştır ama olmaz bence

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Parayı çekmediğin sürece vergi ödemene gerek yok. Vergi kanunu da bu senenin başında değişti. İnternet üzerinden Yayıncılık, Influencerlık ve Freelance çalışma tipi için özel banka hesabı açıyorsunuz. Parayı oraya çekerken %15 vergi alıyor ve gerisi size kalıyor. Yıllık kazancınız 32000₺'yi geçerse (miktardan emin değilim) şirket açıp muhasebeci tutmanız vs. gerekiyor.

Fakat %15'lik vergi için hesap açınca sigorta, bağkur vs. gibi ücretler çıkıyor onları da ödemeniz gerekiyor.

Bildiğim kadarıyla anlattım. Durumu bir mali müşavir ile görüşmeniz daha mantıklı olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri