Bütçe olarak aldığım ekipmanların dışında 150-250bin tl arası yapabilirim. Bunu da tek seferde değil de, ekipmanları tek tek alıp 6 taksit halinde yapabilirim. Ekran kartı olarak msi 4090 suprim x liquid, işlemci olarak intel i9 13900k, m2 ssd olarak da msi m580 m2 ssd nwme aldım. Geri kalan parçaların önerilerinde yardımlarınızı istiyorum. Toplayınca minimum 1 sene İlk bilgisayarım ve tek bilgisayarım şimdilik bu olacaktır. Tüm video çekimi, edit, kurgu, animasyon yapımı ( hersey bilgisayar parçaları alınıp, birleştirince belli olacak). 5090 ekran kartı, z890 ve üzeri anakart,… diğer ekipmanlara işe başlayıp para kazanmaya başlayınca bakacağım. Bence de render için zaten 2 bilgisayar olması lazım. 1. Bilgisayarda video çekimi, animasyon yapımı, online dersler, kitap yazımı, red dead redemption, battlefield 2042,… gibi üst seviyeli oyunları 4k ultra ayarlarda ve yüksek fsp değerleriyle oynamak, internet sitesi kurulumu, mobil uygulamalar yapmak, kitap yazımı / basımı/ düzenlenmesi, kendi eğitim portalımı, serverimi kurmak, ilerde 3d ve 2d oyun ile uğraşmak, derslerimi 2d ve 3d animasyon, çizgi film benzeri şeylerle desteklemek için çalışmalar yapmak, bunların dışında da o zaman yapacağım başka projeler de de kullanacağım. RAM sogutucu da aldım. Type-c , USB 3.0, USB 3.1, 3.2., type-c (5gbps, 10gbps, 20gbps ) hub anakarta takılan modellerinden de aldım. 4k çözünürlükte 40 Gb ve üstü dosyalarla çalışacağım. 6400/6000 MHz ve 4*32gb ram yetmeyecektir, ilerde bana render ve işlemlerde gecikme ve sorunlar çıkaracaktır. İşlerin hızlı, kaliteli ve stabil olması gerekiyor. Sadece YouTube işi yapmayacağım. YouTube başlangıcı olacak ama çok önemli ve kaliteli videolar olacak. Bu ilk bilgisayarın aldığım parçalar harici ilk bütçesi olacaktır. Bu kadar yoğun ve güçlü bilgisayar için hem 420mm sıvı soğutma, 1300w üzeri platinium güç kaynağı, gen 5 (6400 değil daha yüksek MHz ve 4*32 yada 4*48gb ) ram, kasa, fanlar, başta 4k monitör ( hem 4k oyunlarda hem de işlerimde kullanılıp beni 3-5 sene idare edebilecek bir sistem toplamaktır amacım. YouTube başlangıçlı ama ilerde büyük işler için düşünüyorum. Eğitim tabanlı kendi ders serverimi kuracağım. Oyun serverimi kuracağım. Yani düz YouTube değil. Arkadaşlar aldığım tüm ekipmanları da anakarta ve kasaya takmak istiyorum. Hava akımı iyi (mesh) , tüm kabloları düzenli, büyük sağlam bir kasa olarak ne önerirsiniz? (Kasanın üzerinde usb4.0, usb5.0, type-c (5gbps, 10gbps, 20gbps, 40gbps) , USB 3.0 , USB 3.1, USB 3.2, USB 2.0 portları da ayrıca bolca oln bir kasa öneriniz var mı? Anakart için için ise kasa için dediklerimin yanında 3-4 pci express 5.0, pci express 4.0, pci express 3.0 portları, display 2.1 ( minimum 2 adet), HDMI 2.0 ( minimum 2 adet) , 4-5 ve üzeri gen5 m2 ssd nwme slotları, ramlar olarak 9200 MHz ve 4*48gb ve üzerini destekleyecek, upgrade edilecek, minimum 1 saat ve üzeri 4k çözünürlükte 40Gb ve üzeri Render larda kasmayacak kendi içinde uyumlu program tek bir şirket için anakart öneriniz ne olur? Asus, gigabyte bezdirdi beni. Ellerine düştün mü yandın. Gerekli bakımları yapılınca sağlam, hızlı, stabil, kaliteli birbiriyle uyumlu bir ilk bilgisayarımı toplamak istiyorum. İntel msi tabanlı düşünüyorum. Aynı anda 7 ve üzeri işle uğraşıp arka planda da başka başka işler yapabilecek ama kaliteli, güncel, upgrade ile daha üst seviye işlerde de parçalar ekleyebileceğim şeklinde olursa iyi olur. Tüm imkanlarımı seferber edip kaliteli işler yapmak istiyorum.