İyi günler. Matematik öğretmeniyim. YouTube kanalı açıyorum . 6,7,8, 9, 10, 11, 12. Sınıflar, Yks, lgs, msü, kpss,… sınavlara ve derslere yönelik Matematik ve Geometri konu anlatımı, soru çözümleri, deneme sınavları, ders videoları yayınlayacağım. Online özel ders ve sınıf dersleri de yapmayı düşünüyorum. Derslerim 4k çözünürlükte 1 saat veya daha uzun bir süreli olacak. Animasyon, grafiklerle, çizimlerle dersi daha anlaşılır yaparak kaliteli içerikler hazırlayacağım. Mobil uygulama ve internet sitesi de yapacağım. İnternet sitem üzerinden online özel ders ve sınıf dersleri yapacağım. Bu arada animasyonlar da yapacağım. Konu anlatımı, soru bankaları, fasiküller, deneme sınavları kitaplar yazıp yapım ve satışını da yapacağım. ilerde oyun yapımı ve yazılım çalışmalarım da olacak. Kaliteli 4k çözünürlükte online ve bilgisayar oyunları da oynamayı istiyorum. YouTube, instagram, Facebook ve kendi yaptığım mobil uygulamalar ve internet sitemde de video çekimleri, render, editleme, canlı yayınlar da yapacağım. Bunlarım dışında hem iş, hem özel işlerim, hemde ileriye dönük projelerim ve çalışmalarım için ilerideki teknolojileri takip edeceğim ve upgrade yapabileceğim Bir masaüstü bilgisayar topluyorum. Thunderbolt 4 ve 5 uyumlu, ddr5, 40gbps, 10gbps ethernetli, pci express 5.0 olan type-c (10,20,40 gbps hızlarını destekleyecek) portları bol olan, type-c gen2 / gen 2*2/ usb4.0, usb5.0 portları bolca olan, minimum 4 tane veya daha fazla sayıda ram yuvası olan( daha da fazla sayıda olabilir). Kaliteli bir render, video edit, tüm işlerimi yapabileceğim bir masaüstü bilgisayar için tavsiyelerinizi bekliyorum.
Aldığım parçalar:
Ekran kartı: msi rtx 4090 suprimx liquid
İşlemci: intel i9 13900k
M2 ssd: 4tb msi m580 m2 ssd nwme
Grafik tablet: artisul d16 (1920*1080 çözünürlüklü grafik tablet)
Ayrıca ram için soğutucu aldım(aliexpress)
Hangi parçaları almalıyım? Hangi ddr5 ram, anakart, sıvı soğutma, güç kaynağı, 4k çözünürlü 1ms ve altı mönitor, modem, Router, … için ne önerirsiniz. İleriye dönük olması için uğraşıyorum. Bir de sorum aldığım intel i9 13900k işlemci (lga 1700), ileride lga 1851 soketli bir anakarta da takabilir miyim? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Nternetim : superonline 1000mbps fiber internet. İleride yapabilirsem 10gbps fiber internet için de uğraşacağım. Beni en azından 5 sene kaliteli ve hızlı , kararlı, kaliteli bir şekilde ve ileriye de yatırım amaçlı bir bilgisayar tavsiyelerinizi bekliyorum. Ramlerde tahmini 30gbps ve üstü dosyalarda çalışacağımı düşünüyorum. Hem kapasitesi hem de MHz değeri yüksek ama cl değerleri nispeten düşük ddr5 ram tavsiyelerinizi bekliyorum.