Youtube Kanalım Için Render Video Editleme, Düzenleme,… Işlerim Için Masaüstü Bilgisayar Tavsiyesi

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
Forumda hali hazırda 420 mm destekleyen kasalar konusu var oradan kasaları inceleyin. 420 mm lik arctic sıvı soğutma ideal seçim olucaktır. Ayrıca pcpartpicker diye bir site var bütün sistemi topluyorsun sistemin ne kadarlık bir tüketimi var görebiliyorsunuz ona görede psu seçimine bakıp kontrol edin. Ram konusunda ddr5 anakart seçmelisiniz ram slotu 4 adetse 2x16 versiyonla 64 GB ram a tamamlayın. Çok rahat götürecektir. Ama yok yetmez gibi düşünceleriniz var ise 2x32 versiyonla 4 adet ram takmalısınız. Bu bile çok çok gereginden fazla olucaktır.Eğer ileride sistemi değiştirme düşüncesi varsa asus prime z790 anakart ideal olur. Değiştirmeyi düşündüğünüz sistemde anakarta 20-30-40 k gibi bütçe ayırmak çokta mantıklı gibi gelmiyor.

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
Forumda hali hazırda 420 mm destekleyen kasalar konusu var oradan kasaları inceleyin. 420 mm lik arctic sıvı soğutma ideal seçim olucaktır. Ayrıca pcpartpicker diye bir site var bütün sistemi topluyorsun sistemin ne kadarlık bir tüketimi var görebiliyorsunuz ona görede psu seçimine bakıp kontrol edin. Ram konusunda ddr5 anakart seçmelisiniz ram slotu 4 adetse 2x16 versiyonla 64 GB ram a tamamlayın. Çok rahat götürecektir. Ama yok yetmez gibi düşünceleriniz var ise 2x32 versiyonla 4 adet ram takmalısınız. Bu bile çok çok gereginden fazla olucaktır.Eğer ileride sistemi değiştirme düşüncesi varsa asus prime z790 anakart ideal olur. Değiştirmeyi düşündüğünüz sistemde anakarta 20-30-40 k gibi bütçe ayırmak çokta mantıklı gibi gelmiyor.
anakart konusunda haklısınız ama 192gb 4x48gb hemde 6400mhz+ istiyor bu da beraberinde birçok sorunu getirecektir örneğin:
şuan 2x16+2x32 ramlerimi 3600mhz de kullanabiliyorum mesela son teknoloji cihazlar kararlı çalışmıyor

Arkadaşlar ben yapmayı düşündüğüm şeyleri ve aldığım ekipmanları yazdım. Ne yapacağımı söyleyim de ona göre bir sistem toplayayım dedim. Ulusal sınavlara yönelik sınav sorularına yakın olabilecek şekilde bir kanal kurmak istiyorum. Yıllardır zaten ders konusunda deneyimim var. İleride artık işimi digital platformlarda aktarıp kendi işimi artık birisinin adı altında yapmadan kurmak ve öğrenci, veli , ailelere kaliteli ve sınavlara yakın formatlarda yardımcı olmak istiyorum. YouTube kanalı açma düşüncem bu yüzdendir. Alışılmışın dışında farklı, kapsamlı ve kaliteli içerikler yayınlayacağım. Yıllardır bu işimi kurmak için çalışıyorum. Teknik konularda bilgim Az ve yetersiz olduğundan sizden tavsiyelerinizi istedim. Bu videolarımı 3-5 sene sonra tekrar inceleyince o zamanki sınav formatında da kullanılabilecek şekilde anlatacağım. Durum bundan ibarettir.

Ben de o sorunlarla karşılaşmamak, öğrenmek ve kendi işim için yardım, yol gösterme ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Teknik bilgilerde acemiyim. O yüzden yardım istemiştim. Kaliteli bir iş kanal kurmak için yıllardır uğraşıyorum.
sizi de anlıyorum ama belirttiğiniz özellikler çok fazla en kararlısı iş istasyonu alıp kullanmak onunda maliyeti yaklaşık 800k civarı, şuan bu bütçede örnek vermek gerekirse bir uçağınız var ve bütçenizden dolayı uçağı yükseltecek kanadınız yok ama yükseltmek istiyorsunuz illa ve bu imkansız ya düz devam etmek yani mevcut cihazlarla yetinmelisiniz ya da dediğim iş istasyonlarını almalısınız onlarında fiyatı baya yüksek

Son düzenleme:

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
Daha sistem tam kararında çalışmıyor çok böyle sıkıntılı konu açanlar var. Yani 4x48 6400 mhz ile sistemde çıkabilecek kararsızlılar arızalar neler olur bilemiyorum.

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
Daha sistem tam kararında çalışmıyor çok böyle sıkıntılı konu açanlar var. Yani 4x48 6400 mhz ile sistemde çıkabilecek kararsızlılar arızalar neler olur bilemiyorum.
6400mhz çalışmaz zaten sistem bios bile açamıyor kendim denedim, 2 slot takıp 3600mhz e düşürüp öyle 4 slot tekrar takıp çalıştırabildim

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
5600 mhz devam ozaman yada max 6000 mhz

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
5600 mhz devam ozaman yada max 6000 mhz
2 slot 8000mhz e kadar çalışır ama 4 slot 5000 bile göreceğini sanmıyorum intelin sitesine baktım ama desteklenilen mhz i bulamadım

intelde 4 slotda en kararlı 4800mhz diyorlar

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
ROG Maximus Z 790 Hero BTF anakartta yapılan testlerde 4x16 gb sk hynix 5600 kullanılmıştır yazıyor.Yabancı pc malzemesi satan sitelerde cl 40 değerinde olduğunu gördüm https://rog.asus.com/tr/motherboards/rog-maximus/rog-maximus-z790-hero-btf/
Kullanılabilir ama kararlılıkda önemli burada pc bazen start vermeyebilir ramlerde parazitlenme yaşanıp belki çalışma sırasında bi anda ramleri görmeyebilir pc herşey olabilir, bi arabaya stage 5 attırıp düzgün mükemmel çalışmasını bekleyemeyeceğin gibi elbet bazı kronikler ve kararsızlıklar baş gösterebilir

Streaker

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
127
İyi günler. Matematik öğretmeniyim. YouTube kanalı açıyorum . 6,7,8, 9, 10, 11, 12. Sınıflar, Yks, lgs, msü, kpss,… sınavlara ve derslere yönelik Matematik ve Geometri konu anlatımı, soru çözümleri, deneme sınavları, ders videoları yayınlayacağım. Online özel ders ve sınıf dersleri de yapmayı düşünüyorum. Derslerim 4k çözünürlükte 1 saat veya daha uzun bir süreli olacak. Animasyon, grafiklerle, çizimlerle dersi daha anlaşılır yaparak kaliteli içerikler hazırlayacağım. Mobil uygulama ve internet sitesi de yapacağım. İnternet sitem üzerinden online özel ders ve sınıf dersleri yapacağım. Bu arada animasyonlar da yapacağım. Konu anlatımı, soru bankaları, fasiküller, deneme sınavları kitaplar yazıp yapım ve satışını da yapacağım. ilerde oyun yapımı ve yazılım çalışmalarım da olacak. Kaliteli 4k çözünürlükte online ve bilgisayar oyunları da oynamayı istiyorum. YouTube, instagram, Facebook ve kendi yaptığım mobil uygulamalar ve internet sitemde de video çekimleri, render, editleme, canlı yayınlar da yapacağım. Bunlarım dışında hem iş, hem özel işlerim, hemde ileriye dönük projelerim ve çalışmalarım için ilerideki teknolojileri takip edeceğim ve upgrade yapabileceğim Bir masaüstü bilgisayar topluyorum. Thunderbolt 4 ve 5 uyumlu, ddr5, 40gbps, 10gbps ethernetli, pci express 5.0 olan type-c (10,20,40 gbps hızlarını destekleyecek) portları bol olan, type-c gen2 / gen 2*2/ usb4.0, usb5.0 portları bolca olan, minimum 4 tane veya daha fazla sayıda ram yuvası olan( daha da fazla sayıda olabilir). Kaliteli bir render, video edit, tüm işlerimi yapabileceğim bir masaüstü bilgisayar için tavsiyelerinizi bekliyorum.
Aldığım parçalar:
Ekran kartı: msi rtx 4090 suprimx liquid
İşlemci: intel i9 13900k
M2 ssd: 4tb msi m580 m2 ssd nwme
Grafik tablet: artisul d16 (1920*1080 çözünürlüklü grafik tablet)
Ayrıca ram için soğutucu aldım(aliexpress)

Hangi parçaları almalıyım? Hangi ddr5 ram, anakart, sıvı soğutma, güç kaynağı, 4k çözünürlü 1ms ve altı mönitor, modem, Router, … için ne önerirsiniz. İleriye dönük olması için uğraşıyorum. Bir de sorum aldığım intel i9 13900k işlemci (lga 1700), ileride lga 1851 soketli bir anakarta da takabilir miyim? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Nternetim : superonline 1000mbps fiber internet. İleride yapabilirsem 10gbps fiber internet için de uğraşacağım. Beni en azından 5 sene kaliteli ve hızlı , kararlı, kaliteli bir şekilde ve ileriye de yatırım amaçlı bir bilgisayar tavsiyelerinizi bekliyorum. Ramlerde tahmini 30gbps ve üstü dosyalarda çalışacağımı düşünüyorum. Hem kapasitesi hem de MHz değeri yüksek ama cl değerleri nispeten düşük ddr5 ram tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hocam bu sizin sisteminiz mi?

KS

jagan95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5

Hocam bu sizin sisteminiz mi?
Hayır ben değilim. Başka bir matematik hocası galiba. Benim ekran kart: msi rtx 4090 suprim x liquid. İşlemci: intel i9 13900k . M2 ssd nwme: 4tb msi m580. Sistemi topluyorum. Ama ben de mesaj atmayı düşünüyorum.

Streaker

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
127
Hayır ben değilim. Başka bir matematik hocası galiba. Benim ekran kart: msi rtx 4090 suprim x liquid. İşlemci: intel i9 13900k . M2 ssd nwme: 4tb msi m580. Sistemi topluyorum. Ama ben de mesaj atmayı düşünüyorum.
tamamdır hocam sistemi topladığınızda fotoğrafını yollayabilirseniz bizde bakarız nasıl bir sisteminiz olduğuna.

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
bir sonuca vardınız mı? konu sürekli hortlayıp duruyor, 1.5 hafta sonra 5090 geliyor zaten bende 9 ay sonraya 5090 takmayı düşünüyorum inş, videoda bile f/p parçalar kullanılmış, sizin yaptığınız işlere benzer işler yapan kişilerin sistemlerini incelediniz mi? ve ayıptır sorması bu işlerden ayda total kazancınız ne kadar olacak?

KS

jagan95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
bir sonuca vardınız mı? konu sürekli hortlayıp duruyor, 1.5 hafta sonra 5090 geliyor zaten bende 9 ay sonraya 5090 takmayı düşünüyorum inş, videoda bile f/p parçalar kullanılmış, sizin yaptığınız işlere benzer işler yapan kişilerin sistemlerini incelediniz mi? ve ayıptır sorması bu işlerden ayda total kazancınız ne kadar olacak?
5090 ları ben de araştırmaya başladım. Ama msi rtx 4090 suprim x sıvı soğutmalı ekran kartını kullanacağım. 5090 ekran kartlarını 2. Bilgisayara alırım ilerde. Aylık total kazanç ne olacağı belli değil. Bu ancak başlayıp ilerideki günlerde belli olur. Benim iş f/p değil kaliteli olmalı. Dediğim işleri yapabilmek için kaliteli, hızlı, kararlı, güvenli, kaliteli, güncel, upgrade edilebilir sağlam bir bilgisayar lazım. Araştırmalara devam ediyorum.

tamamdır hocam sistemi topladığınızda fotoğrafını yollayabilirseniz bizde bakarız nasıl bir sisteminiz olduğuna.
Olur tabii. Dediğim gibi araştırmaya devam ediyorum.

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
90
5090 ları ben de araştırmaya başladım. Ama msi rtx 4090 suprim x sıvı soğutmalı ekran kartını kullanacağım. 5090 ekran kartlarını 2. Bilgisayara alırım ilerde. Aylık total kazanç ne olacağı belli değil. Bu ancak başlayıp ilerideki günlerde belli olur. Benim iş f/p değil kaliteli olmalı. Dediğim işleri yapabilmek için kaliteli, hızlı, kararlı, güvenli, kaliteli, güncel, upgrade edilebilir sağlam bir bilgisayar lazım. Araştırmalara devam ediyorum.

Olur tabii. Dediğim gibi araştırmaya devam ediyorum.
Kararlılık yeni çıkan güncel parçalarda sağlanması zordur, 4090 ın ilk serisinde bile kablo yanma sorunu vardı, şuan en iyi x800 anakartlarda vb. Pcie 5.0 ssd kullanınca gpu nun gücünü düşürüyor vb., en iyisini istediğinizin farkındayım ama yapacak birşey yoksa da zorlamanın bir anlamı yok ya da 1-2 milyon pc ye bütçe ayırıp en güçlü iş istasyonlarından birini satın almak

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri