Yüksek Performans Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tunsam1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar hepinize merhaba.
Geçen yılda bu sorunu yaşamıştım bir şekilde çözmüştüm.

Şuan 5 gündür uğraşıyorum çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum..

PC ÖZELLİKLERİ:

DELL İNSPİRON N5110
İ7
GT525M
4GB RAM

Daha öncelerinde ısınma problemi yaşadıgım pc ye altına sogutucu almam ile ve içini temizletmem ile çözmüştüm ancak 4 gün önce elektrikler gitti ( bataryasız kullanıyorum.) ve bilgisayar yüksek performansa geçmiyor.

BENCMARK testi yaptırdım ekran kartı yandımı acaba diye ancak ekran kartı gayet iyi durumda 60 derecede bencmarkta 60-70 fps alıyor.
suan pc efsane kasıyor. pil ayarlarından yüksek performansa alıyorum veya dengeli vs. hiç bir şey değişmiyor pc de sanki kendini kitledi sabit stabil calısıyor. fan bile stabil calısıyor işlemci ısınmıyor bile.

ekleme:

* tüm driverlar güncel
*dun yeni formatladım hala aynı sorun.

*70-80 fps aldıgım oyunlarda 20-30 alıyorum.

yardımlarınızı bekliyorum. çözemedim sorunu bir türlü bilgisayarcıya gittim ve bu sorunla hiç karşılaşmadım diyor.

Bu arada bilgisayar elektrikler gittikten sonra şöyle bir şeye döndü:  prizden çalışırken normal ancak bataryayı takıp prizden cıkartınca yüksek performansa geçiyor. ve bataryam ölü oldugu için dolduramıyorum. bataryayı takınca dolmuyor yazıyor. yeni batarya sipariş ettim ancak oyunları bataryadan oynayamam. çözümlerinize açığım teşekkürler.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
tunsam1' Alıntı:
Arkadaşlar çözümü olan biri yokmu acaba.. bu forumu önerdiler ama.

Hdsentinel indirin sıcaklık atın Hdtune indirip bad sector ve sağlık taramalarını yapın sonuçları atın

KS

tunsam1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam sıcaklık değerleri sabit. daha öncedende yapıyordu böyle bi sorun hdd vb. donanımlar ile olacağını sanmıyorum.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
tunsam1' Alıntı:
hocam sıcaklık değerleri sabit. daha öncedende yapıyordu böyle bi sorun hdd vb. donanımlar ile olacağını sanmıyorum.

Hdtune ile de bir deneme yaparmisiniz bad sector taramasi

KS

tunsam1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
verilerinizi yedekleyip bir format atmayı denermisiniz geçiceğini düşünüyorum

yukarıda yazıda belirttiğim gibi format attım. win 10 pro attım olmadı win 7 64 bit attım olmadı..

KS

tunsam1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ekran kartı sıcaklığım bencmark yaparken 60c çalışıyor ama normal bir şekilde ısınmıyor bile. şöyle bi sıkıntı bataryayı takıyorum prizden cıkartıyorum. bilgisayar otomatik yüksek performansa geçiyor. prize taktığım gibi kasmaya başlıyor oyunlar.

İşlemci sıcaklığı 50-60 arası gayet ideal bence çünkü bilgisayarın ısınma problemi vardı yüksek performans sorunu yaşamadan önce. soğutucu almıştım hatta. suan bad sector taraması yapıyorum..

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
tunsam1' Alıntı:
ekran kartı sıcaklığım  bencmark yaparken 60c çalışıyor ama normal bir şekilde ısınmıyor bile. şöyle bi sıkıntı bataryayı takıyorum prizden cıkartıyorum. bilgisayar otomatik yüksek performansa geçiyor. prize taktığım gibi kasmaya başlıyor oyunlar.

İşlemci sıcaklığı 50-60 arası gayet ideal bence çünkü bilgisayarın ısınma problemi vardı yüksek performans sorunu yaşamadan önce. soğutucu almıştım hatta. suan bad sector taraması yapıyorum..

Birkaç arkadaşımda var 80 fps aldıgı oyunda bataryası öldüğü için 20 fps lere indi yeni bir batarya taktırın ve servise yollayın hatayla ilgili yada servisle ugrasmak istemiyorum derseniz bir  temiz format deneyin

KS

tunsam1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
batarya sipariş ettim umarım sorun bataryadandır. batarya ölü oldugu için pc beyni değişmiş olabilir.
format hiç bir şekilde çözmüyor. anlamadım gitti. daha öncedende olmuştu ama bi şekilde çözmüştüm. çok ilginç bi sorun. 2 tanıdık bilgili insanla iletişim halindeyim çözemedik.
7 pc tamircisine ve teknik servise götürdük onlarda çözemedi. bataryayı bekliyoruz bakalım..

KS

tunsam1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim batarya bugün elime geldi. taktım taktıgım gibi doluyor dedi ve pc otomatik yüksek performansa geçti. denedim prizden çıkartıp acaba bataryada yüksek prizde düşük mü olucak diye. prizden cıkartınca otomatik düşük performansa geçti. prizdeyken yüksek performansa aldı şimdi pc kendini.  Bataryadanmış sorun. ama 6 gündür araştırdım. böyle bi sorun hiç karşıma gelmedi. umarım sorunu olanlara yardımcı olabiliriz. 

Teşekkürler pchocası üyeleri :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri