Soru Yurtdışı Telefon Almak Mantıklı Mı ?

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Arkadaşlar aklımda iPhone 12 var, ikinci el olarak alsam 19k ya gelecek. Sıfır fiyatını hak etmiyor zaten. Yurtdışı alıp 8ay kullanabiliyor diye biliyorum. Geriye kalan 4 ay cihazda hat olmuyor sanırım. Sıkıntı değil o 4 ayda şuan kullandığım cihazı hat için kullanırım, sürekli İnternetimi de paylaşırım. Yani arama dışında diğer işlerimi yine onda yaparım. Almak istersem pasaport kaydı yapmam gerekiyor mu? Ve hangi ülkeden nasıl alacağım. Telefonculardan alınır mı? Fiyatlar iyiyse pahalıya patlamayacaksa iphone 13 civarı da düşünürüm.

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
892
Arkadaşlar aklımda iPhone 12 var, ikinci el olarak alsam 19k ya gelecek. Sıfır fiyatını hak etmiyor zaten. Yurtdışı alıp 8ay kullanabiliyor diye biliyorum. Geriye kalan 4 ay cihazda hat olmuyor sanırım. Sıkıntı değil o 4 ayda şuan kullandığım cihazı hat için kullanırım, sürekli İnternetimi de paylaşırım. Yani arama dışında diğer işlerimi yine onda yaparım. Almak istersem pasaport kaydı yapmam gerekiyor mu? Ve hangi ülkeden nasıl alacağım. Telefonculardan alınır mı? Fiyatlar iyiyse pahalıya patlamayacaksa iphone 13 civarı da düşünürüm.
Dostum iPhone 14 128gb 18bin tl di en son. Alınır cok mantikli her yil 8 ay kullanabilirsiniz yil basinda sifirlaniyor

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Dostum iPhone 14 128gb 18bin tl di en son. Alınır cok mantikli her yil 8 ay kullanabilirsiniz yil basinda sifirlaniyor
O zaman sıkıntı değil. Peki 11k - 12k civarına düz 12 alınır mı diye sorayım da. Bence mantıksız. 14 gibi cihazlar almak daha iyi.

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
892
O zaman sıkıntı değil. Peki 11k - 12k civarına düz 12 alınır mı diye sorayım da. Bence mantıksız. 14 gibi cihazlar almak daha iyi.
Benim tandigim telefoncum var. Bütün sulalenin telefonlarini onla hallediyorum iraktan getiriyor aliyom ugrasmiyorum biseyle. Sende öyle bulabilirsin yurtdisina cikmadan. Almisken imkan varsa 14 al cok guzel telefon

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Benim tandigim telefoncum var. Bütün sulalenin telefonlarini onla hallediyorum iraktan getiriyor aliyom ugrasmiyorum biseyle. Sende öyle bulabilirsin yurtdisina cikmadan. Almisken imkan varsa 14 al cok guzel telefon
Piyasası, ederi nedir?

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Gecen ay 14 128gb 17.500tl ye almistim. Yazin pasaport kayit yapacam. Irakta bazi siyasi olaylardan dolayi fiyat oynuyor suan ne kadar oldu tam bilmiyom. 18-19 arasi biseydkr diye dusunuyorum
Peki nereden almalıyım? Telefoncu gezmem mi gerek?

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
312
Valla ben 14 promax 256 gb 29.000₺ e yurt dışı git gel dahil getirdim 4 ay digital 4 ayda fiziki sim var fakat 2 gün önce 6.000 e kayıt ettim üstüme bence mantıklı avrupa cihazlar 1 yıl garantili oluyor birde model numarası avrupa olsun mis gibi

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
hocam son kararım, ilk önce öğrenci pasaportu çıkartıp Gürcistan Batum'a gidip iPhone 13 Pro max cihazını alıp, tatilimi yaptıktan sonra Türkiye'ye gelmek. 18 yaşından küçüğüm, tek başıma yurtdışına çıkacağım. Bu şekilde pasaporta kayıt yaptıracağım. Bir hata var mıdır?

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
312
Kıbrısada gidebilirsin tc e kayıt edebilirsin hayır bir sorun yok e devlet üzerinden kayıt işlemlerini yapabilirsin daha sonra

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Kıbrısada gidebilirsin tc e kayıt edebilirsin hayır bir sorun yok e devlet üzerinden kayıt işlemlerini yapabilirsin daha sonra
Kıbrıs değil de Batum düşünüyorum. Yazdığım seneryoda sorun yok değil mi?

hocam son kararım, ilk önce öğrenci pasaportu çıkartıp Gürcistan Batum'a gidip iPhone 13 Pro max cihazını alıp, tatilimi yaptıktan sonra Türkiye'ye gelmek. 18 yaşından küçüğüm, tek başıma yurtdışına çıkacağım. Bu şekilde pasaporta kayıt yaptıracağım. Bir hata var mıdır?
.

fatihbalksen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
65
8 ay derken
Her yurtdışı cihazda geçerli mi
Ve çift simli cihazlarda 2. sim yeri de mi 8 ay
Bir de her yıl yenileniyor mu yani 8ay var 4 ay yok

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
8 ay derken
Eğer ki pasaport kaydı yapmazsan sadece 8ay kullanabiliyorsun. 4+4. Diğer 4 ay ise telefonda sim olayı olmuyor.

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
892
8 ay derken
tek sim 4 ay kullanılabilir. 2 sim olunca 4-4 8ay kullanılabiliyor. bütün yurtdışı cihazlarda gecerli. her 1 Ocakta bu süre sıfırlanıyor. 8ay geçt,kten sonra telefonu kullanabiliyorsunuz sadece sim olmuyor

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,636
TÜRKİYE icin Evet mantıklı

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Bu senaryo doğru değil mi, yani şimdi gidip pasaport alcağım(öğrenci), yurtdışına giriş çıkış yapacağım. Ve geldikten sonra telefonumu kayıt ettireceğim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri