1 TB SSD mi yoksa 512x2 SSD mi ?

firatcevik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle selamlar. Yeni pc topluyorum toplarken de 512 gb XPG 8200 pro modelini tercih ettim. Fakat daha sonrasın da bunu 1 TB yükseltmeye karar verdim. Bu nokta da ise bir tane daha mı 512 gb almalıyım yoksa elimde ki mevcut ssd'yi iade edip 1 tb ile Değiştirmeli miyim ? Kafama takılan soru şu ;​

2 adet 512 gb yaparsam bir kısmına Adobe (adobenin tüm uygulamaları 20 adeti aşkın) , davinci gibi progamlarımı kuracağım. Diğerine ise oyunlarımı. Bu nokta da şöyle bir denklem oluştu kafamda. 1 TB modeline hepsine kuracağım için ömrünü kısaltmış olur muyum ? Çünkü oyunlarla ne kadar fazla aram olmasa da günde 1.30 - 2 saatimi harcayacağım aşikar. Sizce bu noktada ne yapmalıyım ? 

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hayır 1 TB'nin ömrünü kısaltacağını düşünmüyorum. Yıllardır SSD ile bilgisayar kullanan biri olarak söylüyorum. Burada aslında tamamiyle tercih size kalmış :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şöyle RAID olayı performansı katlar ama genel olarak tek disk ömrü alırsınız. Örnek olarak SX8200 PRO diskin 512 modelinde 320 TBW yazma ömrü var 2 disk alsanız RAID yapsanız yine 320 TBW yazım ömrünüz oluyor performans artar RAID yapınca ama dediğim gibi disk 320 TBW ömürlü. Ama 1 TB modeli alırsanız yazma ömrü 640 TBW oluyor yani mantıklı olan uzun ömürde 1 TB model oluyor. Ayrıca CORSAIR MP510 960 GB modeli alırsanız piyasadaki en büyük yazma ömürlü disktir kendisi 1700 TBW yazım ömrü var 960 GB modelin ve 480 GB modelin ki ise 800 TBW yani 1 TB disklerinkinden fazla ömür sunuyor CORSAIR firması.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri