Öneri 10.000 TL Bütçe Ile 2K 144Hz+ Monitör Önerisi (Sıfır/İkinci El)

uygarfurkan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar herkese,

Yaklaşık 10.000 TL bütçe ile 27 inç veya üstü, 2K çözünürlükte, minimum 144Hz yenileme hızına sahip bir monitör arayışındayım. Temiz olması durumunda ikinci el seçeneklerine de açığım.

Araştırmalarım sonucunda kutu üzerindeki '1ms' ibarelerinin pazarlama taktiği olduğunu, gerçek GtG değerlerinin farklılık gösterdiğini ve panel kalitesinin (ghosting durumu, renk doğruluğu vb.) daha önemli olduğunu öğrendim. Bu yüzden sadece kağıt üzerindeki verilere değil, kullanıcı deneyimine ve gerçek benchmark sonuçlarına (RTINGS, Hardware Unboxed verileri gibi) önem veriyorum.

Beklentilerim ve kullanım amacım:

• Panel: Öncelikle IPS (Ghosting sorunu yaşatmayacak kadar hızlı olması önemli).
  • Kullanım: Oyun ve genel medya tüketimi.
  • Bütçe: 10.000 TL civarı (Biraz esneyebilirim).
Sizin bu bütçede 'kronik sorunu olmayan' veya 'ikinci elde şu modeli kovalarsan çok daha iyi olur' dediğiniz önerileriniz var mı?

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
şu monitörü kendime almayı düşünüyordum. yeni bir model değil ama ratings incelemesi güzel. ayrıca usb kablosu bağlanıp firmware'ide güncellenebiliyor (ki bu benim önem verdiğim bir özellik). işin bir güzel tarafıda kullanıcı piksel hatası yok diye belirtmiş.

sıfır monitör alıp piksel hatası çıkıcakmı stresine girmektense bunun olup olmadığını bilip 2nci el almak daha mantıklı geliyor zaman zaman.

hala satılık mı bilmiyorum. satıcı son fiyatı söyler param güvende ile göndermesi için rakama birmiktar eklenir. tam paketide olduğu için gönderir diye düşünüyorum.

uyl0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Selamlar herkese,

Yaklaşık 10.000 TL bütçe ile 27 inç veya üstü, 2K çözünürlükte, minimum 144Hz yenileme hızına sahip bir monitör arayışındayım. Temiz olması durumunda ikinci el seçeneklerine de açığım.

Araştırmalarım sonucunda kutu üzerindeki '1ms' ibarelerinin pazarlama taktiği olduğunu, gerçek GtG değerlerinin farklılık gösterdiğini ve panel kalitesinin (ghosting durumu, renk doğruluğu vb.) daha önemli olduğunu öğrendim. Bu yüzden sadece kağıt üzerindeki verilere değil, kullanıcı deneyimine ve gerçek benchmark sonuçlarına (RTINGS, Hardware Unboxed verileri gibi) önem veriyorum.

Beklentilerim ve kullanım amacım:

• Panel: Öncelikle IPS (Ghosting sorunu yaşatmayacak kadar hızlı olması önemli).
  • Kullanım: Oyun ve genel medya tüketimi.
  • Bütçe: 10.000 TL civarı (Biraz esneyebilirim).
Sizin bu bütçede 'kronik sorunu olmayan' veya 'ikinci elde şu modeli kovalarsan çok daha iyi olur' dediğiniz önerileriniz var mı?

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
bu bütçeyi tamamen kullanmak istiyorsan. sıfır istersen.

Zafer_26.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Alabileceğiniz en iyi seçeneklerden.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri