10.000TL Mimari Modelleme/Render ve CAD için sistem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nefer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
5yıllık okul laptopum ömrünü doldurunca PC toplamaya karar verdim, fakat toplama konusunda deneyimim hiç yok yardımcı olur musunuz ?

Modelleme ve render üzerine profesyonel değilim. Modelleme üzerinde kendimi uzmanlaştırabileceğim, daha sonra aynı sistemden para da kazanabileceğim bir bilgisayar toplamak istiyorum. İlerisi için rahat update edilebilir bir bilgisayar olursa benim için daha iyi olur. 
Oyun olarak Paradox Interactive nin strateji oyunlarını, lol ve fifa oynuyorum. 
Aklımdaki sistem:
AMD Ryzen 5 3600 3,6GHz 35MB Cache Soket AM4 İşlemci
Asus TUF B450-Pro Gaming Amd B450 DDR4 4400 MHz (OC) Am4 Atx Anakart
Asus TUF Gaming GT501 MidTower Oyuncu Bilgisayar Kasası  veya 
Asus TUF Gaming GT301 
SanDisk Ultra 3D 500GB 2400MB-1750MB/s NVMe M.2 SSD SDSSDH3N-500G-G25 ( incelemeden seçtim)
Corsair Vengeance 16GB(2x8GB) 3200MHz DDR4 Ram (CMK16GX4M2E3200C16) ( incelemeden seçtim)
Asus TUF Gaming 750B 750W 80+ Bronze 135 mm Fanlı Psu 
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Disk ST1000DM010
İşlemci için soğutucu bulamadım 
En büyük problem ekran kartı tabı gtx1650 veya daha eski versiyon ikinci el ekran kartı düşünüyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu sistem 10K için yazdığınız bileşenler iyi seçimler değil. 3700X veya 10700F ile bir sistem kurmak daha mantıklı olur. Ayrıca kasa gibi önemsiz bileşenlere gereğinden fazla para vermek pek mantıklı değil sizin toparladığınız sistem çok dengesiz bir sistem olmuş F/P oranı yok.

Önerinizi yapacağım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
INTEL Sistem;
Minimumda 9.961 TL yapıyor. Bütçenize göre seçenekleri kendiniz belirleyebilirsiniz.

NOT : 
  • 10700F işlemcisi 8 çekirdek 16 izlek ile size iyi bir render performansı sunar. İleride 10 çekirdekli i9 işlemcilere yükselebilirsiniz INTEL platformunda.
  • Z490 anakart seçmemin sebebi hem ileriye yatırım olsun hem de genel olarak kaliteli bir anakart olsun. Yoksa B460 yada H serisi bir anakartta önerebilirdim 500 TL kadar daha ucuza.
  • Render ve 3D işlerinde 16GB RAM çok iyi bir tercih değil kendimden biliyorum. Bende bu işteyim. Önerdiğim bellek hem marka hem kalite hem kapasite olarak size başlangıçta yeter.
  • GPU için söyleyeceklerimi söyledim zaten ileride güncelleme yaparsınız duruma göre.
  • PSU bu işte en önemlisidir. GOLD sertifikadan aşağısını önermem ki zaten öyle yaptım. Sebebi uzun saatler Render alınırken faturanıza olumlu bir yansıması olsun diye. 750W önerdim sebebi ileride yüksek ekran kartlarını kullanabilin sorunsuz bir şekilde diye. Önerdiğim 2 üründe şuan F/P oranında 1000 TL civarlarında kral sayılırlar.
  • Kasa için söyleyeceklerimi söyledim zaten.
  • SSD disk için önerdiklerim F/P oranında ciddi ürünlerdendir. HDD diskte indirimde alın geçin.
  • İşlemci K serisi olmadığından dolayı OC olamıyor bu tabi genel performansında bir sorun değil. Sadece soğutucu olarak bu işlemci ile abartmanıza gerek yok demek istedim. İlk 3 ürün F/P oranında çok başarılı ürünler. Sonraki 2 ürün özellikle sondaki ürün ileride işlemci yükseltmesi yaparsanız faydanıza olacaktır.
Eğer sistemi AMD ile değiştirmek isterseniz sadece aşağıdaki 2 bileşeni değiştirin yeterlidir.
AMD alternatifi ile sistem minimumda 9.947 TL yapıyor.

KS

Nefer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam öneriniz için teşekkür ederim. Sanırsam amd işlemciye yönelicem.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İleriye dönük işlemci yükseltme seçenekleri ve genel olarak PCIe 4.0 desteği sunması ile bence de mantıklı olan AMD düşünmek.

Hayırlı olsun diyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri