önerdiğim sistemdeki ekran kartnı 5070ti yaparbilirsiniz. bu sekilde min 20k TL kazancınız olur. anakartı daha düşül bir model alırsanız oradan da min 3k ssd yi 1tb alırsanız min 3k kasa ve psu dan da 3k kazanç elde edebilr sıvı sogutmanızı 240mm alırsanız da 2k cıvarında bir karınız olucaktır. total de 31k kazancınız olur bu sayede 100k civarına düşecektir.Yanıtlar için teşekkür ederim peki 100 k civarında ne alalirim? Hazır sistemlerde pek seçenek bulamıyorum
hocam benım anlamadıgım 6000mhz de kı ramı neden 5600 e düşürüyorsunuz ? anakart otomatık pbo oc yapmaz siz acmadan. bu arada ram 5600mhz olunca fps 6000 den cok farklı olmayacakbu arada ek olarak geçenlerde 9800x3d+rtx5080+2x16 cl30 ddr5 6000 şeklinde yekünde 200 bin tl üzeri bir konfigirasyon kurdum. bir stabilite sorununu denemek için expo yu kapatmadan ram frekansını 5600'e çektik. battlefield 6 fps ciddi etkilendi. daha sonra stabilite sorununun kaynağınıda bulduk. ram değildi. anakartın yaptığı otomatik pbo overclocktu. oc yi kapatınca fps okadar etkilenmiyor ama ddr5 ram frekansı 5600 lere düşünce fark ediyor.
100k civarı için. yani hazır sistemlerle daha etkin konfigirasyonlarda çıkabilir en kötü bunu kıyaslama aracı yaparsın
LBPTXLYK kodlu Özel Toplama Bilgisayar
Sinerji Bilgisayar PC Toplama Sihirbazı ile oluşturuldu. Siz de bu konfigürasyonu özelleştirip yeniden paylaşabilirsiniz.www.sinerji.gen.tr
9800x3d de amd nin onayladığı ram frekansı dual olursa 5600. üstü aslında overclock.önerdiğim sistemdeki ekran kartnı 5070ti yaparbilirsiniz. bu sekilde min 20k TL kazancınız olur. anakartı daha düşül bir model alırsanız oradan da min 3k ssd yi 1tb alırsanız min 3k kasa ve psu dan da 3k kazanç elde edebilr sıvı sogutmanızı 240mm alırsanız da 2k cıvarında bir karınız olucaktır. total de 31k kazancınız olur bu sayede 100k civarına düşecektir.
hocam benım anlamadıgım 6000mhz de kı ramı neden 5600 e düşürüyorsunuz ? anakart otomatık pbo oc yapmaz siz acmadan. bu arada ram 5600mhz olunca fps 6000 den cok farklı olmayacak
hocam şimdi 5600 olunca fps niz mi arttı yoksa düştümü onu anlayamadım ben9800x3d de amd nin onayladığı ram frekansı dual olursa 5600. üstü aslında overclock.
bu anakart son biosuyla default ayarlarda otomatik oc atıyor. yani pbo enabled görünmüyor auto olarak geçiyor. auto oluncada otomatik açıyor. inanmassan hem bu durumun ekran görüntülerini gönderebilirim hemde 5600 e düşünce fps farkını gösterebilirim. yakında o arkadaşa tekrar uğrama durumum var.
ram hızını 5600'e çektiğimizde (expoyu ellemeden) battlefield 6 da fps düştühocam şimdi 5600 olunca fps niz mi arttı yoksa düştümü onu anlayamadım ben
Hocam zaten amd için önerilen hız 6000 mhz 5600 yaotiginiz da belki timing ayarlarindan kaynaklanan sorunlar yaşamış olabilirsinizram hızını 5600'e çektiğimizde (expoyu ellemeden) battlefield 6 da fps düştü
yani banada ilginç geldi ama durum bu
Hocam zaten amd için önerilen hız 6000 mhz 5600 yaotiginiz da belki timing ayarlarindan kaynaklanan sorunlar yaşamış olabilirsiniz
corsair ramlerim 5600 mhz cl36 1.25v samsung cip lere sahip normalde 36 36 36 76 ayarlarında suan 6000mhz cl32 32 38 38 78 timing ayarında 1.42v ile calısıyorlar 20dk stres tetsınde 55 derecede sıcaklıkta calısmaktalar . cs2 oynuyorum o yuzden fps e etkısını cok olcmedım ama ıllakı zamnalama ayarlarından kaynaklanan ıyılesmeler mevcuttur fps olarakda bıraz fark ettıgımı soyleyebılırımneden 5600 üzerinde ender olarak sorun yaşadığım ile ilgili şu başlığı bırakayım
buradan bir alıntı yapayım
"İki hafta önce bir arkadaşım için topladığım bilgisayarda da aynı anakartla aynı sorunu yaşadım. 9800x3d işlemcili 6000cl30 kit aldım. Expo 1 veya 2'yi seçmem fark etmeksizin sistem başlangıçta donup kalıyor ve BIOS'ta "kararsızlık nedeniyle güvenli modda başlatıldı" hata kodu vererek yeniden başlıyordu. 5600 MHz sorunsuz çalışıyordu. Sonunda işlemciyi arızalı olduğu gerekçesiyle iade ettim ve aynı anakart ve aynı RAM ile sorunsuz çalışan, 6000cl30 Expo hızlarında çalışan yeni bir işlemci aldım. Yani evet, piyasada 6000 MHz'e ulaşamayan birkaç adet 9800x3d işlemci var gibi görünüyor."
bir alıntı daha yapayım
"Ryzen 9xxx serisi için tüm bellek denetleyicileri, varsayılan SOC voltajında 5600 MHz'e kadar test edilmiştir. Bu testi geçtikleri sürece kullanılırlar. BIOS güncellemeleri sorunu çözmediyse, gerçekten de şimdiye kadar gördüğüm en kötü IMC'ye sahipsiniz. Benimki 6000 MHz'de çalışmak ve tüm kararlılık testlerini geçmek için 1.25 SOC voltajına ihtiyaç duyuyor ve bu iyi bir değer olarak kabul edilmiyor. Ben aslında 6000 MHz CL30 ile karşılaştırıldığında hiçbir fark olmadığı için varsayılan SOC voltajında 5600 MHz CL26'da çalıştırıyorum. Hatta bazı benchmarklarda gecikme daha önemli hale geldiği için iyileşme bile oldu."
yukarda resmini aldığım tube videoda çok az yada hiç farketmeyen oyunlar olduğu gibi ciddi farkedenlerde var. anladığım olay oyundan oyuna değişiyor. bazı oyunlar hızlı (yada düşük gecikme değerli) ddr5'i seviyor.corsair ramlerim 5600 mhz cl36 1.25v samsung cip lere sahip normalde 36 36 36 76 ayarlarında suan 6000mhz cl32 32 38 38 78 timing ayarında 1.42v ile calısıyorlar 20dk stres tetsınde 55 derecede sıcaklıkta calısmaktalar . cs2 oynuyorum o yuzden fps e etkısını cok olcmedım ama ıllakı zamnalama ayarlarından kaynaklanan ıyılesmeler mevcuttur fps olarakda bıraz fark ettıgımı soyleyebılırım