%100 Disk Kullanımı Sorunu

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Georgia,]Ne yaptıysam başaramadım. Diskimde mi sorun var yoksa Windows 10 mu sorunlu bilemiyorum. Ne yaptım ne ettim düzeltemedim. O kadar ayar yaptım bilgisayarın ayarlarını falan bozdum en sonunda, sıfırlamak zorunda kaldım ama yine de çözülmüyor şu sorun. SSD alacak bütçem yok henüz. Hizmetlerden Windows Search falan da kapatıyorum, başlangıç programlarını da devre dışı bırakıyorum, sfc /scannow komutunu da çalıştırıyorum ama bir türlü sonuç alamıyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Canıma tak etti. Arkadaşım da bir sorun yokken bende neden var bu sorun? Şuna bir çözüm bulalım artık lütfen. [/font]

[font=Georgia,]SSD dışında önerileriniz varsa onları alayım lütfen. Özellikle bu kısmı belirtiyorum çünkü yoruma ezber gibi "SSD al başka yolu yok" tarzı cevaplar vermeyin. SSD alırsam sorunun çözüleceğini biliyorum fakat dediğim gibi henüz bir bütçem yok onun için. Onun dışında ki yardımlarınızı bekliyorum.[/font]

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
KeshKaan' Alıntı:
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam YouTube da bu konuyla alakalı bir sürü video bulunmakta bu linkten bir denermisiniz

https://youtu.be/p3swlt1lsxA

Bu sorunların bir çoğunu denedim fakat kısa süreli olarak çözüme ulaşıyorum. Sonrasında yine tekrar %100 e fırlıyor kullanım.

windowsun kronik sorunu ssd lazım ::) 
Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz ?

KS

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
HDD tune ile harddisk e baktınız mı ?
Daha önce birkaç kere bakmıştım. Tekrar taratırım şimdi. 

BilgisayarcıGenç' Alıntı:
KeshKaan' Alıntı:
Bu sorunların bir çoğunu denedim fakat kısa süreli olarak çözüme ulaşıyorum. Sonrasında yine tekrar %100 e fırlıyor kullanım.

Chrome çok RAM yiyor diye Opera kullanmaya başladım. Bunun da farkı yok ama biraz daha iyi. Evet SSD lazım bunun farkındayım da bütçem yok henüz onun için. Ufaktan bir 120 GB SSD alabilsem çok rahatlarım. Bu arada SSD alınca sistemi oraya kurunca mı bu sorun çözülüyor? SSD önermenizin sebebi nedir?

Ek olarak normal masaüstünde takılırken HDD kullanımı şimdilik minimum seviyelerde. Fakat oyunlara girince anlık olarak %100 gibi kullanımlara çıkıyor ve bazen düşüyor bazen düşmüyor. Bunun sebebi ne olabilir?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
KeshKaan' Alıntı:
Enes Değirmenci' Alıntı:
HDD tune ile harddisk e baktınız mı ?

Chrome çok RAM yiyor diye Opera kullanmaya başladım. Bunun da farkı yok ama biraz daha iyi. Evet SSD lazım bunun farkındayım da bütçem yok henüz onun için. Ufaktan bir 120 GB SSD alabilsem çok rahatlarım. Bu arada SSD alınca sistemi oraya kurunca mı bu sorun çözülüyor? SSD önermenizin sebebi nedir?
SSD bilgisayarınızdaki herşeyi hızlandıran daha az güç harcayan, hafift ve ses çıkarmayan bir ekipman diyelim . normal hdd ye göre çok daha hızlı ve direk bağlantı ile bağlanıyor içine mekanik aksanda olmadıgı için 0 ses ::) görmüşsünüzdür yüksek sistem toplayan ya da youtuber , grafik tasarım v.b gibi işlerde çalışanlar ssd yi yanından eksik etmez çünkü herşeyin hızını çok çok artıran bir araçtır ilerde bütçeniz olursa m2 samsunglar almanızı öneririm

Microsoft Edge kullanmayı denedinizmi ?

KS

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
KeshKaan' Alıntı:

SSD bilgisayarınızdaki herşeyi hızlandıran daha az güç harcayan, hafift ve ses çıkarmayan bir ekipman diyelim . normal hdd ye göre çok daha hızlı ve direk bağlantı ile bağlanıyor içine mekanik aksanda olmadıgı için 0 ses ::) görmüşsünüzdür yüksek sistem toplayan ya da youtuber , grafik tasarım v.b gibi işlerde çalışanlar ssd yi yanından eksik etmez çünkü herşeyi çok çok artıran bir araçtır ilerde bütçeniz olursa m2 samsunglar almanızı öneririm

Bütçem olursa ilk alacağım donanımlardan birisi RAM diğeri de SSD olacak zaten. Evet gördüm, SSD çok verimli bilgisayar performansı konusunda, biliyorum. 

Ek olarak normal masaüstünde takılırken HDD kullanımı şimdilik minimum seviyelerde. Fakat oyunlara girince anlık olarak %100 gibi kullanımlara çıkıyor ve bazen düşüyor bazen düşmüyor. Bunun sebebi ne olabilir?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
KeshKaan' Alıntı:
SSD bilgisayarınızdaki herşeyi hızlandıran daha az güç harcayan, hafift ve ses çıkarmayan bir ekipman diyelim . normal hdd ye göre çok daha hızlı ve direk bağlantı ile bağlanıyor içine mekanik aksanda olmadıgı için 0 ses ::) görmüşsünüzdür yüksek sistem toplayan ya da youtuber , grafik tasarım v.b gibi işlerde çalışanlar ssd yi yanından eksik etmez çünkü herşeyi çok çok artıran bir araçtır ilerde bütçeniz olursa m2 samsunglar almanızı öneririm

Bütçem olursa ilk alacağım donanımlardan birisi RAM diğeri de SSD olacak zaten. Evet gördüm, SSD çok verimli bilgisayar performansı konusunda, biliyorum. 

hdd hakkında pek bilgim yok ancak online oyunlarda oluyorsa aktarılan veriler oyunun genel performans istekleri etki edebilir

KS

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
KeshKaan' Alıntı:

hdd hakkında pek bilgim yok ancak online oyunlarda oluyorsa aktarılan veriler oyunun genel performans istekleri etki edebilir

Hayır Online oyun değil. Normal COD tarzı oyunlar. Veya simulasyon oyunları (Cities Skylines özellikle). Benim arkadaşım da bu oyunu oynuyor onun disk kullanımı %4-10 civarlarında. Benimki direk 100'e fırlıyor.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
KeshKaan' Alıntı:

Hayır Online oyun değil. Normal COD tarzı oyunlar. Veya simulasyon oyunları (Cities Skylines özellikle). Benim arkadaşım da bu oyunu oynuyor onun disk kullanımı %4-10 civarlarında. Benimki direk 100'e fırlıyor.

Arkadaşınızda ssd bulunmaktamı ?

KeshKaan' Alıntı:

KS

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
KeshKaan' Alıntı:

KeshKaan' Alıntı:

Hayır yok. O da normal HDD kullanıyor.

KS

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Başka Uğur yok ise geldim. :D Sistemindeki RAM miktarını söylermisin.

4 GB 1333 Mhz. Şimdilik 4 ileride yükseltme yapacağım. +8 ekleyeceğim fakat şimdilik 4 :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorunun sebebi bu şimdi şöyle anlatayım. Windows sistemlerde eğer RAM miktarın düşük ise HDD 'nin bir kısmı RAM için ekstra yer kullanır RAM miktarının yetmediğini öngörüp RAM 'e takviye yapar. Şimdi RAM kullanımının yüksek olduğu zamanlarda bu HDD kullanımını arttırır. Bu ayar Windows tarafından varsayılan Otomatik olarak atanmıştır bunu Manuel yapıp HDD 'ye yükü azaltabilirsin. Ama bunu yapman sistemin genel performansını düşürebilir. RAM yetersiz kalacağı ve HDD yardım etmeyeceği için. Şöyle bir kaç ayar yapmanı isteyeceğim bunların sonucunda hala aynı ise HDD 'ni RAM 'e yardım olayını kapatabiliriz. Şimdi başlata veya çalıştır 'a msconfig yaz açılan pencerede Hizmetler sekmesine gel ve Tüm Microsoft hizmetlerini gizle de ve yukarıdaki bölümde Ekran Kartı ve Antivirüs gibi şeyler hariç tüm hizmetleri kapat yani işaretle işaretlediğin bir sonraki başlatmada sen çalıştırmadan çalışmaz. Bunu yaptıktan sonra Başlatma sekmesinde Görev Yöneticisini aç de ve açılan görev yöneticisinde otomatik başlamasını istemediğin uygulamalarını Devre dışı bırak. Sonra ilk açtığın Sistem Yapılandırması penceresinde Uygula de ve sistemi yeniden başlat. Sonuca bak ve görev yöneticisinden disk kullanımına göre sıralama yapıp kullanımı resim at. Sonrasına bakarız.

KS

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sorunun sebebi bu şimdi şöyle anlatayım. Windows sistemlerde eğer RAM miktarın düşük ise HDD 'nin bir kısmı RAM için ekstra yer kullanır RAM miktarının yetmediğini öngörüp RAM 'e takviye yapar. Şimdi RAM kullanımının yüksek olduğu zamanlarda bu HDD kullanımını arttırır. Bu ayar Windows tarafından varsayılan Otomatik olarak atanmıştır bunu Manuel yapıp HDD 'ye yükü azaltabilirsin. Ama bunu yapman sistemin genel performansını düşürebilir. RAM yetersiz kalacağı ve HDD yardım etmeyeceği için. Şöyle bir kaç ayar yapmanı isteyeceğim bunların sonucunda hala aynı ise HDD 'ni RAM 'e yardım olayını kapatabiliriz. Şimdi başlata veya çalıştır 'a msconfig yaz açılan pencerede Hizmetler sekmesine gel ve Tüm Microsoft hizmetlerini gizle de ve yukarıdaki bölümde Ekran Kartı ve Antivirüs gibi şeyler hariç tüm hizmetleri kapat yani işaretle işaretlediğin bir sonraki başlatmada sen çalıştırmadan çalışmaz. Bunu yaptıktan sonra Başlatma sekmesinde Görev Yöneticisini aç de ve açılan görev yöneticisinde otomatik başlamasını istemediğin uygulamalarını Devre dışı bırak. Sonra ilk açtığın Sistem Yapılandırması penceresinde Uygula de ve sistemi yeniden başlat. Sonuca bak ve görev yöneticisinden disk kullanımına göre sıralama yapıp kullanımı resim at. Sonrasına bakarız.

Bu dediklerinin hepsi yapılı durumda zaten. Onun dışında masaüstünde ki HDD kullanımı düşük. Fakat oyunlarda %100 HDD kullanımı alıyorum. Hepsinde değil ama. Bunu çözemedim. COD tarzı grafikleri ağır oyunlarda bile kasma yaşamazken bir simülasyon oyununda veya Fortnite tarzı oyunlarda HDD yüksek kullanıldığı için ayarlarımı düşürmek zorunda kalıyorum. 

RAM miktarımı yükseltirsem sorun çözülür mü?

Bunu yazdıktan sonra da masaüstünde bile %100 kullanması ironi midir?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri