Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hiçbir şey yapmadığım halde laptopumda %100 disk kullanımı gösterim var. Gtx 950m ekran kartı 4gb ram 1tb hard diskim var sebebi ram yetersizliği midir ?
Windows 10 ise kullandığınız sistem Windows 10 arkaplanda sürekli disk kullanımı yapan bazı servislere sahiptir. Bu yüzden Windows 10 sistemi HDD disk ile önermiyoruz. Bu servisleri kapatıp disk kullanımınızı düşürebilirsiniz.
Görev Yöneticisini açın ve Hizmetler sekmesine gelin. Sol aşağıdakiHizmetleri aç yazısını göreceksiniz tıklayın ve açılan pencerede Windows Search hizmetini bulup çift tıklayın. Açılan pencerede önce Durdur deyin sonra Başlangıç türünüDevre Dışı yapınUygula/Tamam deyin bu işlemin aynısını SysMain içinde yapın.
Başlatı açın ve Task Scheduler yazıp uygulamayı Yönetici Olarak Çalıştırın. Açılan pencerede Görev Zamanlayıcı Kitaplığı / Microsoft / Windows / Defrag konumuna gelin ve orta alandaScheduledDefrag yazısına sağ tıklayın önce Durdur deyin sonra Devre Dışı bırak deyin ve işlem pencerelerini kapatın.
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Sistem bu konuma girin ve sol menüdenGelişmiş sistem ayarlarına tıklayın. Açılan pencerede Gelişmiş sekmesinden Performans / Ayarlar... / Gelişmiş / Sanal bellek / Değiştir... konumunu izleyin son penceredeTüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet kutusunun tikini kaldırın ve C diski seçiliyken aşağıdan Özel boyut: deyin ve bu kısımda Başlangıç boyutu (MB) kısmına aşağıdaki Önerilen değeri yazın ve En büyük boyut (MB) kısmına sisteminizde kaç GB RAM varsa o değerin 1.5 katını yazın. Örnek olarak: sisteminizde 8 GB RAM var diyelim küçük bir matematiksel işlem ile 8 (RAM boyutu) x 1024 (1 GB RAM 1024 MB olduğundan 1024 ile çarpıyoruz) x 1.5 (1.5 katını yazacağımız için 1.5 ile çarpıyoruz) çıkan sonuç 8 GB bellek için 12288 oluyor ki sizin bellek miktarınıza göre çıkan bu rakamı En yüksek boyut kısmına yazıyorsunuz hepsi bu. Aynı işlemi eğer C ve D diski aynı diskin parçaları ise onun içinde yapıyorsunuz ve ayarları onaylıyorsunuz.
Tüm işlemlerden sonra sistemi yeniden başlatın hepsi bu kadar.
HDD diski Windows 10 için optimize etmek bu şekilde oluyor. Olabildiğince detaylı anlattım kolayca yaparsınız.