%100 HDD ve Bilgisayarın aşırı donması

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayar başlangıcından bu yana HDD %100 kullanımında ve bilgisayarı resmen çöp ediyor. Cmd ile sfc scannow yaptım fayda etmedi. Hizmetleri kapattım fayda etmedi. Bilgisayar da böyle bir sorun bir süredir ortaya çıktı. HD Tune ile tarıyorum temiz çıkıyor. SSD alacağım fakat SSD alana kadar beni idare etmesi gerekli. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Regedit 'i aç Açmak için (Windows Tuşu + R veya Başlat menüsüne Regedit yaz) ve açılan Regedit penceresinde HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters bu yolu izle ve sonrasında EnablePrefetcher 'e çift tıkla ve değer verisi 3 yazar bunu 0 yap sonrasında Başlat menüsüne Hizmetler yaz ve gir açılan pencederen Hızlı Getirme hizmetine çift tıkla ve Başlangıç türü 'nü devre dışı yap ve pencereyi kapat PC 'yi yeniden başlat sorunun çözülmesi gerekir.

KS

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Regedit 'i aç Açmak için (Windows Tuşu + R veya Başlat menüsüne Regedit yaz) ve açılan Regedit penceresinde HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters bu yolu izle ve sonrasında EnablePrefetcher 'e çift tıkla ve değer verisi 3 yazar bunu 0 yap sonrasında Başlat menüsüne Hizmetler yaz ve gir açılan pencederen Hızlı Getirme hizmetine çift tıkla ve Başlangıç türü 'nü devre dışı yap ve pencereyi kapat PC 'yi yeniden başlat sorunun çözülmesi gerekir.

Hızlı Getirme zaten kapalı da diğerini denedim. Dönüş yapacağım birazdan.

KS

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

Hocam aynı. Bilgisayar açılırken bile %100 ile açıyor. Dün tarama yapmaya çalışırken HD Tune ile bad sector yakaladı ve bilgisayarı kilitledi bıraktı. Power tuşundan kapattım. Şuan tekrar tarama yapıyorum şimdilik bir sorunu yok. 

Garip bir durum. Açıklaması var mı sizce ? :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HDD 'de bir sorun var belli bir bölümünde BAD Sector var okumada denk geldiğinde bu dediğiniz sorunlar meydana geliyor. BAD Sector onarma deneyebilirsiniz. Ancak yine kilitlenebilir bu yüzden tam bir çözümü yok yeni disk en mantıklısı. Bir SSD ve yeni bir disk alırsanız ortalama 400-450 TL 'ye 120 GB SSD ve 1 TB HDD alırsınız. Tüm sorunlardan kurtulursunuz HDD tamiri yapılmaz onarma işlemi şansınızda %50 olumlu %50 olumsuz sonuçlanır şans meselesi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri