DTS , Surround ve Dollby hepsi aynı şey. İsim farklı sadece hepsi sanal çevresel ses veren teknolojiler.
Logitech ürününü farklı kılan şeyi soruyorsanız aslında XPG ürününden çokta bir farkı yok. Beni bu zamana kadar denediğim kulaklıklarda ses olarak etkileyen kulaklık sayısı çok azdır. Yeni ürünlerden Logitech G PRO X beni vay be diye etkilemişti ses anlamında çok başarılıdır. Sonrasında XPG Precog ürününü dediğimde oda ciddi anlamda etkileyen bir ses yapısına sahip ki hatta Logitech ürününden iyi mi diye beni ikileme bile sokmuştu. Yani 2 üründe çok iyidir hangisi derseniz diye ben Logitech demiştim yoksa XPG ürünü alabilirsiniz sıkıntı yok. Öyle aralarında tercih yapmaya değecek bir fark yok. Mikrofonları bile çok kaliteli 2 ürünün sadece ses değil bu yönden de iyiler. Eğer 200 TL cebimde kalsın gerek yok derseniz XPG sizi benim ses profilime göre kesinlikle üzmez alabilirsiniz.
Ancak her kulaklık herkese farklı deneyimler sunar. Örneğin ben SS ürünlerinin de hepsini denemiş birisi olarak o ürünler o fiyatları hiç hakkeden ürünler olmadığını düşünüyorum ama genel kitle ürünlerin iyi olduğunu düşünüyor. Yani ses göreceli bir durum benim deneyimime göre ürün önerisi yaptım ben size. Sonradan bu ürün iyi değilmiş dersiniz diye söyledim bunu.