Teşekkür ederim kasa toplayacağım benimde aklımda 5070ti li bir sistem var. Öyle de hocam piyasa da ortadadostum laptop yada masaüstü diye net belirtmemişsin ne için kullanacaksın belirtmemişssin masaüstünde o fiyatlara gözüm kapalı 5070 sistem toplarım ekipmanı o bu şu dahil laptop dersen çeşit çok ama fp zor
teşekkür ederim. gainward nasıl bir marka yrıca 9800X3D bütçeyi daha da zorlayıp alsam mı bilemedim ben asus almayı düşünüyordum ondan soruyoru ram markası patriot viper nasıl bilmiyorm bu marka işleri ne kdr önemli gold psu alacağımşöyle bir sistem buldum ve resimdeki gibi güncelledim
ram frekansının o kadar yüksek olması sana çok ta bir şey katmayacak
sıvı soğutma sevdalısı olmayan biriyim
her 360 mm sıvı soğutma her 240 mm sıvı soğutmadan iyidir de demiyorum ama
bu tarz bir işlemcide sınırlı bütçe varsa
2x120 kule tipi
biraz daha bütçe varsa (abartılmamış fiyatlarda) ve kasa destekliyorsa
360 mm sıvı soğutma taraftarıyım
şu sistemi buldum hazır sistem olarak
yarın bu sitede gaming gecesi indirimleri var
bazen laf olsun diye indirim oluyor ama bazen güzel bir şey çıkabiliyor
misal şu an senin topladığın fiyatla aynı fiyat aralığında gezen bu
ve buna benzer bir ürün
yarın gaming gecesinde indirime girebilir
veya bunda 7-8k daha pahalı ve daha iyi ürünlerin olduğu bir sistem
bu sistem fiyatına satılabilir
Ekli dosyayı görüntüle 45745
SİSTEMDE BULUNAN RAMteşekkür ederim. gainward nasıl bir marka yrıca 9800X3D bütçeyi daha da zorlayıp alsam mı bilemedim ben asus almayı düşünüyordum ondan soruyoru ram markası patriot viper nasıl bilmiyorm bu marka işleri ne kdr önemli gold psu alacağım
gerçekten bilmiyorum araştırıyorum ve soruyorum bu konuda özellikle ben harcayağım para yzünden içime sinsin istiyorum en az 5 6 yıl bu sistemle devam etmek isterim psu konusuda biraz araştırma yaptığım için sanırım gold psu olması elektrik faturası konusunda bir avantajı olduğu için öyle yorum yaptım yoksa dediğiniz gibi bronze sertifikası gold dan iyi diyemeyiz diye yazmışlar anlamadığım için foruma yazdım bilgili arkadaşlar yardımcı olur diye teşekkür ederim fikirlerinize piyasaya bakıyorum zaten yani sistem videoları fln izliyorum az çok fikir sahibiyimSİSTEMDE BULUNAN RAM
piyasada dünden bu güne en çok önerdiğimiz ramlerden biri
gayet iyi bir ürün
hiç bir zaman markaya para verilmez demiyorum
marka değeri yüksek olan markaların ürünleri kalitesiz demiyorum
lakin
her zaman marka = kalite olmuyor
ekran kartında
bu segmentte kronik sorunları olan modeller yok
ben bir örnek sistem attım bunda bu marka vardı
yarın başka bir sistem koyarlar asus msi gigabyte vardır
fiyatı bu ürün fiyatından 4-5k pahalıdır
ama indirim gecesinde fiyatı aşağılara çekilir iş değişir
veya benim attığım ürün 6-7 k indirime girer iş yine değişir
9800x3d konusundaki tercih sizin
kendi sisteminiz özelinde değil
genel bir değerlendirmeden bir hatanızı daha söyleyeyim
PSU GOLD OLUNCA HERŞEY GÜL BAHÇESİ OLMUYOR
BRONZ SERTİFİKALI OLUPTA
KENDİNDEN PAHALIYA SATILAN GOLD SERTİFİKALI PSU DAN DAHA GÜVENİLİR DAHA KALİTELİ OLAN PSU LAR VAR
sizin yaklaşımınız
kağıt üstü değerler
kulaktan dolma bilgiler gibi duruyor
bu söylememimi yanlış anlamayın
alaycı bir tavır gibi görmeyin
elbetteki herkes herşeyi bilecek diye bir durum yok
bir şey öğrenmek için soruyorsunuz sonuçta
zaten büyük ihtimalle alacağınız sistemde ki psu gold olacak orda sınır yok ama
misal 50k lık bir sistem alacaktınız diyelim
kötü bir gold yazan psu olacağına
bronze olsun daha kaliteli olsun
Aşağıda yaptığım sisteme ne dersiniz ?
Hocam ekran kartından kısmak istemiyorum özellikle ekran kartı belleği 16gb olmali bence en az ben birkaç ay sonra 4k da oyun oynamak istiyorum. Şuan kasamı alıp daha uygun monitörle kullanıp 4k monitörü de birkaç ay içinde almak istiyorjm![]()
Yahel ROW V2 | AMD Ryzen 7 9800X3D | 32 GB DDR5 | MSI RTX 5070 12 GB | 1 TB SSD OEM Paket - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Hocam doğrudan bunu al geç derim
Hocam DLSS 4.5 ile birlikte zaten upscale 4k özellikleri geldi, sen her türlü 4k gaming işine girişebilirsinHocam ekran kartından kısmak istemiyorum özellikle ekran kartı belleği 16gb olmali bence en az ben birkaç ay sonra 4k da oyun oynamak istiyorum. Şuan kasamı alıp daha uygun monitörle kullanıp 4k monitörü de birkaç ay içinde almak istiyorjm
Biliyorum ama bugün değilse de bence birkaç seneye oyunlar da vram kullanımı artacak o açıdan da 16gb olması önemli bencesi işinHocam DLSS 4.5 ile birlikte zaten upscale 4k özellikleri geldi, sen her türlü 4k gaming işine girişebilirsin
Ekran kartından kısıp islemciyi çok çok güçlü tutmak yerineBiliyorum ama bugün değilse de bence birkaç seneye oyunlar da vram kullanımı artacak o açıdan da 16gb olması önemli bencesi işin
Evet zaten öyle düşüncelerim de olduğu için tercihim bu yanda dize bir sistem atacağım ona da bir bakınEkran kartından kısıp islemciyi çok çok güçlü tutmak yerine
Kendi dusunceniz olan
Ekran kartını güçlü tutup
İslemciyi bir tık düşürmek daha mantıklı olabilir
Profesyonel kullanım amaçlarıniz olmasa
9070xt çok daha iyi bir tercih olacak
Ama ekran kartı performansına bağlı uygulamalar üzerine de calisacaksaniz
5070 ti daha mantıklı
Evet zaten öyle düşüncelerim de olduğu için tercihim bu yanda dize bir sistem atacağım ona da bir bakın
Ekran kartından kısıp islemciyi çok çok güçlü tutmak yerine
Kendi dusunceniz olan
Ekran kartını güçlü tutup
İslemciyi bir tık düşürmek daha mantıklı olabilir
Profesyonel kullanım amaçlarıniz olmasa
9070xt çok daha iyi bir tercih olacak
Ama ekran kartı performansına bağlı uygulamalar üzerine de calisacaksaniz
5070 ti daha mantıklı
5080 e mi çıktın birde 5070 ti lardanPcKolik.com.tr | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri
PcKolik.com.tr | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleripckolik.com.tr
kral 125k idi 127k olmuş 119 k 5070 ti sistem nakitim var taksit ile girmeyi düşünüyorum 1650ti ile 5 sene geçirdim olmuşken tam olsun istiyorum bir de ram stokları ve piyasa karışacak gibi hep aklımda ama asus mu msi mı o anakart mı bu mu derken kafam karıştı iyice5080 e mi çıktın birde 5070 ti lardan