1050 Drop Sorunları.

Mücahit Eryılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar.

Yaşadığım bir sorundan bahsetmek istiyorum. Öncelikle sistemim şöyle ;

GTX 1050 2 GB OC
8 GB RAM
İ5- 3470
500W 80 PLUS PSU

Oynadığım birçok oyunda oldukça iyi sonuçlar alıyorum bu bilgisayar ile.
FAKAT, oyunlarda anlık düşüşler yaşıyorum. Buna anlık denir mi bilemiyorum, 1 saniyeliğine bir düşüş yaşıyorum ve bu oynadığım her oyunda oluyor.
Herhangi bir darboğaz problemim yok ve güç sıkıntısı da çekmiyorum.

Sebebi ne olabilir ?

KS

Mücahit Eryılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tarama işlemini başlattım.

Ek olarak bir şey sormak istiyorum, Ekran kartım belirttiğim gibi 2 Gb, ve attığım Screen Shot'ta ise oyun 2 Gb'tan biraz daha fazla kullanıyor. Dropların sebebi bu olabilir mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Evet 2 GB boyututtan dolayı drop yeyiyorsunuz eğer kullandığınız oyun daha fazlasını kullanıyorsa bu ekran kartınızda drop yaratır doku ayarlarını kısın oyunda ki 2 GB sınırının biraz altında kalsın. Bu sayede drop yemekten kurtulursunuz.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Evet 2 GB boyututtan dolayı drop yeyiyorsunuz eğer kullandığınız oyun daha fazlasını kullanıyorsa bu ekran kartınızda drop yaratır doku ayarlarını kısın oyunda ki 2 GB sınırının biraz altında kalsın. Bu sayede drop yemekten kurtulursunuz.

Kesinlikle....

KS

Mücahit Eryılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Diyelim ki Dying Light, 2 GB ve üzeri bir ekran kartı istiyor. Tamam bunda okeyiz.
Ama şunu söylemek istiyorum, oynadığım bazı oyunlar ekran kartım için oldukça güçsüz oyunlar.
Örneğin kısa süre önce Bioshock İnfinite'i oynadım ve bitirdim. Oyun GTX 560 gibi bir ekran kartı istiyorken, benim ekran kartım 1050 ve buna rağmen drop yedim, oyun maksimum 1 gb önbellek kullanmasına rağmen.
Veya The Long Dark oynuyorum, grafik bakımından ekran kartını çok fazla yormayan bir oyun, onda da drop yiyiyorum, ekran kartım tamamen kullanılmamasına rağmen.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şimdi şöyle yap. İlk olarak sistemde virüs taraması yap sonrada tarama bittiğinde Ekran Kartı sürücünü kaldır ama Display Driver Uninstaller bu yazılımı kullanarak kaldır. Kullanım videosu Bu linkte. Sonrasında güncel sürücüyü indir ve kur. Daha sonra arka planda ki tüm gereksiz kullanmadığın çalışan yazılımları görev yöneticisinden kapat. Sonra Windows ayarlarına tıkla ve Oyun başlağı altında ki tüm ayarları kapat. Böyle bir dene ama tekrar ediyorum grafik ayarlarını maksimum 2 GB ekran kartı belleği kullanacak şekilde ayarla yoksa bu yaptıklarının bir anlamı olmaz. Sonucu bildir bakalım nedir ne değildir.

KS

Mücahit Eryılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediğiniz her şeyi harfiyen uyguladım.
Öncelikle virüs taraması yaptım, sistemimde herhangi bir virüs bulunmadı.
Ekran kartı driver'ımı kaldırıp güncel driver'ı tekrar yükledim .
Bunların hiçbiri işe yaramadı.
Ek olarak dropların ekran kartımın 2 gb olması ile alakası yok bunu görmüş oldum.
Oynadığım oyunları ekran kartını maksimum 1.5 gb kullanacak şekilde ayarladım fakat yine de droplardan kurtulamadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Disk olarak ne kullanıyorsun? HDD ise buda sebep olabilir. MSI Afterburner ile oyun içi CPU, GPU, RAM ve FPS değerleri paylaşırmısın duruma bir bakalım eğer bir sorun yoksa burdada ve eğer bu söylediklerim işe yaramadıysa temiz bir format at derim sistemsel bir durumda olabilir.

KS

Mücahit Eryılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSI Afterburner ile aldığım ekran görüntüsünü paylaşmıştım zaten. Bkz: https://i.hizliresim.com/W7jbXm.jpg
Tüm değerlerim oldukça normal, ekran kartımın ısı değeri, ram kullanımım, işlemcinin kendi ve çekirdeklerinin ısısı da gayet normal.
Sanırım format çözecek işimi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Resmi görmemişim ama CPU yük durumu yok bu resimde onuda açıp resim atarmısın? % lik CPU yük değeri. Format çözecektir sorunu muhtemel olarak.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri