1050 Ti görüntü kesme sorunu

OptiCore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar dostlar. Sistem bilgilerim:
i7 - 4790 İşlemci
16GB - 1600Mhz RAM
MSI 1050 Ti Gaming X 4GB 
Crucial 240 GB SSD + 1TB HDD

Sorunum şu: Ekran kartımı zorlayacak bir uygulama çalıştırdığım zaman görüntü kesiliyor. Windows sesleri gelmeye devam ediyor ama görüntü kesiliyor. Monitör bağlantımı HDMI - VGA çevirici ile sağlıyorum. Ayrıyetten DVI-D girişine 2. monitör bağlı. 

Format atmayı denedim. Sürücülerim güncel.
İlk etapta PSU yetersiz geldi ancak 2. PSU bağladım. Şu an 400W sistemi besliyor 300W ekran kartını besliyor. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir arkadaşlar ? Nasıl bir yol izlemeliyim ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
2. monitörün bağlantısını kesip sadece çevirici olmadan görüntü almayı deneyin. Görüntü biriminize aktarılan verinin kablo yetersiz ise kesilmesine yada bozulmasına neden oluyor olabilir.

KS

OptiCore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tek monitör yaptıktan sonra sorun çözüldü. peki bu sorun çevirici ile mi alakalı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Aktarım kablonuz veya dönüştürücünüz sorun yaratıyor olabilir. Genelde çoklu monitör kurulumlarında en sorunsuz setup güncel portlar (HDMI ve DP) ve yüksek kalite kablolar ile olur.

KS

OptiCore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
peki daha kaliteli bir HDMI çevirici kullansam acaba bana bir öneride bulunabilir misiniz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kesin çözüm olmayabilir. Sadece bir öneriydi. Deneyip sonuç alamazsanız kesin çözüm olmadığını önceden belirtmek isterim.

KS

OptiCore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tek monitöre döndüm bu da çözüm olmadı dostlar.

Yaptığım işlemler şu şekilde:
- 5V Adaptörlü HDMI çevirici ile denedim olmadı.
- Farklı monitör denedim olmadı. (Direk HDMI girişli monitör)
- DVI slotlu tek monitör denedim olmadı.
- DVI-D Single Band kablo vardı, DVI-D Dual Band kablo denedim olmadı.
- Displayport VGA dönüştürücü denedim olmadı.

Not: Dönüştürücü ve kabloları yeniledim. Aldığım ürünler kaliteli markaların ürünleriydi.

Sizce sorun ekran kartında mı acaba?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sorun kart olabilir yada kartın BIOS sürümü odaklı. 

Bir şey daha önerebilirim Baseus Matrix Baseus HDMI dağıtıcı 4K 60Hz çift yönlü HDMI Çoğaltıcı - 94 TL bu ürünü alabilirsiniz. İşlevi şu görüntü kaynağını arasında geçiş yapabiliyorsunuz tek bir çıkış ile. Bu cihazı ekran kartını bu cihazada 2 adet görüntü kaynağı bağlıyorsunuz örnek olarak monitör üzerindeki tuş ile 2 monitör arasında geçiş yapıyorsunuz. Aynı anda kullanamıyorsunuz ama geçiş yapabiliyorsunuz. İşinizi görürse kullanabilirsiniz.  

Her şeyi denemişsiniz başka önerim yok maalesef.

KS

OptiCore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evde 4K görüntü veren Dijitsu TV var. Ona bağlıyorum hiç sıkıntısız istediğim her şeyi yapıyor ama kıytırık monitörlerde bu sorun oluyor. Acaba "kıytırık" olduklarından dolayı mı ?  :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hertz ayarı yüzünden olabilir. Yani 2 monitörde yüksek Hertz ise ikisini aynı anda karşılayamıyor olabilir. Yada 2 monitörde farklı Hertz ise buda aynı sonucu doğurabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri