1050 ti mobile gpu kullanımı düşüyor

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Merhaba arkadaşlar iyi günler hp omen leptop kullanıyorum çoğu oyunda vsync açık olsun olmasın gpu kullanımı habire düşüyor kendini toparlamıyor işlemci kullanımıda düşük 3 4 driver denedim hepsinde sonuç aynı

https://youtu.be/feZwa1dRpr4

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
met 61' Alıntı:
Her oyunda,böylemi.

Fs 19 da %80 ila 99 arası git gel yapıyor vsync kapalı 

Bf 4 te %80 99 arası takılıyor vsync kapalı

en çok belli eden oyun bu bazen ise gpu 1700 Mhz çalışması gerekirken 900 Mhz çalışıp Kullanım fırlıyor

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Normal bence. BF gibi oyunlar işlemciye yüklenir.
80-99 ARASI YAZMIŞSINIZ ZATEN.
hER oyun işlemciye aynı oranda yüklenmiyor zaten. Esasen işlemcinin yüzde 100 olması da pek istenen bi durum değildir. işlemcinin zorlandığını gösterir. İstenen ,GPU nun yüzde 100 e yakın olmasıdır

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
met 61' Alıntı:
Normal bence. BF gibi oyunlar işlemciye yüklenir.
80-99 ARASI YAZMIŞSINIZ ZATEN.
hER  oyun işlemciye aynı oranda yüklenmiyor zaten. Esasen işlemcinin yüzde 100 olması da pek istenen bi durum değildir. işlemcinin zorlandığını gösterir. İstenen ,GPU nun yüzde 100 e yakın olmasıdır

işlemcim %60 ı geçmiyor bf 4 te sorun gpu da zaten

fs 19 gpu kullanımı multiplayerda durum daha vahim  single da bu kadar düşmüyor
https://www.youtube.com/watch?v=ptFbuZDblRw&feature=youtu.be

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
GPU kullanımının düşük olması iyi değil. o konuda size katılıyorum. İşlemcisi ne bu laptopun.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Mertcan39' Alıntı:
met 61' Alıntı:
GPU kullanımının düşük olması iyi değil. o konuda size katılıyorum. İşlemcisi ne bu laptopun.

7700 hq
 O işlemci ile o ekran kartının hoplaması lazım. 1050 Ti ,bu işlemciye az bile gelir. Her oyunda ,GPU kullanımı,eğer yazılımsal bi sorun yoksa,yüzde 95-98 den aşağıya düşmemesi gerekir.
 amd NİN KENDİ SİTESİNDEKİ DRİVERİ DENEDİNİZ Mİ.

B ir de aklıma gelen, 7700HQ çok ısınır,ısınma sonucu işlemci frekans düşürüyorsa,e.kartı kullanımı da düşer
 Ama videoda çok aşırı bi sıcaklıkda göremedim işlemci de.

En son bi çare de, temiz bi format denemek.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
met 61' Alıntı:
Mertcan39' Alıntı:
 O işlemci ile o ekran kartının hoplaması lazım. 1050 Ti ,bu işlemciye az bile gelir. Her oyunda ,GPU kullanımı,eğer yazılımsal bi sorun yoksa,yüzde 95-98 den aşağıya düşmemesi gerekir.

B ir de aklıma gelen, 7700HQ çok ısınır,ısınma sonucu işlemci frekans düşürüyorsa,e.kartı kullanımı da düşer

aynı leptobun 1070 li versiyonundada aynı işlemci mevcut zaten  işlemci 70 dereceyi pek geçmiyor gpu nedense hep soğuk çalışıyor  1050 ti için 3 4 driver denedim sonuç nafile

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Mertcan39' Alıntı:
met 61' Alıntı:

aynı leptobun 1070 li versiyonundada aynı işlemci mevcut zaten  işlemci 70 dereceyi pek geçmiyor gpu nedense hep soğuk çalışıyor  1050 ti için 3 4 driver denedim sonuç nafile
  O zaman temiz bi format atın.  dONANIMSAL Bİ SORUN yOK GÖRÜNÜYOR BU DURUMDA.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Bilgisayara temiz kurulum yaptım updateleri yaptım driverlar son sürüm hiçbir şey değişmedi gpu kullanımı hep saçmalıyor ani düşüp yükselmeler devam ediyor :(

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Enes Değirmenci' Alıntı:
Ne zamandan beri bu sorun var hocam ?

yaklaşık 6 aydır bilgisayarı kullanmıyordum 2 haftadır var şuan bu sorun 1 saattir gta v oynuyorum hiç sorun yok fs19 vs girince saçmalıyor ekran kartı

mrmazy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
laptopun kapağını aç ekran kartının fanını ve havanın süzüldüğü tünelleri bi güzel temizle. bakır boruları kaldırıp bi termal macun bakımı yap. eski macunu temizlemeyi unutma. ısıdan kaynaklı drop yaşıyorsun zannımca. bende de aynı özelliklerde bilgisayar var masaüstünden yüksek performans veriyor ekran kartı merak edip araştırırken gördüm konunu. milleti 1700 mhz ları 1070 lerle felan anca görüyor :D 1720 mhz clock speedle felan çalışıyor benimki şaştım kaldım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri