Fiyat/Performans 1080 Ti Bilgisayar Güncelleme

raksibu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
i7 8700K
Ekran Kartı
1080Ti
Merhaba iyi forumlar. Eski bir bilgisayar sistemine sahibim. Bilgisayar'ın modeli Asus GL12CM bu sebeple içerisindeki anakart modelini tam olarak bilmiyorum yardımcı program kullandığımda Z370 olarak gözüküyor. İşlemci ve Anakart yenilemek istiyorum fakat pek bir bilgim yok. Sadece işlemci olarak Ryzen 5 5600X düşünüyorum. Bu sisteme uyacak fiyat performans işlemci ve anakart önerisi yapar mısınız? Aynı zamanda yayıncılık yaptığım için özellikle işlemcinin tam anlamıyla fiyat performans olmasını istiyorum. RAM kısmı 3200 MHz 2x16 GB.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
ROG Strix GL12 GL12CM-TR002D

Bu sanıyorum:

Hazır marka sistemlerden. Bunlarda kasa pek avantajlı olmuyor malesef yükseltmeler için. m-atx kasa sınırlandırmaları
Ekran kartı yükseltmesi için kasada ne tür psu kullanmışlar. Net değil 500W lık ise bu da değişmesi gerekebilecek. Alıncak ekran kartının bu kasaya ebat olarak uyumluluğu vb...

Oynadığınız yunlar, diğer kullanımlar Ciddi bir sıkıntınız yoksa ve şimdilik ihtiyacınız karşılıyor ise bu şekilde devam edilebilir diye düşünüyorum.

Yükseltme için, yeni baştan toplama daha sağlıklı olabilir. Baştan toplama gibi olacaktır. Bütçe imkanlarına bağlı
AMD işlemci + anakart ddr5 + ekran karı+ psu da gerekecek. Son olarak kasa

KS

raksibu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ROG Strix GL12 GL12CM-TR002D

Bu sanıyorum:

Hazır marka sistemlerden. Bunlarda kasa pek avantajlı olmuyor malesef yükseltmeler için. m-atx kasa sınırlandırmaları
Ekran kartı yükseltmesi için kasada ne tür psu kullanmışlar. Net değil 500W lık ise bu da değişmesi gerekebilecek. Alıncak ekran kartının bu kasaya ebat olarak uyumluluğu vb...

Oynadığınız yunlar, diğer kullanımlar Ciddi bir sıkıntınız yoksa ve şimdilik ihtiyacınız karşılıyor ise bu şekilde devam edilebilir diye düşünüyorum.

Yükseltme için, yeni baştan toplama daha sağlıklı olabilir. Baştan toplama gibi olacaktır. Bütçe imkanlarına bağlı
AMD işlemci + anakart ddr5 + ekran karı+ psu da gerekecek. Son olarak kasa
Sanırım kendimi tam ifade edemedim. Ben komple kasa değiştirmek veya ekran kartımı değiştirmek istemiyorum. Kasama sadece anakart ve işlemci güncellemesi istiyorum kalan her şeyden oldukça memnunum. Evet kasa modelim ise videodakiyle aynı PSU ise 650W.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
Turnuva oyuncuları için özel üretim bir sistem.
Kasa, sizi kısıtlayacaktır. Anakart yapısı olarak, eğer özel üretim bir anakart ile gelmişse, standart m-atx anakartlar ile uyuşmama durumu olabilir mi diye araştırmanız lazım.

İşlemci de değişim sonrası soğutucu takacak iseniz kasa ile gelen soğutucunun soket desteğine bağlı. Yeni soğutucu almak gerekbilir
Hava soğutucu takayım derseniz soğutucu bloğunun yüksekliği kasaya uyacak mı
şeklinde araştırmanız lazım

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,953
Merhaba iyi forumlar. Eski bir bilgisayar sistemine sahibim. Bilgisayar'ın modeli Asus GL12CM bu sebeple içerisindeki anakart modelini tam olarak bilmiyorum yardımcı program kullandığımda Z370 olarak gözüküyor. İşlemci ve Anakart yenilemek istiyorum fakat pek bir bilgim yok. Sadece işlemci olarak Ryzen 5 5600X düşünüyorum. Bu sisteme uyacak fiyat performans işlemci ve anakart önerisi yapar mısınız? Aynı zamanda yayıncılık yaptığım için özellikle işlemcinin tam anlamıyla fiyat performans olmasını istiyorum. RAM kısmı 3200 MHz 2x16 GB.
5600x alma 5600 al b550 al birde cuk olur

KS

raksibu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Anladım teşekkür ederim yardımlarınız için. Bu söylediklerinizi ben anlayamam o kadar bilgim yok ancak bir bilgisayarcıyla halledebilirim. İyi forumlar.

KS

raksibu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Biraz bakındım sanırım bu şekilde bir şey yapacağım. İşlemcinin 5600X'ten daha iyi olduğunu söylüyorlar. Bu şekilde bir güncelleme yaparsam sıvı soğutmayı da değiştirmeme gerek kalmayacak. İleriki zamanlarda ekran kartını da güncellemem daha rahat olur diye düşündüm.
İşlemci: Intel i5-13400F
Anakart: Asus Prime H610M-K

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri