Öneri 1080P 4070 Sistem Önerisi

KS

OnlyDmrl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Şu anda almış olduğu işlemci gayet yeterli hocam illa da 7800x3d lazım değil ki.

Zwaige

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
524
hocam 7600 bi tık darboğaza açık işşlemci

KS

OnlyDmrl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Pek öyle durmuyor hocam 7600x gayet 1080 de yeterli gözüküyor. Hem %2-3 darboğaz olsa bile bazı oyunlarda sonuçta 4060ti ile 4070 arasındaki farkı geçeceğini sanmıyorum.

Zwaige

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
524
7600 dememis mi arkadas ? 7600x de yapmaz
Pek öyle durmuyor hocam 7600x gayet 1080 de yeterli gözüküyor. Hem %2-3 darboğaz olsa bile bazı oyunlarda sonuçta 4060ti ile 4070 arasındaki farkı geçeceğini sanmıyorum.

yaparsan 1.5 2

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,308
Hocam tam şu anda montajı yapıyordum, ben lt720 kullanacağımı belirtmiştim. Ancak önerdiğiniz kasaya sığmıyor. kasa 37-38 santim, sıvı soğutma ise 40cm. Başımdan aşağı resmen kaynar sular döküldü.
Sen lt720 mi kullanacaktin ben 240mm diye attım lt720 olduğunu düşünmedim ki hiç ls520 ile kullandım sorun olmadı dedim

KS

OnlyDmrl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Sen lt720 mi kullanacaktin ben 240mm diye attım lt720 olduğunu düşünmedim ki hiç ls520 ile kullandım sorun olmadı dedim
Sistem parçalarını göstermiştim hocam zaten, birde zaten demiştim ki sıvı soğutucu zaten büyük sıkıntı çıkarmasın diye. Sizin attığınız fotoğrafta ise 240 olmasına dikkat etmedim dikkat ettiğim ramin üstüne gelme sorunuydu. Olmadığını gördüğüm gibi sipariş verdim.

Sanırım hiçbir şekilde takılma şansı yok, ön tarafa dahil. İade gerçekleşirse yeni kasayla devam ederim ancak gerçekleşmezse ne yapacağım bilmiyorum.

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,308
Sistem parçalarını göstermiştim hocam zaten, birde zaten demiştim ki sıvı soğutucu zaten büyük sıkıntı çıkarmasın diye. Sizin attığınız fotoğrafta ise 240 olmasına dikkat etmedim dikkat ettiğim ramin üstüne gelme sorunuydu. Olmadığını gördüğüm gibi sipariş verdim.

Sanırım hiçbir şekilde takılma şansı yok, ön tarafa dahil. İade gerçekleşirse yeni kasayla devam ederim ancak gerçekleşmezse ne yapacağım bilmiyorum.
On tarafta yer var muhtemelen sigar sığmazsa eğer benim hatam varsa iade olmaz bu şekilde açılmış kullanılmış ama şöyle bir şey yaparım sen kasayı bana gönder ben sana paranı vereyim benim hatam varsa böyle telafi etmiş olayım ama lt720 olduğunu düşünmedim dediğim gibi belki gözümden kaçtı bu yüzden çok özür diliyorum

KS

OnlyDmrl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Bilemiyorum hocam iadesinin olmayacağını söylüyorsunuz belki bir umut iadesinin sonuçlanmasını bekleyeceğim. Şu anda aldığım gibi geri paketledim yarın alacaklar. İade sonuçlanmaz da geri gelirse bir şekilde keserek de olsa sığdırmayı deneyeceğim.

Size kasayı göndermek benim için her ne kadar en iyi seçenek olsa da, sizin işinize yaramayacak bir şeyi göndermek doğru gelmiyor hocam.

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,308
Bilemiyorum hocam iadesinin olmayacağını söylüyorsunuz belki bir umut iadesinin sonuçlanmasını bekleyeceğim. Şu anda aldığım gibi geri paketledim yarın alacaklar. İade sonuçlanmaz da geri gelirse bir şekilde keserek de olsa sığdırmayı deneyeceğim.

Size kasayı göndermek benim için her ne kadar en iyi seçenek olsa da, sizin işinize yaramayacak bir şeyi göndermek doğru gelmiyor hocam.
Lt520 diye aklımda kalmış o yüzden bunu önerdim yoksa başka önerirsim şuan kasaya ihtiyacım yok ama olabilir bir planım var çünkü

KS

OnlyDmrl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Madem ihtiyacınız olabilir, dediğiniz gibi yapabiliriz zaten benim çok seçme şansım yok maalesef. İadesinin sonuçlanmasını bekledikten sonra, yada isterseniz iadeyi iptal edip direkt size de gönderebilirim.

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,308
Madem ihtiyacınız olabilir, dediğiniz gibi yapabiliriz zaten benim çok seçme şansım yok maalesef. İadesinin sonuçlanmasını bekledikten sonra, yada isterseniz iadeyi iptal edip direkt size de gönderebilirim.
Bekleyin iade belki alınır alınmazsa bişey yaparız sıkmayın canınızı varsa benim bir hatam yanlış yönlendirmem gereğini yaparım kimseyi mağdur etmem ben

KS

OnlyDmrl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Teşekkürler hocam umarım iade kabul olur ve rahatlarız, bekleyip göreceğiz.

KS

OnlyDmrl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Hocam iade kabul olmadı bilmem ney eksikmiş falan dediler, uğraşmamak için kasanın önüne borular üstte olacak şekilde takmak zorunda kaldım. Sonuç olarak sistem tamam ancak bir sorum olacak. Sistem boşta 44-45 derece, bir de arada bir şeyler yüklerken, bir kaç uygulanmayı aynı anda açarken bir anlığına 55-60'lara kadar çıkıyor. Furmak cpu burner testinde ise en yüksek 92 derece oluyor. LT720 için normal değerler mi bunlar ? Biraz fazla gibi geldi gözüme.

msk199412

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Hocam iade kabul olmadı bilmem ney eksikmiş falan dediler, uğraşmamak için kasanın önüne borular üstte olacak şekilde takmak zorunda kaldım. Sonuç olarak sistem tamam ancak bir sorum olacak. Sistem boşta 44-45 derece, bir de arada bir şeyler yüklerken, bir kaç uygulanmayı aynı anda açarken bir anlığına 55-60'lara kadar çıkıyor. Furmak cpu burner testinde ise en yüksek 92 derece oluyor. LT720 için normal değerler mi bunlar ?
Dostum montajı doğru yaptığına emin misin ? 92 derece fazla açıkcası.

KS

OnlyDmrl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Yanlış olan bir kısmının olduğunu düşünmüyorum, soğutmayı borular üstte olacak şekilde ön tarafa takma mecburiyetindeyim. Fanla intake push olacak şekilde takılı. Ek olarak fabrika ayarlarında kullanmıyorum, şu anda Msi anakartlardaki tek tuşla OC ile kullanıyorum. Belki yüksek sıcaklığın sebebi bu olabilir.

Bir diğer düşüncem ise kendi üstünde gelen termal macunun yeterli olmaması, ama emin değilim. Sadece bana öyle hissettirdi.

msk199412

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Yanlış olan bir kısmının olduğunu düşünmüyorum, soğutmayı borular üstte olacak şekilde ön tarafa takma mecburiyetindeyim. Fanla intake push olacak şekilde takılı. Ek olarak fabrika ayarlarında kullanmıyorum, şu anda Msi anakartlardaki tek tuşla OC ile kullanıyorum. Belki yüksek sıcaklığın sebebi bu olabilir.
Bir diğer düşüncem ise kendi üstünde gelen termal macunun yeterli olmaması, ama emin değilim. Sadece bana öyle hissettirdi.
Dostum pompa güç kablosunu doğru sokete taktın mı bi bak istersen fanlar çalışıyo fakat pompa çalışmıyo olabilir.

KS

OnlyDmrl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Dostum pompa güç kablosunu doğru sokete taktın mı bi bak istersen fanlar çalışıyo fakat pompa çalışmıyo olabilir.
Emin olabilirsin yanlış bir şey yok. Pompa çalışmasaydı full yükte 92 degil 102'yi bile geçerdi.

KS

OnlyDmrl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Hocam kasanın yapısı tam olarak bu şekilde, OC Genie'yi kapattım 5.2 ghz'de boştayken 40 derecede çalışıyor. Furmak ile cpu burn testi yaparsam yine 90-91 dereceleri görüyor.
Adsız.png

Valorant'ta şu anda %40-45 cpu kullanımı ile 48-52 derecelerde takılıyor. Çoğunlukla 48 sabit.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri