1080P Gaming Için Monitör Tavsiyesi Lazım

DramatikGoril

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
AMD Ryzen 5 5600 ve RX6700XT'lik bir sistem aldım ve bu sistemin daha iyi 1080p de çalışacağını düşündüğümden ona uygun bir monitör tavsiyesi istiyorum arkadaşlar. Bütçem max 4k gerçekten tam fiyatlarıda bilmiyorum bu 4k nın hepsini de bir monitöre gömmem diye umuyorum çünkü daha klavye var :)

belirtmeyi unuttum ama ben online oyunlar oynamıyorum yani hz nin yüksek olması hiç önemli değil

Son düzenleme:

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
AMD Ryzen 5 5600 ve RX6700XT'lik bir sistem aldım ve bu sistemin daha iyi 1080p de çalışacağını düşündüğümden ona uygun bir monitör tavsiyesi istiyorum arkadaşlar. Bütçem max 4k gerçekten tam fiyatlarıda bilmiyorum bu 4k nın hepsini de bir monitöre gömmem diye umuyorum çünkü daha klavye var :)

KS

DramatikGoril

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
yakın zamanda bende foruma sorarak aldım. şuan memnunum. renkleri vermesi vs güzel. tavsiye ederim. 1 hafta önce tam 4000 di. malasef dolar zammı yedi bu hafta çoğu defa.
fiyatlar korkutuğum gibiymiş :) şu an monitör alsam demek ki klavyesiz bilgisayar kullanacağız telepati yoluyla :(

iWexlyn

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
Fiyat olarak 200 lira kadar ekleyebilirsen eğer curved de kullanmak istersen kesinlikle tavsiye ederim. Sistemimiz aynı muhtemelen bende de aynı işlemci ve ekran kartı var monitörden çok memnunum. Herhangi bir ölü piksel, ghosting vs. sorunu da çıkmadı bende

Harvey Specter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47

NotHappy

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,173

hasanbey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3

belirtmeyi unuttum ama ben online oyunlar oynamıyorum yani hz nin yüksek olması hiç önemli değil
Öncelikle online oyunlara benim gibi ilgi duymaman beni mutlu etti. Online oyunlara karşı bir antipatim var😅 RDR2 tarzı oyunları seviyorsun galiba. Neyse eğer hz ile pek ilgilenmiyorsan öncelikle sana tavsiyem 27 inc alman . İkinci olarak ta AMD ekran kartın oluğundan mutlaka freesync olmasına dikkat et en son olarak ta tepki süresi 5ms nin altında olmasına bak.
Ek olarak IPS ekran , mavi ışık teknolojisi ve Display gibi artı özellikleri senin için avantaj olur. Umarım yardımcı olmuşumdur. Bunları göz önünde bulundurarak en ucuz monitörü seçebilirsin, klavye için.

Constantin3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
Maske' nin Monitör seçimi için yaptığı video' yu sana izlemesini şiddetle tavsiye ediyorum ve sana önereceğim monitör TN panel + 1ms değil. 0.5 ms yani Rekabetçi oyunlar için biçilmiş kaftan.

Unutmaki 0.5 ms monitörler 1 ms monitörlere göre daha fazla kare hızına sahip ve Rekabetçi oyunlarda o 0.5 ms farkını çok iyi anlayacaksın. emin ol bu sana önerdiğim monitörü aldıktan sonra iyiki bunu almışım diyeceksin ben zamanında bu bilgilere sahip değildim ve salak gibi gittim 1ms monitör aldım ve onun eziyetini çekiyorum şuan.

recepramazan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Bende monitör arıyorum aoc kavisli kullanıyordum çok iyiydi şimdi tekrar almayı düşünüyorum bana yardımcı olabilir misiniz benim bütçem yok açıkçası taksitle alacağım ama fiyatıda ortalama 4 un altında olsun benim için çerçevesiz olması yüksek Hz olması en az 144 ve mümkünse yukarı assa oynatilabilenden olmalı yardımcı olursanız çok sevinirim

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986

Asus 249qgr+sarftech t60

Harvey Specter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
Mesela şöyle bir monitör neden olmasın

Dediğim gibi online oyuncu değilim. Hadi diyelim oynasam da online oyunlarda mücadeleci bir tip değilim o yüzden bu samsung monitör hoşuma gitti
Oynadığınız zamanlarda 5ms/1ms ve 75hz/144hz farkını hissedersiniz. Çok daha akıcı oluyor. Burada da zaten benzer fiyatlara 1ms+144hz yerine 5ms+75hz tavsiye eden çıkmaz. :D

Üstelik 5600+6700xt sisteminize de 75hz monitör pek anlamlı olmayacaktır.

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Maske' nin Monitör seçimi için yaptığı video' yu sana izlemesini şiddetle tavsiye ediyorum ve sana önereceğim monitör TN panel + 1ms değil. 0.5 ms yani Rekabetçi oyunlar için biçilmiş kaftan.

Unutmaki 0.5 ms monitörler 1 ms monitörlere göre daha fazla kare hızına sahip ve Rekabetçi oyunlarda o 0.5 ms farkını çok iyi anlayacaksın. emin ol bu sana önerdiğim monitörü aldıktan sonra iyiki bunu almışım diyeceksin ben zamanında bu bilgilere sahip değildim ve salak gibi gittim 1ms monitör aldım ve onun eziyetini çekiyorum şuan.
Hocam tn panel eksi, 1ms ile 0.5ms farkını hangi robot hissedecek. Çok takılmayın

KS

DramatikGoril

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Oynadığınız zamanlarda 5ms/1ms ve 75hz/144hz farkını hissedersiniz. Çok daha akıcı oluyor. Burada da zaten benzer fiyatlara 1ms+144hz yerine 5ms+75hz tavsiye eden çıkmaz. :D

Üstelik 5600+6700xt sisteminize de 75hz monitör pek anlamlı olmayacaktır.
Anladım:D o zaman yukarı asus atmışlar 3600 tl ye geliyor 24 inc. Ben daha çok hikayeli oyunlar oynuyorum şimdi daha öncesinde ne 24 inc monitör kullandım ne de 27. Ama tabi ki 27 daha cezbedici geliyor

Endarmy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri