1080P Mi Yoksa 2K Mı ?

mstfens61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
24 inch 1080p monitör kullanıyorum. 27 inch 2K monitöre geçmeyi düşünüyordum ama bazı yorumlar gördüm bence 1080p 24 inch daha iyi diye çok kararsız kaldım. 5060 Tİ 16 gb ekran kartı ve ryzen 5 7500F işlemcim var. Ben 2K'ya geçersem daha güzel daha harika grafikler elde ederim diye düşünüyordum. Sizce ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar..

erenkut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
20
Eğer canın öyle bir değişim istiyorsa başkalarının ne dediğini pek önemsememen lazım çünkü hayat kısa :)

24" 1080 monitör kullandım uzun süre ve iyiydi fakat hikaye oyunları veya dizi film derken monitörü büyütmek istedim

27" 2k aldım ve pişman da değilim. Rekabetçi oyunları da oynuyorum genelde 27" de rekabetçi zor oynanır denir fakat nihayetinde esporcu değilim hiç farketmez canım istese takarım televizyona cs oynarım.

Grafik bakımından illa fark edeceksin. Bende 27" 1080 de var onda CP oynuyordum sonra 2k olanda da denedim daha güzel geldi oyun gözüme.

Bu tarz basit değişimlerde fikir istemek günümüzde çok normal fakat herkesin keyfinin kahyası farklı olur.
O sebepten bence değiştirmek için geç bile kaldın.

yasin17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Alacağın monitöre bağlı birazda panel tipi renk derinliği tepe parlaklığı hdr 10 varmı bu çok düz bir soru cevabı net olmaz ama şu bir gerçek 1080 o zaten 1440 p den düşük çözünürlük daha az piksel tabiki illa fark olacak

KS

mstfens61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Asus Tuf serisinden bi monitör almayı düşünüyorum 27 inch 2K, yani demek istediğim çok bir aham şaham durum yoksa geçmeyeyim boşa ondan sormak istedim kararsız kaldım

yasin17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Asus MSI ve kendi tecrübem olan gigabyte kaliteli güzel monitörler IPS hdr 400 sertifikası olan en az 400 nit hdr aktif parlaklık verebilen 10 bit renk derinliği olan fast IPS bir monitör 1080 P monitör den grafik kalitesi gözle görülür şekilde çok daha derin canlı ve parlak görüntü verir birdaha 1080 o monitör kullanmak istemezsin o kadar eminim

KS

mstfens61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Asus MSI ve kendi tecrübem olan gigabyte kaliteli güzel monitörler IPS hdr 400 sertifikası olan en az 400 nit hdr aktif parlaklık verebilen 10 bit renk derinliği olan fast IPS bir monitör 1080 P monitör den grafik kalitesi gözle görülür şekilde çok daha derin canlı ve parlak görüntü verir birdaha 1080 o monitör kullanmak istemezsin o kadar eminim
ASUS TUF GAMING VG27AQ5A 27″ 210Hz 0.3ms 2K QHD Fast IPS Gaming (Oyuncu) Monitör. Bu monitörü düşünüyorum almak istediğim bu 10.000 TL bütçem var üzerine çıkamam yani

yasin17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Güzel monitör iş görür ama daha ucuza daha iyisi var sadece dahili haporlorü yok parlaklık ve renk olarak bundan üstün ayrıca pivot incesap üzerinden bak mevcut tavsiye ederim karar senin GİGABYTE G27Q20 karşılaştır karar ver sırf tepki süresine aldanma o sadece hareketli alanlar için geçerli yanıltıcı yani pazarlama yapay zekaya ikisini karşılaştır karar ver

KS

mstfens61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Güzel monitör iş görür ama daha ucuza daha iyisi var sadece dahili haporlorü yok parlaklık ve renk olarak bundan üstün ayrıca pivot incesap üzerinden bak mevcut tavsiye ederim karar senin GİGABYTE G27Q20 karşılaştır karar ver sırf tepki süresine aldanma o sadece hareketli alanlar için geçerli yanıltıcı yani pazarlama yapay zekaya ikisini karşılaştır karar ver

Detaylı karşılaştırma yaptırdım bunu önerdi, ghosting, ölü piksel olayı nasıl acaba uzun vadede götürür mü beni ? Gönül rahatlığıyla alabilir miyim acaba ? Fiyatı da daha uygun diğerine göre

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-05-31-23-45-36-046_com.openai.chatgpt.jpg
    Screenshot_2026-05-31-23-45-36-046_com.openai.chatgpt.jpg
    434.2 KB · Görüntüleme: 4

yasin17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
4 aydır kullanıyorum hdr açılınca otomatik 1080 p ye bir daha bakmazsın tepe parlaklık 445 nit ölü piksel testi yap genel olarak internetten araştır olumsuz bir yorum yok GİGABYTE monitör hakkında ama teknoloji şans işi kimse sana garanti edemez ama zaten arkasında ki firmalar sağlam korkucak bişey yok ben çok memnunum

Ekli dosyalar

• IMG_20260526_185443.jpg
    IMG_20260526_185443.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 5

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
149
alienware monitörü bir net kafeci arkadaşıma tavsiye ettim. dell'in bu modellerini almaya başladıktan sonra başka monitör almıyor.

kabataslak gördüklerim. renkleri çok güzel. sıfır sorun. usb kablosyla monitörün yazılım güncellemesi yapılabiliyor. sadece fiyat hafif tuzlu.

KS

mstfens61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
4 aydır kullanıyorum hdr açılınca otomatik 1080 p ye bir daha bakmazsın tepe parlaklık 445 nit ölü piksel testi yap genel olarak internetten araştır olumsuz bir yorum yok GİGABYTE monitör hakkında ama teknoloji şans işi kimse sana garanti edemez ama zaten arkasında ki firmalar sağlam korkucak bişey yok ben çok memnunum
Aklıma yattı gibi bu sanırım bunu alıcam gigabyte bir de güvenilir marka özellikleri de diğerlerine göre iyi kullanan biri olarak da memnunsun bakıyorum bunu alayım ben olmadı biraz daha bakıp, teşekkür ederim kral sağolasın

alienware monitörü bir net kafeci arkadaşıma tavsiye ettim. dell'in bu modellerini almaya başladıktan sonra başka monitör almıyor.

kabataslak gördüklerim. renkleri çok güzel. sıfır sorun. usb kablosyla monitörün yazılım güncellemesi yapılabiliyor. sadece fiyat hafif tuzlu.

Monitör iyi de o fiyatlara biraz zor çıkarım kral yine de çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için

• Beğen
Reactions: GNU

yasin17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Aklıma yattı gibi bu sanırım bunu alıcam gigabyte bir de güvenilir marka özellikleri de diğerlerine göre iyi kullanan biri olarak da memnunsun bakıyorum bunu alayım ben olmadı biraz daha bakıp, teşekkür ederim kral sağolasın

Monitör iyi de o fiyatlara biraz zor çıkarım kral yine de çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için

Telden ne kadar belli olur bilemem monitör budur

Ekli dosyalar

• 17802621103061022387469233299786.jpg
    17802621103061022387469233299786.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 6
KS

mstfens61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20

Telden ne kadar belli olur bilemem monitör budur
Sıkıntı şu pek inceleme videosu yok , kullanıcı yorumu da yok , chatgptye sordum araştırma yaptırdım ghosting ve ölü piksel çıkma durumu diğer markalara göre fazla diyor asus'a msi'a göre yani, birçok kullanıcı da bu yüzden değişim yapmış yoksa diğer özellikleri baya iyi o yüzden arada kaldım

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
149
hem nispeten uygun fiyat hemde marka ararsan listelere şöyle bir gözgezdirdim. samsungların fiyatları düşmüş olabilir.

bir incelersin.

KS

mstfens61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
hem nispeten uygun fiyat hemde marka ararsan listelere şöyle bir gözgezdirdim. samsungların fiyatları düşmüş olabilir.

bir incelersin.
Bu markayı çok gördüm çok karşıma çıktı bunu araştıracam bakacam merak ettim doğrusu eyvallah hocam

• Beğen
Reactions: GNU

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri