Soru 1080Ti Ile Hangi Işlemciyi Almalıyım?

eminrdes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bende şuan nvidia gtx 1080ti 11gb ekran kartı var ve i3-4160 işlemci var ancak hangi işlemci kullanmam gerektiği konusunda kararsızım darboğaz hesaplamasında bütçemin çok üzerinde işlemci tavsiye etti sizin tavsiyeleriniz nelerdir

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
Anakart modeliniz ne bilmiyorum fakat ileride upgrade yapıyım tek tke alıyım gibi bir plan varsa ilerideki hedefine yönelik 550 serisi bir anakart ve 5600 civarı bir işlemci ile başlayabileceğinizi düşünüyorum. İleride ekran kartınıda güncellerde ddr5 sisteme dönüştürünüm derseniz 6xx serisi anakart +7500f ilede başlayabilirsiniz.
Anakartı ellemiyim sadece işlemciyi güncelliyim derseniz 12400f iyi bir tercih olabilir. Fikirlerim bu şekilde. Tabiki parçaları ve sisteminize uyup uymadığını almadan önce hep kontrol edin

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
137
Bende şuan nvidia gtx 1080ti 11gb ekran kartı var ve i3-4160 işlemci var ancak hangi işlemci kullanmam gerektiği konusunda kararsızım darboğaz hesaplamasında bütçemin çok üzerinde işlemci tavsiye etti sizin tavsiyeleriniz nelerdir
bütçenin çok üstünde işlemci tavsiyesi verdi diyorsun ya
biz o bütçeyi bilmediğimiz için sana faydalı bir tavsiye vermemiz mümkün olabilir mi sence

şu şartlarda ancak ve ancak
bu soketin desteklediği i7 işlemcilere bak diyebiliriz

KS

eminrdes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Anakart modeliniz ne bilmiyorum fakat ileride upgrade yapıyım tek tke alıyım gibi bir plan varsa ilerideki hedefine yönelik 550 serisi bir anakart ve 5600 civarı bir işlemci ile başlayabileceğinizi düşünüyorum. İleride ekran kartınıda güncellerde ddr5 sisteme dönüştürünüm derseniz 6xx serisi anakart +7500f ilede başlayabilirsiniz.
Anakartı ellemiyim sadece işlemciyi güncelliyim derseniz 12400f iyi bir tercih olabilir. Fikirlerim bu şekilde. Tabiki parçaları ve sisteminize uyup uymadığını almadan önce hep kontrol edin
çok teşekkür ederim hocam verdiğin bilgiler için zamanla yavaş yavaş yükselticem para buldukça tavsiyelerin doğrultusunda ilerlerim

hocam bide sana birşey daha sormak istiyorum orta kalitede güncel bilgisayar dizmek istesem hangi parçaları kullanmalıyım 0'dan dizsem daha mantıklı gibi geldi ne önerirsin(oyun oynamak için)

Son düzenleme:

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
çok teşekkür ederim hocam verdiğin bilgiler için zamanla yavaş yavaş yükselticem para buldukça tavsiyelerin doğrultusunda ilerlerim

hocam bide sana birşey daha sormak istiyorum orta kalitede güncel bilgisayar dizmek istesem hangi parçaları kullanmalıyım 0'dan dizsem daha mantıklı gibi geldi ne önerirsin(oyun oynamak için)
Orta kalitede demek yerine ben sana fiyat f/p olarak baremleri atıyım kendi kafamdaki sende o fiyata ve fps değerlerine youtubede ve sitelerden göz at. Bazen eskiyi tek tek güncellemek yerine hazır kasa almak daha ucuz olabiliyor.
Aşağıda belirttiğim fiyatla arasıra indirime girmesiyle birlikte o baremlere denk geliyor. bu civardaki tabi parça farkıda fiyat ekler min seviyeleri yazmaya çalıştım.

5600+4060 20k (yeni sistem alınıyorken heleki zamanında 1080 gibi kral seviyeden geçiyorken 4060la başlamanızı önermem en az 4060ti lı bir bilgisayarla şuanki ve gelecek oyunlar bir süre daha rahat oynayacağınız fikrindeyim.)

5600+4060 ti 26k

7500f+4060 ti 30k

fiyatlar+-2k oynar ve kaliteli ve farklı parçalarda bu barem 10k civarı bile bulabilir.

Şuan bilgisayar diziyor olsam ve bütçem bu aralıkta olsa arayıp kovalacağım fiyat bu olur(ben vatandan almıştım güzel bir fırsatla genelde vatanda ve gaming gende bazen uygun fiyatlı ürünlere denk geliyorum). Esnek yapabileceğim durumlar ise şöyle olur :

3fanlı gaming ekran kartı modelleri (asus tuf, gigabyte gaming oc ve msi gaming x ) bu 3ü içinde 3 fanlı bu modellerse fiyat yükselir ki bütçem varsada bunları tercih ederim.

anakart b550m 4 ram slotlu 2 m2 slotlu modeller mevcut(model markaya göre değişebilir), şuan için piyasa genelde elindeki tek m2 ve 2 slot ramli anakartları bitirmeye çalışıyor.
Psu markasına dikkat ederim bilnidik bir markayı alırım.

5600 ve 7500f 65w işlemciler bundan dolayı sıvı sogutmaya gerek olmasada bütçe varsa ise 3-4k baremindeki msi coreliquid v2 veya cooler master v2 modellerine göz atılabilir gelecek için ve 65w işlemciler için gayet yeterli. Bütçe yoksa forumdaki önerilen kule tiplerine göz atılabilir 1k civarı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri