1080Ti İşlemci ve Anakart tavsiyesi

zirva

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Selamlar, sahip olduğum sistemden memnunum fakat artık çoklu çekirdek avantajını kullanmıyorum ve oyun performansını arttırmak istiyorum. Threadripper 1950x in tekli çekirdek performansı düşük, o yüzden işlemci değiştirmeyi düşünüyorum ama oyunlarda ne kadar FPS artışı yaşarım, gerçekten işlemciyi değiştirmek fazla fark yaratır mı bilmiyorum... Darboğaz konusu var bir de. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
INTEL veya AMD fark etmez. Aklımda 5600x var. İşlemci ve Anakart önerilerinizi bekliyorum.
Bütçe : 10.000TL

Mevcut sistem ;
Ekran Kartı : MSI 1080Ti Gaming x 11G.
İşlemci : AMD Ryzen Threadripper 1950x.
Anakart : MSI x399 Gaming Pro Carbon AC
Bellek : G.skill 4x8 3000mhz CL16.
Monitör: QHD 165hz

Son düzenleme:

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Valorant, CS:GO tarzı bazı oyunlar işlemciye abanırlar. O zaman işlemcinin iyi olmasının FPS'ye çok katkısı olur.

1665154003817.png

Burada görüldüğü gibi. Oyunlarda ciddi bir performans artışı var.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
O işlemciye soğutucu da gerekir. Kasanız nedir ? Ona göre de öneri yapayım. İşlemci olarak 5600x aldınız varsayıyorum anakart olarak aşağıdaki anakart alınabilir. Kasanızın ATX desteği var mı bilmiyorum ama güzel anakart.

Soğutucu olarak da kasa da destek var ise sıvı soğutma olarak aşağıdaki ürünler bakılabilir.

RGB versiyonu da bulunuyor.

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,031
5800x 1950x e göre çok daha performanslı bir cpu dur. %50-60 fps artışı olacaktır.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
O işlemciye soğutucu da gerekir. Kasanız nedir ? Ona göre de öneri yapayım. İşlemci olarak 5600x aldınız varsayıyorum anakart olarak aşağıdaki anakart alınabilir. Kasanızın ATX desteği var mı bilmiyorum ama güzel anakart.

Soğutucu olarak da kasa da destek var ise sıvı soğutma olarak aşağıdaki ürünler bakılabilir.

Ana kart benimkinden ve gerçekten hem fiyatı mükemmel hem de kartın kendisi.

Bence Arctic'e ihtiyaç olmayacaktır. Malum her kasaya da olmuyor maalesef radyatör çokalın olduğu için. Silverstone candır.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Ana kart benimkinden ve gerçekten hem fiyatı mükemmel hem de kartın kendisi.

Bence Arctic'e ihtiyaç olmayacaktır. Malum her kasaya da olmuyor maalesef radyatör çokalın olduğu için. Silverstone candır.
Bende bakarken anakartı indirimde gördüm güzel fiyatta. Sıvı soğutmayı da genel önerdim kasa bilgisini bilmiyoruz. Radyatör kalınlığı hakkında fikrim yok o kadar detaylı hiç araştırmadım.

KS

zirva

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Teşekkürler.
nzxt H700i kasam var. Soğutucu olarakta nzxt kraken x62 soğutucuya sahibim. PSU olarakta corsair hx1200W. Anakart olarak aslında MSI MAG B550 TOMAHAWK düşünmüştüm şu an 3000TL bazında piyasada bulunuyor

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Teşekkürler.
nzxt H700i kasam var. Soğutucu olarakta nzxt kraken x62 soğutucuya sahibim. PSU olarakta corsair hx1200W. Anakart olarak aslında MSI MAG B550 TOMAHAWK düşünmüştüm şu an 3000TL bazında piyasada bulunuyor
Parçalarınız zaten varmış ve güzel parçalarmış. Soğutucu fiyatını çıkarırsak 5700/5800x bile bakılabilir. Anakart olarak da düşündüğünüz gibi B550 Tomahawk alınabilir. Daha iyi diye biliyorum.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
TUF'u gönül rahatlığıyla alabilirsin. 3500-4000 civarıydı çünkü en son fiyatı. Sağlam düşmüş. En üst versiyon çünkü o seride.

Bende bakarken anakartı indirimde gördüm güzel fiyatta. Sıvı soğutmayı da genel önerdim kasa bilgisini bilmiyoruz. Radyatör kalınlığı hakkında fikrim yok o kadar detaylı hiç araştırmadım.
Arctic'lerin radyatörü diğerlerinden 1 cm daha kalın. O nedenle sıkıntı çıkıyor eğer kasanla uyumlu olup olmadığını araştırmazsan.

KS

zirva

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Parçalarınız zaten varmış ve güzel parçalarmış. Soğutucu fiyatını çıkarırsak 5700/5800x bile bakılabilir. Anakart olarak da düşündüğünüz gibi B550 Tomahawk alınabilir. Daha iyi diye biliyorum.
Acaba AM5 sokete geçmek mantıklı mı ? fiyat olarak çok daha fazla bütçe gerektiriyor anakart ve DDR5 ram bakımından biliyorum ama geçmişte TR4 aldım ve desteği kesildiği için şu an yeni anakart almak zorunda kalıyorum. AM4 soketlerinde desteği bittiği için ileride yine anakart almam gerekecek. Acaba şu an parayı gözden çıkartıp 7600x almak mantıklı olabilir mi ?

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Alabiliyorsan neden olmasın. Bir şeyin fiyatının adam akıllı düşeceğini görmek çok sürpriz olduğundan almışken imkan varsa en yeni teknoloji neden olmasın yani.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Acaba AM5 sokete geçmek mantıklı mı ? fiyat olarak çok daha fazla bütçe gerektiriyor anakart ve DDR5 ram bakımından biliyorum ama geçmişte TR4 aldım ve desteği kesildiği için şu an yeni anakart almak zorunda kalıyorum. AM4 soketlerinde desteği bittiği için ileride yine anakart almam gerekecek. Acaba şu an parayı gözden çıkartıp 7600x almak mantıklı olabilir mi ?
Sadece anakart ve işlemci 15K civarı tutuyorken bence mantıklı değil. Biraz beklemek belki fiyatların daha da düşmesini sağlayabilir diye düşünüyorum.

KS

zirva

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sadece anakart ve işlemci 15K civarı tutuyorken bence mantıklı değil. Biraz beklemek belki fiyatların daha da düşmesini sağlayabilir diye düşünüyorum.
Açıkçası x670 serisi anakart almayı düşünmüyorum zaten. Bekleyip Kesinlikle B650 serisi bir anakart alırım eğer AM5 sistem kuracak olursam ama evet cidden çok pahalı. Fakat ilerideki yükseltme şansıda beni cezbediyor.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Öneriler zaten yapılmış. O zaman bende 8x8 16gb 3200mhz ram almanı öneririm. Marka olarakar kingfury önerebilirim.

KS

zirva

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Param ve ihtiyacım olsa hiç düşünmem yapışırım AM5'e :D
Aslında pek ihtiyacım yok dediğim gibi sistemden şu an bile çok memnunum fakat gelecek nesil oyunlarda sıkıntı yaşayacağımı hissetmeye başladım. En son Marvel's spider-man oynadım QHD çözünürlük ve ultra ayarlarda 50-60 FPS arası geziyordu. İlerideki oyunlarda daha da düşecek. Şu an hiç değilse işlemci ile biraz performans artışı istiyorum sadece.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Aslında pek ihtiyacım yok dediğim gibi sistemden şu an bile çok memnunum fakat gelecek nesil oyunlarda sıkıntı yaşayacağımı hissetmeye başladım. En son Marvel's spider-man oynadım QHD çözünürlük ve ultra ayarlarda 50-60 FPS arası geziyordu. İlerideki oyunlarda daha da düşecek. Şu an hiç değilse işlemci ile biraz performans artışı istiyorum sadece.
DLSS zamanın gelmiş senin :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri