11-13 Bin TL ye sistem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Egekağan Balcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar.Yaza kadar bir sistemle uğraşıyorum.Pek bilgim yok bu 2.masaüstüm olucak.Bu sırada amd 3.nesil işlemcileri gelir diye düşünüyorum ama nasıl olurlar emin değilim eğer gerçekten iyi olurlarsa onlara göre düzenlerim ama şuanlık şöyle bir sistem topladım.Daha iyisi olursa veya amd işlemcili daha iyi olursa ona göre bir öneri yaparsanız sevinirim.

İntel i7 9700k 3.60 ghz 12mb 1151p v2 14 nm (TRAY)
Gigabyte z390 aorus elite 2133mhz-4266mhz (oc) 1151p v2 atx anakart
fsp 700w hydro serisi 80+ bronze güç kaynağı
aerocool p7-l240 rgb 240 mm intel-amd uyumlu sıvı soğutucu
corsair 16gb(2x8) vengeance lpx siyah 3000 mhz cl 16 ddr4 ram
adata 480 gb su650 okuma 520 yazma 450 mb sata ssd
adata 240 gb su650 okuma 520 yazma 450 mb sata ssd
gigabyte geforce rtx 2070 windforce 6g 8gb gddr6 256 bit ekran kartı
sharkoon am5 window maviled fan usb 3.0 atx mid tower kasa
samsung 27'' LC27JG50QQMXUF 4ms 144hz HDMI,DPPort 2k FreeSycn curved gaming monitör

Öncelikle toplamışken hem uzun süre kullanmak istiyorum en azından 5-6 yıl filan götürür diye düşünüyorum.Birde dediğim gibi pek bilgim yok ama seçtiğim monitörde freesycn var fakat ekran kartını nvdia seçtim bazıları freesycn nvdia ilede oluyor bazıları amd ekran kartı gerek olduğu söylüyor bilemedim ne yapmam gerektiğini g sycn olan bir monitör bulamadım veya daha pahalı oluyorlar gördüğüm kadarıyla.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Egekağan Balcı' Alıntı:
Merhabalar.Yaza kadar bir sistemle uğraşıyorum.Pek bilgim yok bu 2.masaüstüm olucak.Bu sırada amd 3.nesil işlemcileri gelir diye düşünüyorum ama nasıl olurlar emin değilim eğer gerçekten iyi olurlarsa onlara göre düzenlerim ama şuanlık şöyle bir sistem topladım.Daha iyisi olursa veya amd işlemcili daha iyi olursa ona göre bir öneri yaparsanız sevinirim.

samsung 27'' LC27JG50QQMXUF 4ms 144hz HDMI,DPPort 2k FreeSycn curved gaming monitör

Öncelikle toplamışken hem uzun süre kullanmak istiyorum en azından 5-6 yıl filan götürür diye düşünüyorum.Birde dediğim gibi pek bilgim yok ama seçtiğim monitörde freesycn var fakat ekran kartını nvdia seçtim bazıları freesycn nvdia ilede oluyor bazıları amd ekran kartı gerek olduğu söylüyor bilemedim ne yapmam gerektiğini g sycn olan bir monitör bulamadım veya daha pahalı oluyorlar gördüğüm kadarıyla.

Öncelikle sisteminiz gayet iyi 2 önerim ve 1 yapmanız gereken değişiklik var.

Öncelikle değişiklik PSU yada anakart tarafında seçim size kalmış hangisini değiştirirseniz.

Seçtiğiniz Anakart 1 adet 8 pin ve 1 adet 4 pin bağlantı istiyor işlemci için ve seçtiğiniz PSU 'da sadece 1 adet 8 pin bağlantı var. Bazı Anakartlar eğer O.C. yapmayacaksanız sadece 8 pin bağlantı ile çalışabiliyor genellikle. Ancak bu Anakartta var mı bu özellik bilmiyorum.
Anakartı MSI Z390M MAG Mortar - 981,29 TL bu ürün ile değiştirin yada PSU 'yu High Power 1000W Direct12 Serisi 80+ Bronz Yarı Modüler - 640,56 TL bu ürün ile değiştirin. Bıraktığım PSU kaliteli bileşenlerden oluşuyor ve gerekli fazladan bağlantıya sahip ve bu fazladan bağlantısı olan ürünlerden çok daha uygun fiyatta.

Ayrıca seçtiğiniz soğutucu AeroCool ve bence sıvı soğutma işinde kendisini kanıtlamış uzun ömürlü ürünleri tercih edin. 
Soğutucuyu Deep Cool Gammaxx L240 RGB 240mm - 493,05 TL veya Akasa Venom A20 Sarı Fan 240mm - 659,71 TL yada Corsair Hydro Series H100x 240mm - 708,32 TL bu ürünlerden birisi ile değiştirin. Önerim Corsair yada Akasa 'dan yana olurdu ve ben olsam Corsair alırdım herhalde. Eğer fazla bütçem yoksa Deep Cool Gammaxx ürününü alırdım F/P ürünüdür ve aynı fiyat bandındaki çoğu rakibinden daha iyidir.

Monitör olarak ise NVIDIA bazı FreeSync destekli monitörlerde ki bu sayılı bir liste ama çok ürün var, G-Sync ile çalışıyor. SAMSUNG ürünlerde çalışıyor mu emin değilim biraz araştırmam gerek. Çalışanlar listesine NVIDIA 3 monitör daha ekledi. Son eklenenler aşağıda. BenQ modelleri ülkemizde mevcut. ASUS monitörlerin çoğu çalışıyor ve bazı satış firmaları çalışan ürünlere not düşüyorlar.
  • BenQ XL2540-B / ZOWIE XL LCD
  • Acer XF250Q
  • Acer ED273 A

Kesin çalışan monitörlere https://www.windowscentral.com/list-all-nvidia-g-sync-compatible-freesync-monitors bu ve https://www.displayninja.com/g-sync-monitor-list/ listeden bakabilirsiniz. Çoğu ülkemizde bulunmuyor ancak bulunanlar var özellikle ASUS ürünler.

KS

Egekağan Balcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Egekağan Balcı' Alıntı:

Öncelikle sisteminiz gayet iyi 2 önerim ve 1 yapmanız gereken değişiklik var.

Öncelikle değişiklik PSU yada anakart tarafında seçim size kalmış hangisini değiştirirseniz.

Seçtiğiniz Anakart 1 adet 8 pin ve 1 adet 4 pin bağlantı istiyor işlemci için ve seçtiğiniz PSU 'da sadece 1 adet 8 pin bağlantı var. Bazı Anakartlar eğer O.C. yapmayacaksanız sadece 8 pin bağlantı ile çalışabiliyor genellikle. Ancak bu Anakartta var mı bu özellik bilmiyorum.
Anakartı MSI Z390M MAG Mortar - 981,29 TL bu ürün ile değiştirin yada PSU 'yu High Power 1000W Direct12 Serisi 80+ Bronz Yarı Modüler - 640,56 TL bu ürün ile değiştirin. Bıraktığım PSU kaliteli bileşenlerden oluşuyor ve gerekli fazladan bağlantıya sahip ve bu fazladan bağlantısı olan ürünlerden çok daha uygun fiyatta.

Ayrıca seçtiğiniz soğutucu AeroCool ve bence sıvı soğutma işinde kendisini kanıtlamış uzun ömürlü ürünleri tercih edin. 
Soğutucuyu Deep Cool Gammaxx L240 RGB 240mm - 493,05 TL veya Akasa Venom A20 Sarı Fan 240mm - 659,71 TL yada Corsair Hydro Series H100x 240mm - 708,32 TL bu ürünlerden birisi ile değiştirin. Önerim Corsair yada Akasa 'dan yana olurdu ve ben olsam Corsair alırdım herhalde. Eğer fazla bütçem yoksa Deep Cool Gammaxx ürününü alırdım F/P ürünüdür ve aynı fiyat bandındaki çoğu rakibinden daha iyidir.

Monitör olarak ise NVIDIA bazı FreeSync destekli monitörlerde ki bu sayılı bir liste ama çok ürün var, G-Sync ile çalışıyor. SAMSUNG ürünlerde çalışıyor mu emin değilim biraz araştırmam gerek. Çalışanlar listesine NVIDIA 3 monitör daha ekledi. Son eklenenler aşağıda. BenQ modelleri ülkemizde mevcut. ASUS monitörlerin çoğu çalışıyor ve bazı satış firmaları çalışan ürünlere not düşüyorlar.
  • BenQ XL2540-B / ZOWIE XL LCD
  • Acer XF250Q
  • Acer ED273 A

Kesin çalışan monitörlere https://www.windowscentral.com/list-all-nvidia-g-sync-compatible-freesync-monitors bu ve https://www.displayninja.com/g-sync-monitor-list/ listeden bakabilirsiniz. Çoğu ülkemizde bulunmuyor ancak bulunanlar var özellikle ASUS ürünler.

Merhabalar.Yorumunuz için teşekkürler anakartı biri önermişti bana burdan o zaman 1 ya da 2 ay önceydi iyi olduğu söylenmişti.Mag mortar ile değiştirip high power 1000w eklerim aynı şekilde sıvı sğutmayıda değiştririn derseniz corsair seçerim daha kaliteli duruyor zaten.Birde eğer bu monitörü alırsam 2070 le durup freesycn olmadan çok sorun olur mu yani çok yırtılma olur mu göze batacak şekilde?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakart gayet iyi ve bayağı performanslı sadece o anakartı kullanacaksanız PSU 'yu değiştirmeniz gerek eğer PSU 'yu değiştirmezseniz anakartı değiştirmeniz gerek hepsi bu kadar. Sıvı soğutma olarak Corsair tercih edin.

Monitör olarak tüm FreeSync monitörler artık G-Sync özelliğini kullanabiliyor sadece NVIDIA %100 sorunsuz çalışanların listesini verdi ve kendi test ettiği ürünlerin tabi. Ama piyasada o kadar çok monitör var ki FreeSync kullanıcılar bu özelliği NVIDIA ayarlarından açıp çalışıp çalışmadığını kendi monitörlerinde deniyorlar ve çoğu çalışıyor.

Ancak bu sizin SAMSUNG monitörde 2 model var birisinde herhangi bir Sync teknolojisi yok ne FreeSync nede başka bir teknoloji yani o modelde %100 çalıştıramazsınız. 144 hz olan modelde var FreeSync özelliği %50 ihtimal ile çalışabilir. Ayrıca evet yırtılma yaşarsınız bu özelliği veya oyunda ki V-Sync özellğini kullanmazsanız.

KS

Egekağan Balcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart gayet iyi ve bayağı performanslı sadece o anakartı kullanacaksanız PSU 'yu değiştirmeniz gerek eğer PSU 'yu değiştirmezseniz anakartı değiştirmeniz gerek hepsi bu kadar. Sıvı soğutma olarak Corsair tercih edin. Monitör olarak tüm FreeSync monitörler artık G-Sync özelliğini kullanabiliyor sadece NVIDIA %100 sorunsuz çalışanların listesini verdi ve kendi test ettiği ürünlerin tabi. Ama piyasada o kadar çok monitör varki FreeSync kullanıcılar bu özelliği NVIDIA ayarlarından açıp çalışıp çalışmadığını kendi monitörlerinde deniyorlar ve çoğu çalışıyor yan, bu SAMSUNG monitörde çalışabilir ama kesin demiyorum. Ayrıca evet yırtılma yaşarsınız bu özelliği veya oyunda ki V-Sync özellğini kullanmazsanız.

V-sycn kullanırım.O sıkıntı değil benim için.Anakart içinde high power 1000w gigabyte aorus elite için olur dediğinizden onu kullanırım.Sizi yorduysam kusura bakmayın teşekkürler cevaplarınız için.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Son yorumumu düzenledim bir şeyi fark ettim ondan dolayı. Sizin bulduğunuz SAMSUNG monitörde herhangi bir Sync teknolojisi yok ne FreeSync nede başka bir teknoloji yani %100 çalıştıramazsınız bu monitörü G-Sync olarak. V-Sync ile monitörün verdiği maksimum Hz limitine takılırsınız buda başka bir olay.

Bütçeyi aşmak istemiyorsanız MAG Mortar ile High Power 1000W Direct12 bu PSU 'yu kullanabilirsiniz. Ancak daha kolay ve üst düzey O.C. yapacaksanız Gigabyte Z390 AORUS ELITE alın bu anakart bu konuda çok iyi. Bu arada MAG Mortar ile de O.C. yapabilirsiniz ama gelen güç az olduğundan çıkabileceğiniz hız sınırlı olur. Karar size kalmış.

Eğer bütçenizi söylerseniz monitör için size uygun bir monitör önerebilirim.

KS

Egekağan Balcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Son yorumumu düzenledim bir şeyi fark ettim ondan dolayı. Sizin bulduğunuz SAMSUNG monitörde herhangi bir Sync teknolojisi yok ne FreeSync nede başka bir teknoloji yani %100 çalıştıramazsınız bu monitörü G-Sync olarak. V-Sync ile monitörün verdiği maksimum Hz limitine takılırsınız buda başka bir olay.

Bütçeyi aşmak istemiyorsanız MAG Mortar ile High Power 1000W Direct12 bu PSU 'yu kullanabilirsiniz. Ancak daha kolay ve üst düzey O.C. yapacaksanız Gigabyte Z390 AORUS ELITE alın bu anakart bu konuda çok iyi. Bu arada MAG Mortar ile de O.C. yapabilirsiniz ama gelen güç az olduğundan çıkabileceğiniz hız sınırlı olur. Karar size kalmış.

Eğer bütçenizi söylerseniz monitör için size uygun bir monitör önerebilirim.

Şuan sinerji sitesinden baktım sizinde düzenlemenizle fiyat 12.838.27 TL tutuyor İçine Windows isteyince 13.282.06 TL tutuyor
buradaki monitör 2548 tl kadar bunu 2600-2700 arası bir fiyata getirebilirim yani bu aralıkda bir monitör var mıdır freesycn veya vsycn olan?

İntel Core i7 9700K 3.60 Ghz 12MB 1151p v2 14nm İşlemci (TRAY)
Gigabyte Z390 Aorus Elite 2133mhz-4266mhz(OC) 1151p v2 ATX Anakart
Gigabyte GeForce RTX2070 Windforce 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
Adata 480GB SU650 Okuma 520MB-Yazma 450MB SATA SSD (ASU650SS-480GT-R)
Adata 240GB SU650 Okuma 520MB-Yazma 450MB SATA SSD (ASU650SS-240GT-R)
Sharkoon AM5 Window Mavi Led Fan USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
High Power 1000W Direct12 Serisi 80+ Bronz Yarı Modüler Güç Kaynağı
Corsair Hydro Series H100x 240 mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
Samsung 27" LC27JG50QQMXUF 4ms 144hz HDMI,DPPort 2K FreeSync Curved Gaming Monitör (2548 tl)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu fiyata monitörü dahil ediyorsunuz değil mi? Eğer öyle değilse 12-13K sadece kasa ise RTX 2080 konuluyor bu fiyata bu sisteme. Ayrıca işemciyi TRAY olan değilde normal versiyonu koyun 200 TL daha ucuz olur. Birde Windows 'u OEM Key olarak satın alırsanız 30-60 TL arasına orjinal Windows kullanırsınız gerek yok 500 TL kadar Windows 'a vermeye.

Bu arada baktımda anakartınızı Elite değilde 90 TL fazla verip https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-z390-aorus-pro-2133mhz-4266mhzoc-1151p-v2-atx-anakart-pmu416734 bu Pro modele çıkartın derim daha kaliteli bir işlemci Mosfet beslemesi var.

KS

Egekağan Balcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu fiyata monitörü dahil ediyorsunuz değil mi? Eğer öyle değilse 12-13K sadece kasa ise RTX 2080 konuluyor bu fiyata bu sisteme. Ayrıca işemciyi TRAY olan değilde normal versiyonu koyun 200 TL daha ucuz olur. Birde Windows 'u OEM Key olarak satın alırsanız 30-60 TL arasına orjinal Windows kullanırsınız gerek yok 500 TL kadar Windows 'a vermeye.

Bu arada baktımda anakartınızı Elite değilde 90 TL fazla verip https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-z390-aorus-pro-2133mhz-4266mhzoc-1151p-v2-atx-anakart-pmu416734 bu Pro modele çıkartın derim daha kaliteli bir işlemci Mosfet beslemesi var.

Monitör içinde Proya çıkarttım anakartı işlemciyi normaline çektim windowsuda oem alıcam şuan monitörsüz 10.242.02 TL etti monitöre 3000 tl ye kadar çıkartabilirim şuan. 144 hz olan freesycn i nvdia ile çalışan veya çalışmasada v sycn ile sorun olmaz dediğiniz bir monitör olabilir ben o sitelerden baktım ancak 27 inç ayarlarda 3 monitör gösteriyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

Egekağan Balcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu seçtiğiniz 144 Hz olan SAMSUNG modelde var FreeSync özelliği %50 ihtimal ile çalışabilir.

Eğer 24" olduğuna takılmazsanız size istediğiniz fiyatta AOC AGON 24" AG241QX 144hz FreeSync 2K LED - 2.535.12 TL bu monitörü alabilirsiniz.

Eğer çıkartırsanız bütçenizi size Viewsonic 27" XG2730 144HZ 2K Freesync - 2.666,00 TL bu yada Viewsonic 32" VX3258-2KC-MHD 1800R 2K 144HZ Freesync - 2.899.00 TL bu monitörü öneririm.

İlk 24'' lük modelin 27'' lik hali var vatanda https://www.vatanbilgisayar.com/aoc-27-agon-ag271qx-1ms-144hz-adaptive-sync-gaming-monitor.html 
Freesycn ile sorunu olmazsa 27'' lik versiyonunu alabilirim 
Veya önerdiğiniz 27'' viewsonic alırım 32'' çok büyük duruyor bana fazla geldi
Bunların freesycn ile sorunu olmazsa tercih ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu arada son bir şey 2 adet SSD koyuyorsun SU650 240 ve 480 ikisi toplamda 588 TL yapıyor ve 267 TL daha verip Samsung 1TB 860 QVO Okuma 550MB-Yazma 520MB SATA SSD (MZ-76Q1T0BW) - 855,12 TL bu ürünü alabilirsin. Piyasada ki en uzun yazma ömürlü SSD şuan 1 TB kapasitede ki tüm 1 TB m.2 SSD 'ler dahil ve SAMSUNG 'da var bunların içinde.

Monitör olarak AG241QX 24" olanı G-Sync ile uyumlu ve muhtemelen AG271QX 27" olan modelide uyumludur. Reddit 'te birisi konu açmış ve uyumlu olduğunu hali hazırda sorunsuz çalıştırdığını söyleyen kullanıcılar var.

KS

Egekağan Balcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu arada son bir şey 2 adet SSD koyuyorsun SU650 240 ve 480 ikisi toplamda 588 TL yapıyor ve 267 TL daha verip Samsung 1TB 860 QVO Okuma 550MB-Yazma 520MB SATA SSD (MZ-76Q1T0BW) - 855,12 TL bu ürünü alabilirsin. Piyasada ki en uzun yazma ömürlü SSD şuan 1 TB kapasitede ki tüm 1 TB m.2 SSD 'ler dahil ve SAMSUNG 'da var bunların içinde.

Monitör olarak AG241QX 24" olanı G-Sync ile uyumlu ve muhtemelen AG271QX 27" olan modelide uyumludur. Reddit 'te birisi konu açmış ve uyumlu olduğunu hali hazırda sorunsuz çalıştırdığını söyleyen kullanıcılar var.

Her şey için teşekkürler 27'' AG271QX olanı alarak ssd içinde sizin dediğiniz gibi yaparım muhtemelen yeniden yorduysam kusura bakmayın çok bilgim yok bu sistemi yaza doğru alıcam her şey için teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önemli değil, şimdiden hayırlı olsun diyorum. Bence yazın alacaksanız AMD işlemcilerini bekleyib ben gördüğüm ve duyduğum bilgilere dayanarak bu sefer AMD 'nin INTEL 'i ciddi zor durumda bırakacağını düşünüyorum. Daha uygun fiyata daha iyi bir işlemci alma olasılığınız yüksek. Computex fuarında tanıtılacak işlemciler ve fuar tarihi 28 Mayıs ile 1 Haziran arası. Yani az kaldı AMD için beklemede kalın önerim.

hiraburak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
1800 tlye gamepower 1 ms 144 hz 27inc monitorunu aldim ben baska yerlerde kullanma firsatim olmustu tavsiye edebilirim

KS

Egekağan Balcı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Önemli değil, şimdiden hayırlı olsun diyorum. Bence yazın alacaksanız AMD işlemcilerini bekleyib ben gördüğüm ve duyduğum bilgilere dayanarak bu sefer AMD 'nin INTEL 'i ciddi zor durumda bırakacağını düşünüyorum. Daha uygun fiyata daha iyi bir işlemci alma olasılığınız yüksek. Computex fuarında tanıtılacak işlemciler ve fuar tarihi 28 Mayıs ile 1 Haziran arası. Yani az kaldı AMD için beklemede kalın önerim.

Yaza kadar bekleyeceğim zaten o zaman ona yönelebilirim sanırsam sadece işlemci ve anakart değişecek ona göre değiştirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri