60.000 TL ve üstü 110 Bin TL Sistem Tavsiyesi

90mmCannon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İşlemci
9800X3D - 9700X
Ekran Kartı
9070XT - 5070TI
Arkadaşlar Merhaba,

110 Bin TL bütçem var ve bir sistem toplayacağım. Bütçe sadece sistem + mouse için. Bundan sonra minimum 5-6 yıl sistem toplamak istemiyorum bu yüzden bütçeyi mümkün olabildiğince yüksek tutmak istedim. Ağırlıklı olarak beyaz renkli parçalar koydum fakat bunun çok da bir önemi yok. Bugüne kadar çevremdeki herkes sorun yaşadığından dolayı da MSI herhangi bir parça koymayı düşünmüyorum sisteme. Aklımda 2 seçenek var. İkisini de aşağı bıraktım. Biri 105 bin öbürü 115 bin civarı tutuyor. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Kasa ve PSU konusu üstüne o kadar da düşünmedim açıkçası özellikle kasaya ekran kartı rahat sığar mı bilmiyorum. Parçaların genel olarak aynı marka olması daha güzel bir hissiyat verir gibi geliyor. Ondan Gigabyte tercihinde bulundum. Mouse olarak da Steelseries CS2 Dragon Lore Edition düşünüyorum. Başka önerisi olan varsa da açığım. Kablosuz ve ağır bir mouse olması öncelikli tercihlerim.

Tavsiyeleriniz nelerdir?

1. Sistem
AMD Ryzen 7 9800X3D
Gigabyte Radeon RX 9070 XT

2. Sistem
AMD Ryzen 7 9700X
Asus TUF-RTX5070TI-O16G-GAMING

Ortak Parçalar
Gigabyte Gıgabyte X870 A Elıte Wf7 Ice
Klevv Cras V Rgb 32GB (2X16GB) 6400MHZ DDR5 Ram
Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD
Gigabyte AORUS WATERFORCE II 360 ICE AIO Sıvı CPU Soğutucu
Gigabyte C500 Panoramic Stealth
Asus 850w 80+ Gold Prıme Ap-850g

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
''Ağırlıklı olarak beyaz renkli parçalar koydum fakat bunun çok da bir önemi yok.''
fakat bunun çok da bir önemi yok
buradan gidersek hem fiyat, hem çeşitlilik, olarak sizin için çok daha avantajlı olacaktır.

''Parçaların genel olarak aynı marka olması daha güzel bir hissiyat verir gibi geliyor.''
Bu ciddi kısıtlamaya sebep olur her açıdan. Üstelik firmalar parça bütünlüğü açısından bu şekilde bir üretim yapmıyorlar.

Kasa açısından tercihiniz hangi türlere yakın olacak, akvaryum tipi (sizin seçtiğinize benser ürünler mi, yoksa klasik diye tabir edilen örneğin şu tür gibiler gibi mi?
Kasa ileriki zaman ve aşamalarda yükseltme ve yeni sistem toplama açısından önemli olacaktır.

Bütün bunlara karar verirseniz daha sağlıklı ve avantajlı fiyatlardan ilerleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
KS

90mmCannon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Şu anki sistemimde ekran kartımın pin kablosu (Asus Rog Strix 6750XT) kasamın temperli camına (Gamepower Warcry) biraz fazla bükmek durumunda kalmam ile sığdı. Böyle bir sıkışıklık yaratmayacak kadar büyük, Çin'den random marka basılıp da piyasaya sürülen kalitesiz RGB fanlılardan ziyade daha kaliteli ve renk geçişleri daha smooth olan fanlara sahip akvaryum tipi bir kasa tercih etmek istiyorum. Boş kasa önerisinde bulunmak isterseniz ona da okeyim ama güzel fan önerilerinize de açık olacağım bu durumda.

İşlemci Ekran kartı kısmında da ya 9070xt - 9800x3d ikilisini ya da 5070ti - 9700X ikilisini alma niyetim var. 5070Ti alırsam da yukarı Asus koydum ama şu an Palit'in (markayı pek bilmiyorum fakat olumlu yorumlarını çok gördüm.) 45 bin TL civarlarında "Gamingpro-S" modelini düşünüyorum. 9070XT alırsam da Gigabyte düşünüyorum. Asus'un TUF modeli var fakat arada 7000 TL civarı bir fark var. O farkı verebilecek maddiyatım olmasına rağmen manasız geliyor.

Neden topladığımı yazmayı da atlamışım. Şu anki güncel oyunları yüksek grafiklerde, ileride çıkacak oyunları da mümkün olabilecek en yüksek grafiklerde oynamak için topluyorum. Photoshopla ve Python'la da işim oluyor ama profesyonel düzeyde değil. Parçalar 5-6 Yıl yetersiz kalmasın bana yeter.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Öncelik sizin tercih ve beğenilerinize yönelik olması elbette önemli olacaktır. Yalnız sizin de tercihinize yönelik akvaryum type kasa araştırma-inceleme yapmanız gerekecektir.
Pek akvaryum type araşrırıp- incelemesi yapmış değilim. Yine de aklımda bir iki tane var. Bu açıdan diğer arkadaşların önerileri de kıymetli olacaktır.
Kasa işi şu an ikinci planda kalsa olabilir. Asıl performansı diğer parçalar verecektir.
Yine da gözüme çarpan daha önce dikkatimi çekenleri paylaşayım. İncelersiniz.

Lian Li O11 Dynamic Evo RGB Fansız E-ATX - 9000TL ye yakın

PHANTEKS NV5 ve NV7 modelleri de var. Bunlar da fansızdır.

-------------------------------------

Asıl önemli olan performansa yönelik parçalara gelirsek:

AMD Ryzen 7 9800X3D,
AMD Ryzen 7 7800X3D
AMD Ryzen 7 9700X
Bunlar veya farklı model açısından AMD ci arkadaşların sizin kullanım amacınıza uygun tavsiyelerini bekleyin derim.

Ekran kartı hakkında:
''en yüksek grafiklerde oynamak için'' diye bahsetmişsiniz.
Bunun bir tık altı veya normal ayarlar ne gibi getiridi götürüsü oluyor irdelemek gerekiyor.
ASUS TUF 5070 Tİ ---53000 TL üzeri
EnDÜŞÜK 5070Tİ -- 42000 den başlıyor

RTX 5070 ve Rx 9070 Xt düşünülebilir...

Anakart: Olarak
650 serilerden
Asus TUF Gaming B650E-PLUS Wi-FI --- 10.000 Tl civarı
---

850 serlerden.
Asus TUF Gaming B850-PLUS Wi-Fi -- 13.000 TL civarı

------------
Asus X870 Max Gaming WIFI7

düşünülebilir.

-----------------

Bunlara karar verdikten sonrası daha kolay ilerler.
M.2 SSD için 2TB lık Dram LI
kioxia Exceria LSC11K2T04G8 PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD
daha vantajlı fiyata gelir -- 5600 TL

Son düzenleme:
KS

90mmCannon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Biraz daha bakınmam neticesinde oluşturduğum sistem şu şekilde. Sıvı soğutma olarak iki seçenekten birini düşünüyorum başka öneriniz varsa değerlendirebilirim. Henüz kasa ve fanlara karar verebilmiş değilim fakat ASUS TUF GAMING GT502 düşünüyorum. Altına da 3 fan koymak istiyorum. Fan önerilerinizi ve Sistem hakkındaki yorumlarınızı varsa önerilerinizi bekliyorum.

AMD Ryzen 7 9700X
ASUS X870 MAX GAMING WIFI7
Klevv Cras V RGB 32GB (2x16GB) 7200MHz
KIOXIA EXCERIA PLUS G4 2TB NVMe SSD
Raijintek Cratos RJ-0R30B00007 Gen5 850 W Power Supply

Asus Prime LC 360 ARGB LCD 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu
Corsair Nautilus 360

K1dot

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Arkadaşlar Merhaba,

110 Bin TL bütçem var ve bir sistem toplayacağım. Bütçe sadece sistem + mouse için. Bundan sonra minimum 5-6 yıl sistem toplamak istemiyorum bu yüzden bütçeyi mümkün olabildiğince yüksek tutmak istedim. Ağırlıklı olarak beyaz renkli parçalar koydum fakat bunun çok da bir önemi yok. Bugüne kadar çevremdeki herkes sorun yaşadığından dolayı da MSI herhangi bir parça koymayı düşünmüyorum sisteme. Aklımda 2 seçenek var. İkisini de aşağı bıraktım. Biri 105 bin öbürü 115 bin civarı tutuyor. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Kasa ve PSU konusu üstüne o kadar da düşünmedim açıkçası özellikle kasaya ekran kartı rahat sığar mı bilmiyorum. Parçaların genel olarak aynı marka olması daha güzel bir hissiyat verir gibi geliyor. Ondan Gigabyte tercihinde bulundum. Mouse olarak da Steelseries CS2 Dragon Lore Edition düşünüyorum. Başka önerisi olan varsa da açığım. Kablosuz ve ağır bir mouse olması öncelikli tercihlerim.

Tavsiyeleriniz nelerdir?

1. Sistem
AMD Ryzen 7 9800X3D

2. Sistem
AMD Ryzen 7 9700X
Asus TUF-RTX5070TI-O16G-GAMING

Ortak Parçalar
Gigabyte Gıgabyte X870 A Elıte Wf7 Ice
Klevv Cras V Rgb 32GB (2X16GB) 6400MHZ DDR5 Ram
Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD
Gigabyte AORUS WATERFORCE II 360 ICE AIO Sıvı CPU Soğutucu
Gigabyte C500 Panoramic Stealth
Asus 850w 80+ Gold Prıme Ap-850g
iş için kullanılacak mı size bi beyaz sistem toplayayım :D

KS

90mmCannon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İş için kullanmayacağım.

Beyaz göze daha çok hitap ediyor diye beyaz parçalar koydum, sonra çok da önemi olmadığına kanaat getirdim ama beyaz parçalar ile siyah parçalar arasında pek fiyat farkı olmadığını da gördüm aynı marka modelde. Sonra tekrar dedim ki neden beyaz olmasın.

5070ti koyunca diğer parçalardan kısmak durumunda kalıyorum bütçem dolayısıyla, 9070xt koyunca o rahatlığa erişiyorum o yüzden 9070 XT düşünüyorum. Siparişi de bugün ya da yarın vereceğim çünkü ne kadar çok bakarsam o kadar çok kafam karışıyor. Mesela şu an ROG'a kafayı taktım ROG B850-G anakart ve ROG STRIX LC III 360 ARGB sıvı soğutmaya bakıyorum. Tavsiyelerin varsa dinlemek isterim. Kasa olarak da NZXT H6 flow düşünüyordum bu arada.

K1dot

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
İş için kullanmayacağım.

Beyaz göze daha çok hitap ediyor diye beyaz parçalar koydum, sonra çok da önemi olmadığına kanaat getirdim ama beyaz parçalar ile siyah parçalar arasında pek fiyat farkı olmadığını da gördüm aynı marka modelde. Sonra tekrar dedim ki neden beyaz olmasın.

5070ti koyunca diğer parçalardan kısmak durumunda kalıyorum bütçem dolayısıyla, 9070xt koyunca o rahatlığa erişiyorum o yüzden 9070 XT düşünüyorum. Siparişi de bugün ya da yarın vereceğim çünkü ne kadar çok bakarsam o kadar çok kafam karışıyor. Mesela şu an ROG'a kafayı taktım ROG B850-G anakart ve ROG STRIX LC III 360 ARGB sıvı soğutmaya bakıyorum. Tavsiyelerin varsa dinlemek isterim. Kasa olarak da NZXT H6 flow düşünüyordum bu arada.
müsait olduğumda bir bakayım hocam olur mu

K1dot

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
İş için kullanmayacağım.

şöyle bir şey toplanabilir ramler pahalı ne zaman düşer bilmiyorum

KS

90mmCannon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

şöyle bir şey toplanabilir ramler pahalı ne zaman düşer bilmiyorum

Hocam değerli tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Genel olarak baktığım parçalar etrafında güzel bir kombinasyon sunmuş oldun sıvı soğutma hariç. MSI ile de bu vesileyle barışmış olurum umarım. Ram de 7200mhz benim koyduğumdu (linkte siyah ama beyazı da var hemen hemen aynı fiyata) senin göndermiş olduğun 6400mhz çok fark eder mi bilmiyorum ama sanmıyorum.

Kasanın altına 2 x NZXT F140 arkaya da 120mm lik fan koyup sistemi tamamlamayı düşünüyorum.

Son olarak bir şey daha sormak istiyorum. İncelediğim hazır sistemleri itopyadan, alacağım parçaları da Hepsiburada ve Amazondan baktım vade farksız taksit seçeneği sundukları için. Tabi beyaz değil ama hazır bir sistem gördüm itopyada 5070Ti ekran kartlı. Alttaki parçaları koyarak sistemi tamamlayınca 120 bin bandına gelmiş oluyor. Beyaz sistem ile alttaki sistem arasında 2K'da çok performans farkı olur mu? EA FC, BF6 ve CS2 ve F1 oynuyorum bu aralar.

1763205253872.png

K1dot

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
46
Hocam değerli tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Genel olarak baktığım parçalar etrafında güzel bir kombinasyon sunmuş oldun sıvı soğutma hariç. MSI ile de bu vesileyle barışmış olurum umarım. Ram de 7200mhz benim koyduğumdu (linkte siyah ama beyazı da var hemen hemen aynı fiyata) senin göndermiş olduğun 6400mhz çok fark eder mi bilmiyorum ama sanmıyorum.

Kasanın altına 2 x NZXT F140 arkaya da 120mm lik fan koyup sistemi tamamlamayı düşünüyorum.

Son olarak bir şey daha sormak istiyorum. İncelediğim hazır sistemleri itopyadan, alacağım parçaları da Hepsiburada ve Amazondan baktım vade farksız taksit seçeneği sundukları için. Tabi beyaz değil ama hazır bir sistem gördüm itopyada 5070Ti ekran kartlı. Alttaki parçaları koyarak sistemi tamamlayınca 120 bin bandına gelmiş oluyor. Beyaz sistem ile alttaki sistem arasında 2K'da çok performans farkı olur mu? EA FC, BF6 ve CS2 ve F1 oynuyorum bu aralar.

Ekli dosyayı görüntüle 44727
7200mhz ramler çok stabil değil 6400 bile çok stabil değil aslında en stabili 6000mhz cl30 ama çok bir sorun çıkarmaz o konuda performans farkı da çok olmaz sıvı soğutma da kullanan kişilerin yorumlarına göre önerdim gayet beğenmişlerdi soğutmayı fan seçimi güzel olur

attığınız sistemle aralarında çok bir fark olmaz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri