1100-1500 ARASI MONİTÖR TAVSİYESİ

ertugrulsarikayaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu fiyat aralığında f/p diyebileceğimiz beğendiğiniz monitörleri paylaşabilir misiniz? Güvenilir ve yüksek puanlı satıcılardan olursa memnun olurum teşekkürler panel va veya ips olabilir tn tercih etmiyorum.

1100 tlye daha yakın tercihleri özellikle bekliyorum teşekkürler, hayırlı forumlar.

LordGrimTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
KS

ertugrulsarikayaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1500 tl üst sınır diyebilirim(eğer mesela 2k ederinde 1550 liraya düşmüş gibi büyük fırsatlar olursa ancak aşakabilirim bütçemi) kullanım amacı oyun ve edit.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Philips 242E1GAJ-01 23.8" 144Hz 1ms VA Panel - 1.397 TL - Hem VA panel hem G-Sync ve FreeSync uyumlu. Bu bütçelere TN panel almak bence mantıklı değil. Piyasadaki şuan en ucuz ama en iyi F/P ürünü bu monitör. 1300 TL idi ama fiyat dolar kuru ile biraz arttı.

Eğer bütçe az daha çıkarsa kullanıcının önerdiğim IPS ACER 144Hz 1ms ürünü alabilirsiniz oda bu fiyat bandında iyi bir üründür.

KS

ertugrulsarikayaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ama daha çok cs go tarzı değil de rpg hikaye tarzda oyunlar oynuyorum profesyonellik ya da üst seviye oyuncu olma amacım yok ekranın renk paleti ve güzelliği ms den daha önemli benim için bu bütçede tabii.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu ürünleri sıralamam gerekirsen en iyiden başlayarak. MSI Optix G241 > ACER Nitro VG242ypbmiipx > Acer EG240YPbipx > ASUS VP249QGR olarak en iyiden en zayıfa doğru listeleyebilirim bu ürünleri. Ancak bu ürünlerden MSI ürün 1700 TL küsür ki o fiyatlara çıkabilirseniz bu LG 24GN650-B 144Hz 1ms(GTG) IPS Panel - 1.722 TL ürünü tavsiye ederim. Bu ürün son önerdiğim LG ürün buradaki tüm ürünlerden iyi bir üründür.

KS

ertugrulsarikayaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aralarında tam sınır olması nedeni ile acer vg242ybmpiipx modelini düşünüyorum lg ile aralarında renk doyumu olarak büyük fark olur mu yoksa pivot özelliği midir öne çıkan

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Panel hızı LG üründe daha başarılı. Ms farkından bahsediyorum ve genel olarak daha iyi bir IPS üründür ve artı ayak tasarımı özellikleri vs. var ama bütçenize uygun olan ürün Acer ise onu alabilirsiniz sorun yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Benim önerdiğim IPS panel bu TN panel. Paneller kalitesine göre şöyle sıralanır IPS , VA ve TN olarak sıralanırlar. TN paneller en zayıf renk gösterimine ve ışık dağılımına sahiptir. Ayrıca görüş açısı sadece karşıdan bakınca renk ve aydınlık olarak nettir. IPS panel bu söylediklerimin tam tersidir. VA panel ise ikisinin arasındadır.

KS

ertugrulsarikayaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSI ve LG arasında görüntü kalitesi olarak hangisi daha başarılıdır pivot özelliğini çok önemsemiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bakmadan ürün önerisi yaptığımı sanıyorsunuz ama özelliklerine bakmadan ürün önerisi yapmam. 

Genel olarak panel kalitesinin diğer denklemleri ile kıyaslama yapılır. 700:1 kontrast oranı var 350 Nit parlaklığa sahip. MSI ürün 250 Nit parlaklıkta. Kontrast açığını parlaklık ile kapatıyor.

MSI G241 veya LG 24GN650-B karar sizin ikisi de başarılı ürünler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri