Genelde çoğu oyunda %95 üstü oluyor evet ama mesala gta5 de bir sorun yaşıyorum fps 130 civarı iken gpu kullanımı birden 60a düşüyor 2 saniye kadar durup 99a geri çıkıyor buda fpsi 70e kadar düşürüyor genelde yere (zemine bakınca) gpu kullanımı düşüyor bu oyundan kaynaklı bir sorun mu yoksa sistemden kaynaklı mıEkran kartı kullanımınız 95% altına inmiyorsa ve işlemci kullanımınız tam tersi %95 üzerine çıkmıyorsa darboğaz yoktur. CPU ve GPU odaklı darboğaz ekran kartı kullanımı düşünce ve tam tersi işlemci kullanımı sınırları zorlayınca oluşur.
Resimlerde ekran kartınız %99 verimde çalışıyor bir problem yok.
Tek bir oyundaysa sorun oyuna özeldir. Eğer oyuna özelse ayarlarla alakalı olabilir. Birde RAM miktarınız nedir? Eğer 8 GB ise buda anlık FPS düşüşü yaratacaktır bu tür oyunlarda.Genelde çoğu oyunda %95 üstü oluyor evet ama mesala gta5 de bir sorun yaşıyorum fps 130 civarı iken gpu kullanımı birden 60a düşüyor 2 saniye kadar durup 99a geri çıkıyor buda fpsi 70e kadar düşürüyor genelde yere (zemine bakınca) gpu kullanımı düşüyor bu oyundan kaynaklı bir sorun mu yoksa sistemden kaynaklı mı
Başka oyunlarda farketmedim bunu stabildi fps değerleri. Ram miktarım 16gb 3200mhzTek bir oyundaysa sorun oyuna özeldir. Eğer oyuna özelse ayarlarla alakalı olabilir. Birde RAM miktarınız nedir? Eğer 8 GB ise buda anlık FPS düşüşü yaratacaktır bu tür oyunlarda.
O zaman büyük ihtimalle oyundan kaynaklıdır sorun. Grafik ayarlarınızı paylaşırsanız bir bakarım.Başka oyunlarda farketmedim bunu stabildi fps değerleri. Ram miktarım 16gb 3200mhz