12. nesil intel i3 veya i5 alırsam Ne kadar yükseltebilirim?

Ablak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
69
12. nesil i3 veya i5 düşük bir sistem alırsam bu sistemi ne kadar yükselteme şansım olur?
örnek ana kartını z690 yapabilir miyim veya ana kartı değiştirdikten sonra işlemciyi i9 a da yükseltebilir miyim?
ram, ekran kartı gibi parçaları yükseltebileceğimi biliyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: 12. nesil intel i3 veya i5 alırsam Ne kadar yükseltebilirim?

Sadece işlemciyi mi yüksek tutacaksınız, anlamadım? Eğer anakartı yüksek tutup güçlü bir model tutup B660 veya Z690 bir model fark etmez OC yapacaksanız Z serisi anakart ve K serisi işlemci alıyorsunuz ileride işlemciyi ve diğer tüm donanımları yükseltme şansınız daha yüksek olur. Yani iş öncelikle anakartta bitiyor. Anakartı iyi bir model alıp üzerini yıllar geçtikte tamamlayabilirsiniz.

KS

Ablak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
69
RE: Cvp: 12. nesil intel i3 veya i5 alırsam Ne kadar yükseltebilirim?

ugur.gozaydin' Alıntı:
Sadece işlemciyi mi yüksek tutacaksınız, anlamadım? Eğer anakartı yüksek tutup güçlü bir model tutup B660 veya Z690 bir model fark etmez OC yapacaksanız Z serisi anakart ve K serisi işlemci alıyorsunuz ileride işlemciyi ve diğer tüm donanımları yükseltme şansınız daha yüksek olur. Yani iş öncelikle anakartta bitiyor. Anakartı iyi bir model alıp üzerini yıllar geçtikte tamamlayabilirsiniz.

Şöyle anlatayım. i3 12100f işlemci h610 anakart ile düşük segment bir sistem toplayıp. sonrasında örnek 1 yıl sonra da anakartı z serisi alıp sonrasında işlemciyi değiştirip üst seviyeye çıkartmak istiyorum. Şuan ki amacım elimdeki 3. nesil işlemcili laptop dan kurtulmak.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: 12. nesil intel i3 veya i5 alırsam Ne kadar yükseltebilirim?

Hiçbir sorun yok bu dediğinizde. Yapılabilir yani.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri