12000-13000 bütçeli pc toplamak istiyorum yardım

emre1bulut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Mimarlık okuyorum o yüzden mimarlık programlarını kaldıracak şekilde bir bilgisayar dizebilirmiyim bu bütçeyle bütçe tamamen kasaya odaklı olabilir. Ram olarak 32 gb bir rame ve işlemci olarakta amd ryzen 7 düşünüyorum sizce nasıl olur bu konularda pek bir bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
32GB RAM idealdir.

CPU odaklı render işlemleriniz mi var GPU odaklı mı? Yani V-Ray veya Corona benzeri bir modelle yazılımına entegre render yazılımları ile işinizi görüryorsanız CPU gücünüzün yüksek olması gerek ki o durumda AMD R7 yada dengi INTEL en az 8 çekirdekli işlemci işinizi fazla fazla görür. Yok eğer realtime yada Keyshot veya Lumion üzerinden render alıyorsanız o zaman CPU biraz düşürülebilir GPU gücünüzün yüksek olması gerekir.

M.2 disk mutlaka olmalı sistemde.

Eğer işlemci odaklı render alacaksanız iyi bir işlemci soğutucusu gerekir.

Bütçeye bağlı ama uzun süreler sistem yük altında olacağından render işlerinde GOLD sertifika veya üzeri sertifikalarda bir güç kaynağı elektrik faturasına olumlu yönde yansır.

13K bütçe sadece kasa için değil mi yani Monitör işin içinde değil?

KS

emre1bulut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet 3ds max kullanıyorum ağırlıklı render motoru olarakta corona kullanıyorum bu bütçeyle monitör de dahil edemiyeceğim için aslınca monitörü çıkardım şuan

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Son bir soru. Bu sistemde oyun vs. oynanacak mı yoksa sadece iş odaklı bir sistem mi olacak?

Bu sorumada yanıt verdiğiniz zaman size önerinizi yapacağım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Oyunda oynamak isterim dediğiniz için hazır sistem önermek zorundayım. Oyuncu ekran kartları tek başına çok pahalı satılıyorlar.

Sistem : Teknobiyotik E2.5 XT - Bu sistemi aşağıdaki düzen ile alabilirsiniz.

• İşlemci Değiştir : AMD Ryzen 7 3700X
  • Anakart Değiştir : MSI B550M PRO-VDH WI-FI
  • Bellek Değiştir : GEIL EVO X II DDR4 16GB(2x8GB) 3200MHz Hardcore Gaming RGB PC Ram
  • HDD Ekle : Seagate Barracuda 2TB 3.5" 7200RPM 256MB Cache
  • SSD Yükselt : SanDisk Ultra 3D 500GB 2400MB-1750MB/s NVMe M.2 SSD
  • Kasa Değiştir : Aerocool Visor 2x14cm ARGB
  • Güç Kaynağı Yükselt : High Power Performance GD 800W 80+ Gold
Ek olarak aşağıdakileri ekleyin sisteme. 32GB RAM yapmak ve işlemciyi render esnasında stok soğutucuya göre serin tutmak için.

Toplamda sistem 13.102 TL yapıyor.

Genel NOT :

• İşlemci 8 çekirdek 16 izlek bir işlemcidir. Render işlerinizi hızlıca yapmanıza olanak sağlar.
  • Anakartı B550 iyi bir model seçtim ki ileride güncel işlemcileri kullanabilin ve PCIe 4.0 M.2 disk almaya karar verirseniz kullanabilir.
  • Bellekler zaten 32GB kapasitede 4 adet 8GB modül ki zaten çok bir seçenek yok.
  • SSD disk F/P oranı yüksek bir model ve 500GB işlerinizi yapmaya yeterli.
  • 2 TB HDD koydum sisteme modelleme ve doku arşivlerinizi tutun diye.
  • Kasayı kaliteli bir ürün seçtim ki ileride sorun yaratmasın.
  • Son olarak güç kaynağını GOLD sertifikalı bir ürün seçtim ki listedeki en iyi üründü zaten. 800W fazla bu sisteme ama bunun 2 artısı var ki birincisi ileride yükseltme yapacağınız zaman kafanızda güç yeter mi soru işareti olmasın ve diğeri güç ne kadar fazla ise güç kaynağı o kadar az yüke girerek sistemi besler. Buda güç kaynağının ömrünü uzatır.
  • Sistemde RX 5500 XT ekran kartı var. Bu hem 3D hızlandırma ve Realtime render için kullanacağınız hem de 1080p için oyun oynayabileceğiniz bir GPU birimi.

KS

emre1bulut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
çok teşekkür ederim işlemciyi ryzen 7 5800 x e çıkarsam hdd ve soğutucuyu daha sonra eklesem bi sıkıntı çıkarmı acaba

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
5800X işlemcisi 3700X işlemcisinden render işlerinde çok büyük farklara sahip değil. Değer almaya ama zorlanacaksanız bence böyle bir şey yapmayın.

HDD diski çıkartmanızı tavsiye etmem. 500 GB SSD yetersiz bir depolama alanı. 1 TB HDD eklenebilir 2 TB yerine.

Soğutucu koymak zorundasınız 5800X işlemcisinde stok soğutucu yok. Ayrıca olsa bile stok soğutucu render aşamasında çok büyük sorun çıkartır sıcaklık olarak.

Aslında sistemi aşağıdaki gibi alabilirsiniz.
  • İşlemci Değiştir : AMD Ryzen 7 5800X
  • Anakart Değiştir : ASRock B450M Pro4
  • Bellek Değiştir : GEIL EVO X II DDR4 16GB(2x8GB) 3200MHz Hardcore Gaming RGB PC Ram
  • HDD Ekle : Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 256MB Cache
  • SSD Yükselt : SanDisk Ultra 3D 500GB 2400MB-1750MB/s NVMe M.2 SSD
  • Kasa Değiştir : Dark Guardian Mini PRO
  • Güç Kaynağı Yükselt : High Power Performance GD 800W 80+ Gold
Ek olarak aşağıdakileri ekleyin sisteme. 32GB RAM yapmak ve işlemciyi render esnasında stok soğutucuya göre serin tutmak için.
Bu şekilde sistem 13.058 TL yapıyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri