12000 TL Bütçe ile Oyun Geliştirme ve Mühendislik Bilgisayarı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

LegacyLethe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar selamlar, ben makine mühendisiyim. Mesleki programlar kullanacağım(solidworks, catia, revit, blender gibi) ve aynı zamanda işten kalan vaktimde kendimi geliştirmek adına öğrendiğim Unreal Engine'de ve Unity'de kendi oyun projelerimle cebelleşeceğim bir bilgisayara ihtiyacım var. Bunun için belki çok coşan bir kasaya ihtiyacım yok ancak ben aynı zamanda single player oyunlar oynamayı seven birisiyimdir. Mevcutta kulaklık, fare, klavye, gamepad ve 27" 2k bir monitörüm mevcut(lg gl2783a-b). Bu sebeple yalnızca kasaya ihtiyacım var. Monitörümü de değerlendirebileceğim 1440p gaming konusunda da beni yormayacak bir kasa toplamayı düşünüyorum.

Farkındayım ki son derece farklı ihtiyaçları bir cihazda toplamak mantıklı değil. ve benim yurtdışındaki meslektaşlarım bu tip bir bilgisayar topladıktan sonra bir de oyun için kasa topluyorlar. Ama maalesef benim öyle bir lüksüm yok bu sebeple ya tek bir kasada ihtiyacımı karşılamam gerekiyor ya da iş ve oyun geliştirme için bir kasa toplayıp üzerine 1 adet xbox series s alacağım. normalde bu seçeneğe yakındım ama bütçemi böleceğim için 9k'ya toplanacak kasa yukarıdaki ihtiyaçlarımı çok karşılar mı bilemiyorum. Tabi bir diğer seçenek de 11.11, black friday gibi kasım kampanyalarını beklemek. ancak malumunuz üzere o zamana kadar doların 12 olmasından korktuğum için bir yanım acele et diyor.

Bütçem şu aşamada 12 bin TL. Tabi performansta mühim bir katkısı olur dersek 14k'yı da zorlarım ama zorlamamak şu aşamada tercihim. tek kasayla ilerleyecek olursam 3060ti ayarında bir makine düşünmüştüm ancak oralar benim bütçemi aşıyor sanırım. belki bu yüzden gamingi series s konsolla çözüp diğer ihtiyaçlara uygun daha bütçe dostu bir makine toplayabilirim.

Tüm bunlara ilaveten bu işlerle ilgili internet sitelerini incelediğimde(sinerji, itopya, inventus, gaming.gen, gamegaraj vb) her birisiyle ilgili dudak uçuklatan şikayetler görüyorum. on binlerce satıştan birkaç kusur çıkabilir anlıyorum ama kalitesiz hizmet veren firmayla uğraşacak vaktim ve enerjim maalesef yok. bu sebepten sormak istiyorum yok mudur bunların güvenilir olanı, tüketici hakem heyetiyle insanı uğraştırmayanı falan?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Oyun olmasa işin içinde 14K bütçeye kadar monitör dahil sistem kurabilirsiniz diğer ihtiyaçlar için ancak 1440p oyunculuktan bahsediyorsunuz. Minimum 3060 veya 6600 XT kartı almanız gerek bu tarz işler için. NVIDIA kartlarda DLSS teknolojisi AMD benzeri teknolojisine göre daha fazla FPS verdiğinden ve daha iyi kalite sunduğundan 3060 minimumda bu çözünürlükte işinizi görür. Ancak hazır sistem almanız gerek bu tarz bir kart seçtiğimiz için. Diğer türlü oyun oynamak yoksa veya var ama 1080p çözünürlükte DÜŞÜK-ORTA ayarlarda oyun oynamak varsa size işiniz için kullanılan Quadro serisi kartlar ile toplama bir sistem önerebilirim. Yoksa bu bütçe için dediğim gibi hazır sistem önermem gerek ki Quadro serisi kart olmayacak.

KS

LegacyLethe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Oyun olmasa işin içinde 14K bütçeye kadar monitör dahil sistem kurabilirsiniz diğer ihtiyaçlar için ancak 1440p oyunculuktan bahsediyorsunuz. Minimum 3060 veya 6600 XT kartı almanız gerek bu tarz işler için. NVIDIA kartlarda DLSS teknolojisi AMD benzeri teknolojisine göre daha fazla FPS verdiğinden ve daha iyi kalite sunduğundan 3060 minimumda bu çözünürlükte işinizi görür. Ancak hazır sistem almanız gerek bu tarz bir kart seçtiğimiz için. Diğer türlü oyun oynamak yoksa veya var ama 1080p çözünürlükte DÜŞÜK-ORTA ayarlarda oyun oynamak varsa size işiniz için kullanılan Quadro serisi kartlar ile toplama bir sistem önerebilirim. Yoksa bu bütçe için dediğim gibi hazır sistem önermem gerek ki Quadro serisi kart olmayacak.

hocam öncelikle hızlı cevabınız için teşekkür ederim. ilk mesajda da belirttiğim üzere monitör ihtiyacım yok. bununla birlikte her ne kadar ileri mühendislik uygulamalarında ve 3d modellemede quadro son derece verimli olsa da genel kullanım ve benim için daha önemli olan unreal engine kısmında biraz geride kalıyor diye biliyorum mimarisi gereği. game development için gaming kartları çok daha fazla öneriliyor. bu sebeple oyumu quadrosuz sistemlerden yana kullanmak isterim.

tabi bununla birlikte amd veya nvidia konusunda şahsi tercihim nvidia serisinden olacaktır ancak hem amd'nin uygun fiyatı hem de oyun sektöründeki yatırımları (mesela fidelity) bir yandan amd ekran kartlarını da incelememe sebep oluyor. ayrıca 3060 için çok mantıklı olmadığına dair ve vasat performans verdiğine dair birçok yazı da okudum yorumunuzu merak ediyorum. 12-14 civarında fiyat performans açısında ihtiyacımı karşılayabileceğim hazır sistem önerileriniz nasıl olur? mesela ben şunu buldum dün ancak psu'nun kapasitesinden ve işlemcisinin dar boğaz yapma vazgeçtim:

https://www.gaming.gen.tr/urun/1211...gb-16gb-ram-500-gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Unreal Engine yazılımı gibi yazılımlarda Quadro kartları performanslı çalışabiliyor ancak kendisi bir oyun motoru olduğu için GeForce yada AMD serisinde RX serisi kartlar ile oyuncu kartları olduğundan tabi ki biraz daha avantajlılar. 

RTX 3060 kartı konusunda söylediğiniz şeylere kesinlikle katılmıyorum. Nereden okuduysanız çok bence kâale almayın.

Ayrıca fidelity başta söylediğim gibi NVIDIA DLSS teknolojisine alternatif AMD çözümüdür. Ancak DLSS kadar başarılı değil. NVIDIA bu iş için hem donanımsal işlem birimleri kullanıyor hem de 2. nesil DLSS olduğundan AMD kartlardan daha başarılı bu konuda ancak AMD çözümü de her kartta çalıştığı için avantajı büyük tabi.

Bakalım size 14K bütçeye kadar ne önerebilirim.

Bulduğunuz sistem stokta mevcut değil. Ayrıca 32GB RAM seçmeye özen göstermek gerekebilir kullanacağınız yazılımlar RAM 'e çok ihtiyaç duyuyorlar. Ancak başta şart değil tabi. Sonradan eklenebilir ama öncelik sistem bakarken bu kriterde olmalı bence. Önerinizi yapacağım.

Sinerji Ardent - 13.300 TL + Corsair 16GB(2X8) Vengeance Lpx Siyah 3000mhz CL16 DDR4 Ram (CMK8GX4M1D3000C16X2) - 843 TL Aynı kitten bir adet daha 32GB RAM yapıyor.

• Sapphire Radeon RX 6600 XT Pulse 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı (11309-03-20G)
  • Cooler Master Hyper 212 LED Turbo ARGB 120 mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu (RR-212TK-18PA-R1)
  • Thermaltake Versa T35 650W 80+ Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa (CA-3R7-65M1WE-00)
  • Corsair 16GB(2X8) Vengeance Lpx Siyah 3000mhz CL16 DDR4 Ram (CMK8GX4M1D3000C16X2) (CMK8GX4M1D3000C16X2)
  • Intel Core i5 11400 2.60 Ghz 6 Çekirdek 12MB 1200p 14nm İşlemci(Tray,Fansız) (CM8070804497015)
  • XPG 512GB SX8100 NVMe Okuma 3500MB-Yazma 2400MB M.2 SSD (ASX8100NP-512GT-C) (ASX8100NP-512GT-C)
  • MSI MAG B460M Bazooka 2933mhz(OC) M.2 1200p mATX Anakart (210205680)
  • PC Toplama Montaj ve Test Hizmeti (HIZPCTOP)
Sistemi listedeki gibi düzenleyin. Pek çok sistemde anakartlar çok giriş seviyesi oluyor o yüzden o tür sistemleri eledim. 6600 XT kartı 3060 Ti dengidir işinizi fazlasıyla görür bu bütçede. RAM 'i 32GB yaptım ve CPU yüklerinde sorun yaşamayın diye iyi bir soğutucu ekledim.

Bu ayarda bir sistem piyasada bulamadım.

KS

LegacyLethe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam çok teşekkür ediyorum sistem için. aklımda iki soru işareti var. birisi sistemde psu detayını göremedim var mıdır bir yerde bilgisi? ikincisi ssd markası biraz çekinmeme sebep oldu.

bir de yine bu speclere göre bakarken şunu buldum hepsiburada'da. biliyorum markalı toplu sistemlerde iç ekipman detayı bulmak zor oluyor ama ne dersiniz hem fiyat olarak iyi gibi hem de psu 750w denmiş işlemci de iyi gibi. bir de hepsiburadadan olması, vade farksız 7 taksit avantajı falan aklımı çeliyor. ama işte saçmalık hiçbir yerde ürünlerin tam olarak markasını açıp okuyamıyorsunuz.

https://www.hepsiburada.com/casper-...00F 16GB Ram 500GB Nvme SSD Amd 8gb Rx 6600XT

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SSD markası bilindik bir marka. Dünyada sayılı yarı iletken firmalarından ADATA firmasına ait XPG firmasının bir ürünü. 

PSU ise Thermaltake markasının kendi ürünü. 80+ sertifikalı 650W ki bu sisteme 500W iyi bir ürün bile yeter. Yani sorun yok bu konuda da. 

Sorun yok. Bulduğunuz sistem fena değil ancak anakartı ne ben detayını bulamadım. +16GB RAM ile 32GB RAM kapasitesine çıkıp 1000 TL avantajlı alabiliyorsunuz ancak anakart çok ucuz bir ürün ise ileride yükseltmelerde size sorun çıkartacaktır. Mesela RAM slotu kaç adet bunu öğrenin. Marka modeline göre VRM yani işlemci güç besleme bileşenlerinin kalitesi ve aktardığı gücü değişiyor. O yüzden çok ucuz bir anakart olmamasına dikkat edin. Eğer F/P odağında güçlü ve ileriye dönük bir anakart ise alınabilir bir sistem.

KS

LegacyLethe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam ilgili sistemin ürün marka ve specleri için bilgi almak istedim caspera mail attım. Gelen maile bakın... Resmen pişman ettiler, direkt olarak vazgeçtim o sistemden. Bu ne kadar profesyonellik dışı bir yaklaşım, ben parasını vereceğim ürünün detaylarını isteyemeyecek miyim
  • Değerli Müşterimiz,

Marka ve model bilgisi paylaşamamaktayız. Anlayışınız için teşekkür eder, keyifli alışverişler dileriz. 

Saygılarımızla

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Çok saçmaymış cidden. Ne kullanılıyor sistem içinde öğrenmeniz hakkınız tabi ama pek sağlıklı bir iletişim sağlamamışlar sizinle. Ben bir şey demiyorum karar sizin. O Casper sistem alınmaz değil alınız ancak sizin amacınız sadece oyun oynamak değil. Profesyonel kullanım yapacaksınız o yüzden içindeki bileşenleri bilmeniz gerek ki kalite, sınıf ve ne kadar yükseltmede size sorun yaşatmaz bunu bilin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri