120mm Fanı Pille Çalıştırmak Hakkında

Prophet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar,

Kendi laptopum için kendim 3D basacağım, kolayca taşınabilirliği göz önünde bulundurduğum bir soğutucu tasarımı üzerinde çalışıyorum ancak elektrik aksamları konusunda pek bilgili değilim, sorularımı şöyle sıralıyorum:

1- 2 adet 12V 120mm PC fan için hangi tür pilden kaç adet kullanmalıyım? (Pilli olup olmaması konusunda net bir kararım yok)
2- Bu pillerin ömrü tahminen ne kadar olacaktır? Değişim sıklığına göre pilli olup olmayacağına karar vermeyi düşünüyorum.
3- Güç dağıtımını kolaylaştırmak ve hızlarını ayarlayabilmek adına Çinden alacağım bir fan kontrolcüsünü eklemeyi düşünüyorum ve pin kontrolcüsünün molex girişi var. Pilleri molex girişine bağlasam bir sorun yaşar mıyım?

Teşekkürler!

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
Cvp: 120mm Fanı Pille Çalıştırmak Hakkında

Selamlar;

Sorularınıza şöyle yanıt verebilirim;

1-) 2 adet 12V 120MM fan için seçeceğiniz fanın teknik özellikler kısmında yer alan kaç Watt güç tükettiğini öğrenmelisiniz. Mesela Aigo DR12 PC RGB 120mm Fan 12Volt olmasına karşın 4.2Watt güç tüketiyor. Bu fan modelinden modeline göre değişir. Ayrıca RGB varsa, onu da ayrıştırmalısınız.

2-) Pillerin ömrü ortalama seçtiğinizi varsayarsak, (Bende şarj edilebilir pillerden seçin) 1 hafta (seçilen adet sayısına göre değişir) ortalama süresi olacaktır.

3-) Molex girişinde problem olacağını düşünmüyorum. Akımı kontrol ettikten sonra, sağlıklı bir şekilde çalışabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Pil yerine ufak bir Powerbank kullanılabilir. Şarj edilebilir özelliği var ayrıca LAPTOP üzerinden USB ara yüzünden güç aktarılabilir. Geri kalanlarda Taner beyin anlattıklarına dikkat etmelisiniz.

KS

Prophet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Bu bağlamda önerebileceğiniz 12cm fan var mıdır? Eğer zahmet çıkartmayacaksam RGB ve RGB'siz iki ayrı model önerisi alabilirsem çok mutlu olurum. Soğutma performansı ve sessizliği oldukça önemli.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

NOCTUA markasının ürünleri ses konusunda ve performans konusunda piyasanın en tepesinde yer alan markaların başlarında gelir. Bütçe vermediğiniz için direkt en iyi bildiğim bir markadan öneride bulundum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri