13.000 TL BÜTÇE İLE NELER YAPILABİLİR?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

Uzun zamandır hayalini kurduğum oyun odamı inşa ediyorum. inşallah hayalini kuran herkese nasip olur.
13 Bin TL bütçem var. Monitör dahil bu fiyata, uzun seneler beni üzmeyecek oyun, grafik ve programlar için kullanacağım bir fiyat/performans bilgisayarı toplamak istiyorum.

Parçaları tek tek temin edip kendim toplayabilirim. Hazır sistemde olabilir.
Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önerinizi yapacağım.

CPU : INTEL i5-10600 - 2096 TL

MB : 
  1. MSI B460M Pro - 727 TL - Sadece 2. kasa ile RGB bağlantısı yapılabilir.
  2. MSI B460M Pro-VDH WiFi - 967 TL
RAM : KINGSTON HyperX Fury 3000Mhz CL15 8GB - 335 TL - 2 adet 670 TL

GPU : Palit RTX3060Ti DUAL OC 8GB 5.099 TL

Disk : 
  1. SANDISK 500GB Ultra NVMe M.2 SSD - 569 TL
  2. Patriot 960GB Burst SATA SSD - 897 TL
  3. SANDISK 500GB Ultra NVMe M.2 SSD - 569 TL + WD Blue WD10EZEX 1TB 7200 RPRM 64MB Harddisk - 360 TL = 929 TL
  4. SANDISK 500GB Ultra NVMe M.2 SSD - 569 TL + Patriot 480GB Burst SATA SSD - 454 TL = 1.023 TL
  5. SANDISK 1TB Ultra NVMe M.2 SSD - 1.093 TL
Kasa : 
  1. Aerocool Atomic 1x20cm + 1x12cm ARGB Fan - 475 TL
  2. MSI Mag Forge 100M - 498 TL - Sadece 1. anakart ile RGB bağlantısı yapılabilir.
  3. MSI MAG FORGE 100R - 559 TL
  4. Aerocool NightHawk Duo 2x20cm + 1x12cm ARGB Fan - 570 TL
PSU : High Power Element BR 650W 80+ Bronze - 496 TL

Monitör : Monster Aryond A32 V1.1 165Hz 1ms 2K VA Curved Panel - 2.799 TL

Toplam minimumda 12.931 TL yapıyor.

NOT 1 : Her bileşen birbiri ile uyumludur. Zaten not düştüm bazılarına bazı konularda uyumsuz olmasınlar diye. 
NOT 2 : Tüm ürünlerin marka ve modelleri kaliteli F/P oranı yüksek modellerdir. O kunu için şüpheniz olmasın.

KS

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam elinize kolunuza sağlık. Bugün bir kaç ihtiyacımı giderdim ve bütçeyi 2 bin tl daha artırabiliyorum, biraz inisiyatifle 15 bin tlye kadar çıkabiliyorum. bu sistemde şu bileşenleri şununla değiştirsek daha fena olur diyebileceğiniz nasıl geliştirme yapabiliriz. Ya da 15 binlik ayrı bir sistem önerebilir misiniz istenilen niteliklerde?

tglclk' Alıntı:
Merhabalar,

Uzun zamandır hayalini kurduğum oyun odamı inşa ediyorum. inşallah hayalini kuran herkese nasip olur.
13 Bin TL bütçem var. Monitör dahil bu fiyata, uzun seneler beni üzmeyecek oyun, grafik ve programlar için kullanacağım bir fiyat/performans bilgisayarı toplamak istiyorum.

Hocam elinize kolunuza sağlık. Bugün bir kaç ihtiyacımı giderdim ve bütçeyi 2 bin tl daha artırabiliyorum, biraz inisiyatifle 15 bin tlye kadar çıkabiliyorum. bu sistemde şu bileşenleri şununla değiştirsek daha fena olur diyebileceğiniz nasıl geliştirme yapabiliriz. Ya da 15 binlik ayrı bir sistem önerebilir misiniz istenilen niteliklerde?

KS

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tglclk' Alıntı:

tglclk' Alıntı:
Merhabalar,

Aynı fiyat bandında önerdiğiniz intel işlemciden daha iyi bir amd işlemcisi bulabilir miyiz?

Paylaştığınız 2 adet 3070 lerin farkı nedir hangisini tercih etmemiz lazım?

birde 32'' monitör kullanmak oyunlarda sıkıntı oluşturabilir mi, bir elektronik market çalışanı arkadaş 27'' üzeri monitör almanızı tavsiye etmem diye bir söylem kullanmıştı. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim hocam.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
10600 modeli işlemcisi yerine 2000 TL ye başka bir AMD denk işlemci önerim yok. 10400 ve 10500 model işlemcileri 3600 ve 3600XT işlemcileri dengi modeller ki ben size 10600 işlemcisini önerdim o işlemci denginde 2000 TL ye AMD işlemcisi bulamadım. 3700X önerebilirim ama o fiyata yok haliyle. Yani bu sistem size önerebileceğim en iyi sistem.

Önerdiğim 3070 kartlarından GamingPRO modeli PALIT markasının orta sınıf bir ürünüdür diğer GameRock modeli ise ASUS ROG, MSI Gaming X ve Gigabyte Aorus gibi üst seviye markaları gibi üst seviye PALIT ürün gamının adıdır. Yani pahalı olan model GameRock ürünü daha iyi bir model ama alacağınız FPS aynı sadece tasarım değişiyor ve soğutma performansı biraz daha iyileşiyor o kadar ki buna bağlı olarak kartı OC etmek isterseniz oda iyileşiyor ki OC performansı vs. için kart alınmaz ama diğer 2 şey için yani soğutma performansı ve görsellik için alabilirsiniz karar sizin.

32" 2K çözünürlükte bir sorun değil. 1080p monitörlerde 24" ideal uzak mesafe 1.5m-2m metre gibi bir aralıkta ise 27" alınabilir. 2K çözünürlükte ise bu aynı sınır 27" ve 32" arasındadır yani sorun yok. Şuan piyasada önerebileceğim ene ucuz ve en kaliteli 2K oyuncu monitörü önerdiğim ürün yani başka seçenek yok ucuz olarak o yüzden önerimi alabilirsiniz problem değil.

KS

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tglclk' Alıntı:
tglclk' Alıntı:

Aynı fiyat bandında önerdiğiniz intel işlemciden daha iyi bir amd işlemcisi bulabilir miyiz?

birde 32'' monitör kullanmak oyunlarda sıkıntı oluşturabilir mi, bir elektronik market çalışanı arkadaş 27'' üzeri monitör almanızı tavsiye etmem diye bir söylem kullanmıştı. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim hocam.

Efendim bir de son olarak, önerdiğiniz anakart ram slotu için en son 3000 MHz ye kadar mı destekliyor, 16 GB ram hayli hayli yeterli bir seviye midir, ve sıvı soğutma ihtiyacı duyar mıyız?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önerdiğim anakart maksimum 3000MHz yani 2933MHz sınırına sahip bu bir sorun değil. Zaten Intel işlemcilerde RAM frekansı FPS ve genel performansa öyle büyük etkileri olan bir şey değil ki 3000MHz zaten yüksek bir hız bu bir sorun değil. 16 GB RAM 1080p ve 2K çözünürlük oyunculuğu için gayet yeterli bir miktardır.

Sıvı soğutma vs. gereği yok sistemin ama kule tipi bir hava soğutma güzel olur ki SilverStone AR12-RGB - 267 TL bu ürün fazlasıyla işinizi görür.

KS

tglclk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tglclk' Alıntı:
tglclk' Alıntı:

Efendim bir de son olarak, önerdiğiniz anakart ram slotu için en son 3000 MHz ye kadar mı destekliyor, 16 GB ram hayli hayli yeterli bir seviye midir, ve sıvı soğutma ihtiyacı duyar mıyız?

Teşekkür ederim hocam. Bu hafta sonu bileşenleri tedarik ederim inşallah, hafta içi elime ulaşırsa tamamı önümüzdeki hafta yasakta toplar, fotoğrafını paylaşırım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri