1300 TL 750W PSU tavsiyesi

wappeN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Arkadaşlar selam. PSU konusunda "Sharkoon Gold Zero 750W 80+ Gold" ve "High Power Performance Gold GD 750 W" modelleri tavsiye edildi ve piyasada gerçekten F/P ürün kalmamış bu önerilen modeller ne kadar iyi ne kadar kötü orasını bilmiyorum. En uygun bunları bulabildim, işi garantiye almak açısından mecbur 750W alıyoruz. 650W önerisi yapmayın lütfen. Sizlerden ricam bildiğiniz gerçekten sağlam korumaları olan 80+ veya üstü özellikli 750W PSU önermeniz, bulunması belki çok zor şu an ama şansımızı deniyoruz. Tamamen emin olup öyle almak istiyorum ki sonradan pişman olmayayım. Bütçem maksimum 1300 TL. Atılan ürüne değerlendirmeler yapılıp 100 TL veya 200 TL daha üstüne çıkabiliriz. Tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Sistem Bileşenleri :

İşlemci : AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci

Anakart : ASUS TUF GAMING B550M-E AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart

Ekran Kartı : Sapphire PULSE AMD RX 6700 XT 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı

RAM : Crucial Ballistix 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 (2x)

SSD : Western Digital 1 TB Blue SN570 PCI-Express 3.0 SSD

Kasa : DarkFlash DLS 480 Mid Tower RGB Fanlı ATX Siyah Kasa

PSU : Sharkoon Gold Zero 750W 80+ GOLD ATX Power Supply

CPU Soğutma : Performax PERFAN-120-H İşlemci Soğutucu

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Selamlar. High Power' ın sitesinde ürünün güç korumaları sadece 2 adet görünüyor. Satış yapılan linkte ise 6 adet görünüyor. Bu teyit edilmeli. Görebilmeniz için sizinle de paylaşıyorum.
Screenshot_1.png

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
KS

wappeN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
100-200 tl çıkabildiğiniz için fiyatı 1400-1500 TL arası değişkenlik gösteren bir ürün önereceğim.
Zalman zm750-GVII : https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-zalman-zm750-gvii-750w-fiyati,630141564.html
Önermemin sebebi ise 6 adet korumaya sahip olması, ürün özelliklerini aşağıdaki linkten görebilirsiniz : https://www.zalman.com/EN/Product/P...ord=GIGAMAX&active=pro_specTab#pro_detail_tab
Teşekkürler dostum önerin için Admin başvurusu sırasında belki kabul edilirim diye tekrardan piyasada ne var ne yok araştırmalarımı yaptım gözlemlerimi not aldım ve daha önemlisi tekrardan eskisi kadar bilgili olmaya başladım 1 günde olabilecek bir şey değil tabi fakat sistemi tamamen hallettim ve yakın zamanda siparişini vereceğim desteğin için çok teşekkür ederim.

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
sorduğun high power performance 750w +80 gold sertifikalı psuyu kullanıyorum. çok memnunum. sistemımde belkıde kolay kolay satmayacağım tek parça. sertifikaları ekte:
Ekran görüntüsü 2022-09-18 054816.png

KS

wappeN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
sorduğun high power performance 750w +80 gold sertifikalı psuyu kullanıyorum. çok memnunum. sistemımde belkıde kolay kolay satmayacağım tek parça. sertifikaları ekte:Ekli dosyayı görüntüle 7401
Yukarıda da belirttiğim üzere kendi araştırmalarım ve bilgilerim sonucunda bir kaç PSU var elimde şuan sadece fiyat kovalıyorum sistemin geri kalan parçalarını yakın zamanda sipariş edeceğim çünkü bu fiyat bandında F/P ürün bulmak gerçekten zor bu markanın bu bileşenini iyice araştırdım listemde duruyor şuanlık.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Yukarıda da belirttiğim üzere kendi araştırmalarım ve bilgilerim sonucunda bir kaç PSU var elimde şuan sadece fiyat kovalıyorum sistemin geri kalan parçalarını yakın zamanda sipariş edeceğim çünkü bu fiyat bandında F/P ürün bulmak gerçekten zor bu markanın bu bileşenini iyice araştırdım listemde duruyor şuanlık.
Ben de 2 seneden uzun süredir High Power marka PSU kullanıyorum.
Üründen oldukça memnunum. - - Link: High-Power Element Smart 750W
Düşündüğün PSU güzel ama fiyatı bayağı artmış. Belki de sahte indirim içindir.
Yanlış hatırlamıyorsam bu forumdaki bir kullanıcıya 1.400 TL civarı fiyatla önermiştik.
Bir de mesajında "kalan parçaları yakında sipariş edeceğim" demişsin.
Hangi parçaları satın aldınız? Veya herhangi bir şey satın aldınız mı?
Taner Aydos bu hafta 2 farklı hazır sistem yayınlayacaklarını söylemişti.
Eğer hazırda bütçen varsa PCH'nin hazır sistemlerini de kovalayabilirsin.

KS

wappeN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Ben de 2 seneden uzun süredir High Power marka PSU kullanıyorum.
Üründen oldukça memnunum. - - Link: High-Power Element Smart 750W
Düşündüğün PSU güzel ama fiyatı bayağı artmış. Belki de sahte indirim içindir.
Yanlış hatırlamıyorsam bu forumdaki bir kullanıcıya 1.400 TL civarı fiyatla önermiştik.
Bir de mesajında "kalan parçaları yakında sipariş edeceğim" demişsin.
Hangi parçaları satın aldınız? Veya herhangi bir şey satın aldınız mı?
Taner Aydos bu hafta 2 farklı hazır sistem yayınlayacaklarını söylemişti.
Eğer hazırda bütçen varsa PCH'nin hazır sistemlerini de kovalayabilirsin.
Sistemin anakartını, ramlerini, ssd'sini ve ekran kartını aldım fakat diğer parçalar için indirim kovalamaktayım biraz düşünüp detaylı araştırma sonucunda iki adet PSU yakaladım "SilverStone Strider Plus 750W 80+ Bronze / SHARKOON SilentStorm Cool Zero 850W 80+ Gold" korumalar olarak kablolar olarak kapasitörler olarak sessizlik ve verimlilik olarak çok önerilen iki modele denk geldim full moduler olmaları da ayrıca bir avantaj çoğu insan ve kendi araştırmalarım şunu gösterdi düşük bütçe de orta ünite bir ürün almak kararsız kalmak emin olamamak çok can sıkıcı bir durum bende buna istinaden bir parça daha kendimi zorladım ve normalde 1300 TL verecekken diğer önerilen PSU'lara neden 500 TL fazla veripte daha kaliteli daha güvenilir ve daha avantajlı modellere bakmayayım dedim sonuç olarak bu iki modeli buldum sizler hangisini önerirsiniz bu konuda bilemem ama benim oyum Sharkoon tarafında.

Son düzenleme:

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Sistemin anakartını, ramlerini, ssd'sini ve ekran kartını aldım fakat diğer parçalar için indirim kovalamaktayım biraz düşünüp detaylı araştırma sonucunda iki adet PSU yakaladım "SilverStone Strider Plus Serisi 750W 80+ Bronze / SHARKOON SilentStorm Cool Zero 850W 80+ Gold" korumalar olarak kablolar olarak kapasitörler olarak sessizlik ve verimlilik olarak çok önerilen iki modele denk geldim full moduler olmaları da ayrıca bir avantaj çoğu insan ve kendi araştırmalarım şunu gösterdi düşük bütçe de orta ünite bir ürün almak kararsız kalmak emin olamamak çok can sıkıcı bir durum bende buna istinaden bir parça daha kendimi zorladım ve normalde 1300 TL verecekken diğer önerilen PSU'lara neden 500 TL fazla veripte daha kaliteli daha güvenilir ve daha avantajlı modellere bakmayayım dedim sonuç olarak bu iki modeli buldum sizler hangisini önerirsiniz bu konuda bilemem ama benim oyum Sharkoon tarafında.
Madem bütçeyi 1.800 TL'ye çıkarttınız. High Power'ları neden elediniz?
High Power'ın modüler 80+ Gold modeli, SS Strider Plus 80+ Bronze ile aynı fiyatta.
1663634597081.png

KS

wappeN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Madem bütçeyi 1.800 TL'ye çıkarttınız. High Power'ları neden elediniz?
High Power'ın modüler 80+ Gold modeli, SS Strider Plus 80+ Bronze ile aynı fiyatta.
Ekli dosyayı görüntüle 7466
Elemedim hocam hatta bu forumdan uğur hocam bile Sharkoon SS Cool Zero serisini önermişti bana PSU olarak amacım sadece fikir almak mesela SilverStone Strider Plus neden tercih etmemeliyim?

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Elemedim hocam hatta bu forumdan uğur hocam bile Sharkoon SS Cool Zero serisini önermişti bana PSU olarak amacım sadece fikir almak mesela SilverStone Strider Plus neden tercih etmemeliyim?
Hayır, "SS Plus modelini tercih etmemelisin" anlamında sormadım.
1.800 TL'ye neredeyse tamamen aynı özelliklere sahip 2 farklı model PSU var.
Tek farkları;
X modeli; 750w 80+ Gold / 13.5 cm Fan / 21 adet kablo
Y modeli; 750w 80+ Bronze / 12 cm Fan / 19 adet kablo

Bu senaryoda neden Y modelini tercih ettiniz, sadece bunu merak etmiştim.
Yorumda da sadece Sharkoon ve SilverStone olarak belirttiğiniz için,
High Power ve diğerlerini elediniz ve bu ikisine karar verdiniz sandım. :LOL:

KS

wappeN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Hayır, "SS Plus modelini tercih etmemelisin" anlamında sormadım.
1.800 TL'ye neredeyse tamamen aynı özelliklere sahip 2 farklı model PSU var.
Tek farkları;
X modeli; 750w 80+ Gold / 13.5 cm Fan / 21 adet kablo
Y modeli; 750w 80+ Bronze / 12 cm Fan / 19 adet kablo

Bu senaryoda neden Y modelini tercih ettiniz, sadece bunu merak etmiştim.
Yorumda da sadece Sharkoon ve SilverStone olarak belirttiğiniz için,
High Power ve diğerlerini elediniz ve bu ikisine karar verdiniz sandım. :LOL:
Hocam kesin güzel bir model önerin de kahretsin kurtulayım artık bu çileden. :D Çünkü şöyle düşünüyorum ileride upgrade yapmak istediğim de biliyorum ki bugün ki fiyatlara ulaşamayacağım ve pişmanlıklar olacak sonra da şey diyeceğim keşke elimde para varken alsaydım piyasaya da fiyatlar o kadar hızlı artıyor ki anlam veremiyoruz ve yarın bir gün ben bunu aldıktan bilmem kaç ay sonra baktığım da fiyatına 2k - 2.3k kadar artacak.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Hocam kesin güzel bir model önerin de kahretsin kurtulayım artık bu çileden. :D
Modüler olması önemli mi? Çünkü 1.500 TL'ye aynı markanın modüler olmayan modeli de var.
( Bu arada bunları son öneri olarak paylaşmıyorum, başka modelleri de araştırabiliriz. Maksat hem bütçeye, hem sisteme uygun olanı belirlemek. )

1.500 TL / 80+ Gold - - URUN LINK
1663635835085.png
1663635838601.png

1.800 TL / 80+ Gold / Modüler - - URUN LINK
1663635904690.png
1663635914748.png

KS

wappeN

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Modüler olması önemli mi? Çünkü 1.500 TL'ye aynı markanın modüler olmayan modeli de var.
( Bu arada bunları son öneri olarak paylaşmıyorum, başka modelleri de araştırabiliriz. Maksat hem bütçeye, hem sisteme uygun olanı belirlemek. )

1.500 TL / 80+ Gold - - URUN LINK
Ekli dosyayı görüntüle 7470Ekli dosyayı görüntüle 7471

1.800 TL / 80+ Gold / Modüler - - URUN LINK
Ekli dosyayı görüntüle 7472Ekli dosyayı görüntüle 7473
Yani hocam almışken aslında moduler almak daha iyi hem ilk defa deneyimleyeceğiz hem de kablo karmaşasından kurtulmuş oluruz kasa da hava akışı olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri