1300 TL bütçe ile sistem

Aşkı Muahmmed

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSI A320M PRO-E Soket AM4 Micro ATX AMD A320 Anakart 7A36-017R
AMD Ryzen 3 1200 3.1 GHz Kutu 8 MB L3 CPU İşlemci YD1200BBAEBOX
AMD Athlon 200GE 3.2 GHz Kutu 4 MB L3 CPU İşlemci YD200GC6FBBOX
Toshiba TR200 2.5'' 240 GB SSD SATA 3 3D TLC TR200 25SAT3-240G
Samsung M471A1K43CB1-CTD 8 GB DDR4 2666 MHz Bellek RAM M471A1K43CB1-CTD

Merhaba arkadaşlar

Bu forumdan araştırmam sonucu 1300 tl ile bu sistemi topladım burası yaklaşık 1000 tl fln sizden psu öerisi ve kasa önerisi istiorum ikisi beraber olabilir.

Ayrıca sistemi değerlendirebilir misiniz ? Anakart ve işlemci den 50 TL fln mantıklı çıkmalar yapablirim birde FM2+ soket bir anakart sizce daha iyi olmazmıydı sonuçta belirli düzeyde oda yükseltilerbilirdi ve daha fazla işlemciye hitap ediyor ? Bu öneriyi aldığım için bunu yazdım farklı fikirleri olanların fikirlerine açığım.

Teşekkirler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ryzen 3 1200 ile ekran kartı olmadan görüntü alamazsınız. Athlon 200GE içinde görüntü alabileceğiniz bir grafik birimi var 200GE işlemcisini kullanırsanız görüntü alabilirsiniz. Ayrıca bu sistemlerde bir ekran kartı olmadan oyun filan oynayamazsınız bunu da belirteyim. Sadece görüntü alırsınız ve Windows kullanımında kullanırsınız.

Anakart olarak yenilikçi kalın. Eski FM2 soketine yatırım yapmak paranızı boşa harcamak olur. AM4 daha uzun ömürlü ve daha iyi bir yatırım.

Seçtiğiniz RAM masaüstü için uygun değil Notebook RAM 'i bu yüzden onu normal bir DDR4 RAM ile değiştirin ve 2933 yada 3000 MHz altında RAM almayın.

Son bir NOT: nanokatalog firması normal bir satış kanalı değil. Ürünler yurtdışından geliyor bu yüzden aldığınız ürünün firması değil nanokatalog firması tarafından 2 garanti altında. Her ürün yurtdışından geliyor bunu kastetmiyorum. Şöyle örnek vereyim, nanokatalog ürünleri siz yurtdışından bir ürün almışsınız gibi düşünün.

Bu bilgiler ışığında sisteme kararınız ne olur belirtin ona göre öneride bulunalım.

KS

Aşkı Muahmmed

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ryzen 3 1200 ile ekran kartı olmadan görüntü alamazsınız. Athlon 200GE içinde görüntü alabileceğiniz bir grafik birimi var 200GE işlemcisini kullanırsanız görüntü alabilirsiniz. Ayrıca bu sistemlerde bir ekran kartı olmadan oyun filan oynayamazsınız bunu da belirteyim. Sadece görüntü alırsınız ve Windows kullanımında kullanırsınız.

Anakart olarak yenilikçi kalın. Eski FM2 soketine yatırım yapmak paranızı boşa harcamak olur. AM4 daha uzun ömürlü ve daha iyi bir yatırım.

Seçtiğiniz RAM masaüstü için uygun değil Notebook RAM 'i bu yüzden onu normal bir DDR4 RAM ile değiştirin ve 2933 yada 3000 MHz altında RAM almayın.

Son bir NOT: nanokatalog firması normal bir satış kanalı değil. Ürünler yurtdışından geliyor bu yüzden aldığınız ürünün firması değil nanokatalog firması tarafından 2 garanti altında. Her ürün yurtdışından geliyor bunu kastetmiyorum. Şöyle örnek vereyim, nanokatalog ürünleri siz yurtdışından bir ürün almışsınız gibi düşünün.

Bu bilgiler ışığında sisteme kararınız ne olur belirtin ona göre öneride bulunalım.
hocam 200 ge kullanmayı düşünüyorum 100 tl farka değmez diye düşünüyorum ekran kartı ise 
https://tr.aliexpress.com/item/32867302546.html?spm=a2g0o.cart.0.0.25273c00pTAHm4&mp=1
bunu düşünüyorum ram hakkında uyarı için teşşekkürler sistemden anlamadığım için olmuş siz nanokatalogdan veya başka biryerden 8 gb bir ram önerebilirmisiniz öncelik fiyat olsa iyi olur :D
veya direk nasıl bir ayrım yapacağımı söylerseniz bende halledebilirim
birde nanokatalogtan alınca ne gibi bir sıkıntı olurki yani sonucta getiren garantisini veriyor ne gibi bir fark olur farklı biryerden almam ile

https://www.teknobiyotik.com/tx-k8s...li-mid-tower-siyah-oyuncu-kasasi-txchk8s.html
https://www.teknobiyotik.com/kingston-8gb-ddr4-3200mhz-hyperx-fury-bellek-ram-hx432c18fb2-8.html
https://www.nanokatalog.com/Inter-T...W-ATX-Gri-Guc-Kaynagi-88882009,PR-844868.html
nasıl oldu sizce ?

KS

Aşkı Muahmmed

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
konu güncel

ugur.gozaydin' Alıntı:

.

halukkkkkkkkkk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yukarıda bahsettiğiniz AMD ryzen ve athlon işlemciler ram bazında 2666 mhz'ye kadar desteği var olarak görünüyor. Ve tavsiye ettiğiniz Kingston Hyper-x ram bellek 3200 mhz. İşlemci Ram belleğe dar boğaz yapmayacak mı?

KS

Aşkı Muahmmed

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
halukkkkkkkkkk' Alıntı:
Yukarıda bahsettiğiniz AMD ryzen ve athlon işlemciler ram bazında 2666 mhz'ye kadar desteği var olarak görünüyor. Ve tavsiye ettiğiniz Kingston Hyper-x ram bellek 3200 mhz. İşlemci Ram belleğe dar boğaz yapmayacak mı?
haklısınız gözümden kaçmış aslında anlamamda :D anakartın 2666 mhz desteği var galiba ramı 2666mhz mi alsm ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart 3200 MHz RAM 'e kadar destek sunuyor 3200 MHz hıza kadar RAM takabilirsiniz. Tavsiyem 2933 yada 3000 MHz bir RAM alın RAM hızı AMD işlemciler için önemli.

KS

Aşkı Muahmmed

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
halukkkkkkkkkk' Alıntı:

ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart 3200 MHz RAM 'e kadar destek sunuyor 3200 MHz hıza kadar RAM takabilirsiniz. Tavsiyem 2933 yada 3000 MHz bir RAM alın RAM hızı AMD işlemciler için önemli.
bu arkadaşın yorumuna göre dedim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemcilerde yazan RAM frekansları anakarttan hiçbir müdahale yapmadan XMP ayarından bahsediyorum çalıştırılabilecek frekans değeridir. Yani 2666 MHz bir RAM alırsanız taktığınız zaman işlemci 2666 MHz hızda hiçbir ayar yapmadan çalıştırabilirsiniz demek oluyor. Bu değer önemsiz bir ayrıntı RAM frekans hızınızın sınırını anakart belirler ve seçtiğiniz anakart 3200 MHz RAM hızına kadar destek sunuyor. 2666 MHz üzeri bir RAM aldığınızda anakartınızın BIOS ekranına girip XMP profilini aktif ederek hangi hızda RAM aldıysanız kullanabilirsiniz buna takılmayın.

Birde seçtiğiniz RAM bilindik bir model olsun Ryzen 1000 serisi işlemciler fazla RAM seçer Corsair, HyperX, G-Skill gibi çok bilinen markalardan RAM seçin ki uyum sorunu yaşamayın.

halukkkkkkkkkk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Benim Bahsettiğim şey işlemci-ram özelinde. Ana kart evet destekliyor 3200 mhz ram'i. Ama işlemci  2666 Mhz e kadar destekliyor. Yani işlemci ram'i tam kapasitesi kullanamayacak. Ben mi yanlış biliyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hayır bakın bilmiyorsunuz yazıyorsunuz okuyun yazdıklarımı. İşlemcilerdeki RAM için hız kapasiteleri hiçbir zaman piyasadaki RAM hızı kapasiteleri kadar hızı destekleme. Bu destek meselesi biraz karışık bu sadece anakartınıza XMP ayarı yapmadan tak çalıştır hızınız RAM 'in kendisi işlemcideki o hıza çıkartılır eğer RAM karşılıyorsa bu hızı ve bu şekilde hiçbir sorun yaşamadan kullanırsınız ama daha hızlı bir RAM takarsanız yine bu hızda çalışır ama siz Anakartın desteklediği hıza XMP ayarını açıp çıkabilirsiniz.

Yani yanlış biliyorsunuz.

2933 Mhz / 3000 MHz veyahut maks. sınır 3200 MHz bir RAM alıp XMP ile bu hızları aktif edip sorunsuz ve hızlı kullanın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri