144hz 1ms monitör önerisi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bütçeniz nedir? Yazmamışsınız ama seçtiğiniz monitör TN panel ki ben TN panel ürün önermem. Önerecek olsam dahi Rampage, James Donkey, Gamebooster vb. markalardan önermem.

1. Acer ED242QRAbidpx 23.6″ 4ms 144Hz VA Panel Curved - 1.299 TL
  2. Acer KG241QPbiip 23.6" 1ms 144Hz TN Panel - 1.367 TL
  3. Samsung LC24RG50FQMXUF 23.4" 4ms 144Hz VA Panel Curved - 1.499 TL
  4. HP 5ZU98AA 23.8" 1ms 144Hz TN Panel - 1.598 TL
Bu ürünleri öneririm size. 4ms VA panel ürünler CSGO gibi çok hızlı oyunlarda biraz dezavantaj yaratabilir prof oyuncuysanız ama bu tarz aşırı hızlı oyunlar dışında hiçbir oyun için sorun yok gayet kaliteli bir üründür önerdiklerim. Eğer zaten bu tarz rekabetçi oyunlar oynuyorsanız önerdiğim TN panel ürünleri seçebilirsiniz.

KS

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
İps iki model önermiştiniz hocam birisi acer diğeri de aoc di ama fiyatları uçmuş maalesef. Benim de gönlüm ıps den yana  fakat fiyatları biraz pahalı maalesef ve gerçek 1 ms değil diyorlar ıps paneller için. Oyun olarak fps tarzı oyunlar oynuyorum genelde profesyonel değilim lakin severek oynuyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
IPS veya başka paneller için gerçek 1ms vs. değil diye bir şey söylemek doğru bir tabir değil. Ms değerlerini firmalar genelde 2 şekilde paylaşırlar GTG ve MPRT olarak. GTG griden griye piksellerin renk değişimi olarak adlandırılır ve genel anlamı piksel yanıt süresidir. MPRT ise piksellerin ekranda kalma süresi olarak adlandırılır. Aslında ikisi de benzerdir. Birisi ekrandaki pikselin griden griye renk değiştirme süresi diğeri ekranda 1 pikselin kalma süresi. Profesyonel oyuncular genel olarak GTG ve MPRT biriminden birisini tercih eder ki ben 2 birim arasındaki farkı gözle hiçbir zaman anlayamadım. Yani çok çok ciddi hızlı tepkisel gözlere sahipseniz anlamanız mümkün olabilir ama genel oyuncu kitlesi için önemsiz bir şeydir.

Size önerdiğim ürünler iyiydi ama dediğiniz gibi fiyatları biraz uçtu. TN panelde önermem renk vs. yok o ürünlerde. VA panel IPS panel deneyimini en iyi alacağınız panel türü bütçenizde. 1ms VA panel ürün bulursanız tercih edebilirsiniz ben bulamadım. İncehesap vb. indirim günlerinde belki indirime girer bir ürün bekleyin isterseniz o günleri.

KS

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Tekrardan merhabalar hocam. Şöyle bir ürün buldum 1-3 ölü pikselli diyor. Bazı yorumlarda ise ölü piksel çıkardığını söylüyorlar büyük ihtimalle köşelerde diye tahmin ediyorum onları. Sizce 400 lira ucuza bunu böyle almak mantıklı mı? Ölü piksel tecrübem daha önce hiç olmadı, göze takılıp takılmadığını bilmiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ölü pikseller eğer merkeze yakın değillerse köşelerde ise ki bunu mutlaka sorun eğer böyle ise mantıklı olabilir. 3 yıl garantiside var sıfır ürün denmiş zaten. Karar sizin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri