144Hz monitör sadece video izlerken titreme sorunu

Castiel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar Asus VG24VQ (144hz) ile video izlerken video sanki titreyerek 30 fps gibi dönüyor. Hz yi 60 Hz'e de çeksem google'da donanım hızlandırmayı da kapatsam freesync'i de açsam da kapatsam da titreme aynı. Ama 60 hz laptopumdan izleyince titreme yok akıcı şekilde izleyebiliyorum. Monitörde mi sorun var acaba?
HDMI ve DP kablosu ile denedim bişey farketmedi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ne tür bir titremeden bahsediyorsunuz video vs. çekme şansınız var mı?

Ekran kartınız nedir?

Önden şu yöntemleri deneyebilirsiniz. Monitörünüzün ayarlarından 144Hz ayarına aldığınızdan emin olun ve ms değerini 1ms olarak ayarlamayı unutmayın. Ayrıca Windows ayarlarından kontrol edin ve 144Hz ayarda kullandığınızdan emin olun. Eğer ekran kartınız NVIDIA GTX 1000 serisi veya üzeri ise önce monitörden Free-Sync açın sonra Displayport kablosu takılıyken NVIDIA Denetim Masasında G-Sync aktif edin ve böyle deneyin.

KS

Castiel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartım Asus RX 5600XT Tuf Evo 20.4.2 WHQL driver sürümünü kullanıyorum
Titremeden kastım mesela kamera sağa döndüğünde takıla takıla hafifçe titreyerek dönüyor hissedebiliyorum(sadece videolarda). Başka bir videoda kaliteyi 720p50 ye aldığımda titreme filan olmuyor ama dizi filan izlerken sıkıntı işte.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğim ayarları kontrol ettiniz mi? Freesync aktif ve 144hz + 1ms olarak monitör ve windows üzerinden ayarlarınız var.

Szymek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Castiel' Alıntı:
Arkadaşlar Asus VG24VQ (144hz) ile video izlerken video sanki titreyerek 30 fps gibi dönüyor. Hz yi 60 Hz'e de çeksem google'da donanım hızlandırmayı da kapatsam freesync'i de açsam da kapatsam da titreme aynı. Ama 60 hz laptopumdan izleyince titreme yok akıcı şekilde izleyebiliyorum. Monitörde mi sorun var acaba?
HDMI ve DP kablosu ile denedim bişey farketmedi.

Sorunun Asus VG serisinde olduğunu düşüyorum artık. Bende de Asus VG27VQ modeli var birebir aynı problemi yaşıyorum. Hatta bu probleme neredeyse hiç kimse tarafından forum ya da başka bir yerde değinilmemiş. İlk değinilen yerde ise aynı marka ve aynı model serisinin denk gelmesi tesadüf değil. Bende de AMD ekran kartı var bi umut belki AMD ile alakalı bi sıkıntıdır diye düşündüm ama değil. Tam olarak senin modelinin NVDIA ile kullananına da denk geldim aynı sorun onda da var. Monitör Her konuda gerçekten çok iyi. Oyun oynarken kesinlikle bu problem hissedilmiyor .Taaa ki fpsi düşük videolar izlediğiniz zaman (internette ki videoların %95i oluyor bu ) görüntü x ekseninde hızlı hareket ederken y ekseninde kendini eşliyor. Yazılara vs dikkatli baktığınızda aşırı belli oluyor. Gözü çok yoruyor ve film-video keyfini kaçırıyor. Şuana kadar bulabildiğim en iyi çözüm monitöre uzaktan bakmak. Onun dışında denediğim hiç bir şey ne yazık ki çözüm olmadı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri