9700X ile 7800X3D arasında fark var mı? 9700X daha ucuz gördüğüm kadarıyla9700X işlemci + Asus B850 M-K ya da B850M-Force anakart + 9070Xt + CL 30 Ram. Bu şekilde güzel bir sistem kurabilirsin, stabil ve performanslı olur.
Dağlar kadar fark yok diyebiliriz, ne olur birisi oyunu 10 saniye de açar, diğeri 7 saniye de açar. Birisi 130 fps verir diğeri 120 fps verir. X Daha mantıklı. Bir de B850 M K gibi anakart ile Cl30 ramle setup yaparsan çok başarılı olur.9700X ile 7800X3D arasında fark var mı? 9700X daha ucuz gördüğüm kadarıyla
CS2 de kalabalık sunucularda oynuyorsan 7800X3D L3 önbellek avantajı ile daha stabil ve yüksek FPS verir. Bu tarz kalabalık lobilerin olduğu oyunlar için X3D işlemci mantıklı onun dışında hikayeli oyunlarda vs. 9700X 105W modunda 7800X3D ye yakın performans veriyor.9700X ile 7800X3D arasında fark var mı? 9700X daha ucuz gördüğüm kadarıyla
Uzun ömürlü olsun fps konusunda sıkıntı yaşamıyım istiyorumCS2 de kalabalık sunucularda oynuyorsan 7800X3D L3 önbellek avantajı ile daha stabil ve yüksek FPS verir. Bu tarz kalabalık lobilerin olduğu oyunlar için X3D işlemci mantıklı onun dışında hikayeli oyunlarda vs. 9700X 105W modunda 7800X3D ye yakın performans veriyor.
İkiside uzun ömürlü olur. Oynadığın oyunlar neler ona göre tercih yap.Uzun ömürlü olsun fps konusunda sıkıntı yaşamıyım istiyorum
Valorant Gta 5 Ets felan oynuyorumİkiside uzun ömürlü olur. Oynadığın oyunlar neler ona göre tercih yap.
Online kısmı genellikle kalabalık olan oyunlar. 7800X3D al.Valorant Gta 5 Ets felan oynuyorum
Anakart ve ram konusunda ne önerirsiniz hocam fiyat performans odaklı ilerlemek istiyorumOnline kısmı genellikle kalabalık olan oyunlar. 7800X3D al.
Anakart için Cuma günleri İncehesabın Gaming Gecesini bekle. Colorful anakartlar 5K gibi rakamlara iniyor.Anakart ve ram konusunda ne önerirsiniz hocam fiyat performans odaklı ilerlemek istiyorum
Valorantta fps'im 80'a kadar düştüğünü gördüm hocam bu yüzden değiştirmek istiyorum i3 12100f kullanırken daha yüksek fps değerlerine sahiptimİşlemci gayet iyi, sadece ekran kartı da güncellenebilir.
14600kf ile bu FPS değerleri mümkün değil. Bir problem olmalı.Valorantta fps'im 80'a kadar düştüğünü gördüm hocam bu yüzden değiştirmek istiyorum i3 12100f kullanırken daha yüksek fps değerlerine sahiptim
Herşeyi düşündüm hocam rekabete dayalı girdiğimde 80 fpsye kadar düştüğünü gördüm bilgisayarımda şuan 8 gb ram takılı 2. ram slotum bozuldu ama 2. monitörümden ram değerlerini takip ederken ramin %70-75'in üstüne çıkmadığını gördüm14600kf ile bu FPS değerleri mümkün değil. Bir problem olmalı.
Sadece valorantta FPS düşüyorsa oyundan kaynaklanıyor, yoksa başka bir problem var.Herşeyi düşündüm hocam rekabete dayalı girdiğimde 80 fpsye kadar düştüğünü gördüm bilgisayarımda şuan 8 gb ram takılı 2. ram slotum bozuldu ama 2. monitörümden ram değerlerini takip ederken ramin %70-75'in üstüne çıkmadığını gördüm
Ekli dosyayı görüntüle 46623Ekli dosyayı görüntüle 46624
Buda işlemciyi ilk taktığımda MSI AFTERBURNER ile aldığım bir ekran resmi Ekli dosyayı görüntüle 46625
Minecrat ve gta 5 oynarkende aynı fps değerlerinde düşüklük yaşıyorum i3 12100f gtx 1660 super 16 gb ram kullanıyordum daha iyi bir performansa sahiptim şuan i5 14600kf gtx 1660 super 8 gb ramim varSadece valorantta FPS düşüyorsa oyundan kaynaklanıyor, yoksa başka bir problem var.
Ram neden 8 GB, işlemci güncellemeden önce rami 16 GB yapın.Minecrat ve gta 5 oynarkende aynı fps değerlerinde düşüklük yaşıyorum i3 12100f gtx 1660 super 16 gb ram kullanıyordum daha iyi bir performansa sahiptim şuan i5 14600kf gtx 1660 super 8 gb ramim var
Hocam ben şuan h610m anakart kullanıyorum bu işlemciyi taktıktan sorna 2. ram slotum bozuldu yaklaşık 1 saat sonra anlamadığım bir şekilde anakartımı önümüzdeki ay değiştireceğim 16 gb ram'e geçip ama bu işlemciden tekrar aynı performansı almak gibi bir tereddütüm varRam neden 8 GB, işlemci güncellemeden önce rami 16 GB yapın.
İşlemciyi garantiye verin.Hocam ben şuan h610m anakart kullanıyorum bu işlemciyi taktıktan sorna 2. ram slotum bozuldu yaklaşık 1 saat sonra anlamadığım bir şekilde anakartımı önümüzdeki ay değiştireceğim 16 gb ram'e geçip ama bu işlemciden tekrar aynı performansı almak gibi bir tereddütüm var