15.000-20.000 TL aralığında telefon önerisi

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
Şöyle bir ikilemdeyim. Kamera ve ekran iyi olsun, en az 8 saat civarı ekran süresi alayım dediğimde bunu veren telefonların %90 ı ülkemizde satılmıyor. Batarya güçlendikçe işlemci sağlam kalsada kamera kırpılıyor. 

S22 serisine baktım. Kullanıcıların söylediği ekran süreleri beklentimin altında kaldı. Kamera ve ekran başka boyutta. Artık şarj olayı da kademe atladı diyorum. 45W şarj ile 25W şarj arasında hiçbir fark yokmuş. Samsungun niyeti nedir anlamadım. 45W süreyi kısaltmıyorsa ne diye çıkardın be kardeşim. Hani bir nebze hızlı şarj olsa dert etmem.

oneplus 9 ve 9 proya baktım. düz 9 un kamerası kötü, proyu garantili satan yok.

mi 11t pro ya baktım. xiaomi üst seviye telefonlarını getirmiyor ne hikmetse. Telefon fena değilmiş dedim. Yakınlık sensörü sorunlu olduğundan telefon konuşmaları beklemeye alma sesi kapatma gibi sorunlar veriyormuş. 

iphone da istediğim süreleri 13 pro ve pro max veriyor bütçeyi aşıyor. Aşıyor ne kelime neredeyse 2 ye katlıyor :)

Yani koskoca piyasada alacak telefon bulamadım. :)

Yoğun sosyal medya kullanımıyla (twitter yoğunlukta) ciddi ekran süreleri açık tutuyorum telefonu. Ama oyun yok diyebiliriz. Sürekli kontrol ettiğim 5-6 adet finans programı var. Bana performansından ödün vermeden en az 8 saat min ekran süresi alabileceğim. Ya da hızlı şarj özelliği olursa iyi bir kamerası olan bir telefon gerek. Önerilerinizi bekliyorum.

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Cvp: 15.000-20.000 TL aralığında telefon önerisi

Hocam merhabalar. Poco x3 GT marka telefonu önerebilirim. Kamera konusunu pek anlamadığımdan kaliteyi size net olarak veremeyeceğim fakat özelliklerini yazabilirim,

Ölçüleri: 163.3 x 75.9 x 8.9 mm / 193 gram
Ön Kamera: 1 Adet - 16 MP
Arka Kamera: 3 Adet - 64 + 8 + 2 MP
Pil: 5000 mAh / Lityum polimer (Li-Po) / Hızlı Şarj: VAR / Pil çıkarılabilir: HAYIR
CPU: 8 Çekirdek / 2.6 GHz

Cihaz performans bakımından başarılı en büyük özelliklerinden birisi ise ekran süresinin çok yüksek olması. Yüzde 1 den yüzde 100 şarja yaklaşık 40-45dk gibi bir sürede ulaşabiliyor. 5000mAh bataryaya sahip. Araştırmalarıma göre memnuniyet oranı çok yüksek. Şu anda 6500 gibi fiyatlara satılıyor tabi diğerlerine göre ucuz fakat fiyatına göre verdiği performans yüksek. İsterseniz bir inceleyin ona göre başka seçenekleri konuşalım.

POCO X3 GT OZELLIKLERI

Poco X3 GT 128 GB - 6556 TL

İsmail

Administrator
Admin
Tepki
132

Bütçe aralığının farkındayım ancak şuan İphone 13 Pro'nun fiyatı 22.800TL'den başlıyor sanırım yerinde olsam o kadar parayı vermişken biraz daha kendimi zorlayıp 13 Pro alırdım.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

Yakın zamanda tanıtılan Honor'un Magic 4 Ultimate telefonu var. Henüz ülkemizde satışı yok ve yakın zamanda gelir mi bilmiyorum maalesef ülkemizde üst seviye telefon kıtlığı var. 

Şuan 20K bandında satılan Huawei P50 Pro'ya bakabilirsiniz. İsteklerinizi en iyi karşılayacak telefon o olur diye düşünüyorum. Bataryası 4260mah yerine 5200 civarı olabilirmiş benim dikkatimi çeken eksisi o var. 66 watt hızlı şarj ile de onu telafi edeceğini süşünüyorum. Bir de Huawei'nin yeni modellerinde Google Play Store yerine AppGallery oluyor ama orada da popüler olan tüm uygulamalar var bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Eğer İnstagram'ı aktif olarak kullanıyorsanız iOS cihazların stabilizasyonu çok daha iyi. Aynı kalitede fotoğraf çeken bir iOS cihaz ile Android cihaz arasında İnstagram'da ciddi fark oluyor. Bütçenizi bir miktar aşsa da o yönden önerebileceğim telefon iPhone 13 Pro olur. Eğer piyasa biraz daha normal olsaydı 12 Pro da önerebilirdim fakat fiyatları 13 Pro ile yakın olduğu için almak biraz mantıksız oluyor.

KS

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109

Teşekkürler yorum için. En ucuz yerden değil de en ucuz güvenilir yerden almayı düşünüyorum. Link paylaşabilir misiniz?

Ayrıca söylemeyi unuttum yoğun kullandığım uygulamaların app store da olduğunu varsayarak iphone u listeye aldım. Eğer yoksa zaten onlar da liste dışı kalır. Ayrıca konuyu açma amacım da bir yerde genelde karşıma iphone çıkmasından dolayı android tarafında gözümden kaçan bir seçenek olabilir mi diyedir. Acil ihtiyacım yok ama kullandığım telefon 4 yılı doldurdu ve mecburi bir değişiklikten önce planlı bir geçiş yapayım istiyorum. O yüzdendir ki şu tarihte şu model çıkacak beklemenizi öneririm gibi tavsiyeler de başım gözüm üstünedir. Saygılar.

Androeat' Alıntı:
Yakın zamanda tanıtılan Honor'un Magic 4 Ultimate telefonu var. Henüz ülkemizde satışı yok ve yakın zamanda gelir mi bilmiyorum maalesef ülkemizde üst seviye telefon kıtlığı var. 

Şuan 20K bandında satılan Huawei P50 Pro'ya bakabilirsiniz. İsteklerinizi en iyi karşılayacak telefon o olur diye düşünüyorum. Bataryası 4260mah yerine 5200 civarı olabilirmiş benim dikkatimi çeken eksisi o var. 66 watt hızlı şarj ile de onu telafi edeceğini süşünüyorum. Bir de Huawei'nin yeni modellerinde Google Play Store yerine AppGallery oluyor ama orada da popüler olan tüm uygulamalar var bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Eğer İnstagram'ı aktif olarak kullanıyorsanız iOS cihazların stabilizasyonu çok daha iyi. Aynı kalitede fotoğraf çeken bir iOS cihaz ile Android cihaz arasında İnstagram'da ciddi fark oluyor. Bütçenizi bir miktar aşsa da o yönden önerebileceğim telefon iPhone 13 Pro olur. Eğer piyasa biraz daha normal olsaydı 12 Pro da önerebilirdim fakat fiyatları 13 Pro ile yakın olduğu için almak biraz mantıksız oluyor.

Kullandığım cihaz huawei çok da memnunum ama o kadar para verip arka yollardan dolaşmak pek istemiyorum. Bana 13 pro aldıracak forum belli oldu :)

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

Linkler yazdığım cevabın alt kısmında var fakat yine de paylaşayım:
Deiğim gibi Honor olanın ülkemizde satışı olmadığı için özelliklerini nceleyebileceğiniz bir link bıraktım. Pahalı ürünlerde güvenilir yerlerden alışveriş yapmayı tabi ki herkes ister. Ben de güvenilir olması açısından Huawei'nin kendi sitesinden ve Amazon.com.tr'nin sattığı linkleri seçtim.

AppGallery ilk çıktığında ben de biraz önyargıyla bakıyordum fakat şuan gayet güçlenmiş durumda. İncelemek isterseniz içerisinde bulunan uygulamalara bu linkten bakabilirsiniz:

Not: Sanırsam henüz AppGallery'de sosyal medya uygulamalarının tamamı yok almadan önce araştırmanızda yarar var.

KS

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
RE: Cvp: 15.000-20.000 TL aralığında telefon önerisi

Androeat' Alıntı:
Linkler yazdığım cevabın alt kısmında var fakat yine de paylaşayım:
Deiğim gibi Honor olanın ülkemizde satışı olmadığı için özelliklerini nceleyebileceğiniz bir link bıraktım. Pahalı ürünlerde güvenilir yerlerden alışveriş yapmayı tabi ki herkes ister. Ben de güvenilir olması açısından Huawei'nin kendi sitesinden ve Amazon.com.tr'nin sattığı linkleri seçtim.

AppGallery ilk çıktığında ben de biraz önyargıyla bakıyordum fakat şuan gayet güçlenmiş durumda. İncelemek isterseniz içerisinde bulunan uygulamalara bu linkten bakabilirsiniz:

Not: Sanırsam henüz AppGallery'de sosyal medya uygulamalarının tamamı yok almadan önce araştırmanızda yarar var.

Sizin için yazmamıştım link ile alakalı kısmı. Önceki mesajda fiyat vardı ama link yoktu.

Huawei kamera anlamında şüphe götürmüyor ama pil konusunda bir farkı kalmıyor. Üstüne ne kadar AppGallery gelişmiş olsa da ne yaparsa yapsın hep bir yanı eksik kalacak görünüyor. Şu an huawei cihaz kullanıyorum AppGallery gelişiminin de farkındayım ama ısınamadım bir türlü.

Şimdilik önümde S22+, S21Ultra, çıkması yakınsa oneplus 10 pro var. Iphone almak istemiyorum. Ios a ısınamadım bir türlü. En kötü S22+ alıp geçicem sanırım. Bugün baya bir inceledim. dxomark sitesinde 7h ekran kullanımıyla 25h ömür biçmiş. Yoğun saatler 10-18 arası oluyor genelde. O bölümde ekran kalitesi performans ihtiyacından ziyade bana açık kalarak bilgi aktarması gerekiyor. Bu bölümlerde gerekirse güç tasarrufu moduna alırım.

KS

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109

Hepsiburada eskiyi yenile kampanyasındaki +2500 tl ek destekle S22+ aldım. Teşekkürler fikrini paylaşan arkadaşlara. Konu kapatılmazsa elime geçince aldığım ekran sürelerini yazarım. Benzer ihtiyacı olan arkadaşlara fikir verir.

KS

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109

Pilin öğrenme süreci bitti ve tam gün kullanımı sonunda sonucu aşağıya bırakıyorum. Mevcut haliyle de günümü kurtaracak gibi görünüyor. 3. şarjımdı pil oturunca %15-20 gibi bir artış aldığını söyleyenler var, bakalım biz de durum ne olacak. Haftasonu olduğundan telefon çoğunlukla wifi de bağlıydı mobil yoğun bir günde elbette biraz daha düşecektir. Eski telefonumda pil tüketimini donanım ve yazılım olarak ayırırdı. Bunda da vardır belki ama bulamadım. Spotify da 2 saat müzik dinledim bluetooth kulaklık ile. Sadece ekran süresi var. Burada tüketim total mi yoksa sadece ekran odaklı mı bilemiyorum. Kullanımım fikir olsun diye tüm uygulamaları paylaştım. Haftasonu ve haftaiçi kullanımım çok farklı. Bir de haftaiçi bakıp pil defterini kapatıyorum. Pile takılı kalan biri değilim sadece telefonun sınırlarını bilmem gerekiyor. Duruma göre 2. ve hatta 3. şarj aleti gerekirse tedarik edicem. Telefon çok keyifli ve ince ayrıntıları gördükçe daha çok hayran oluyorum. Telefonu 00.30 da şarjdan almıştım, ss i tam 00.00 da aldım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri