15-16 bin TL Rtx2080s 2k Sistem Toplama

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
BIOS ayarlarını ezbere biliyorum ama "HOT PLUG" bu ayar dahil hiçbir ayara sıfır anakartta dokunmaya gerek kalmaması gerekir. Bu yüzden size detaylı BIOS ayarlarını teker teker önermemiştim ama sorun çözüldüğüne sevindim.

Herhangi bir sorunuz varsa yazın ben kişisel sorunlarımı aciliyet olmadığı sürece buraya yansıtmam çekinceniz olmasın sorun sorunuzu.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aslında ilk etapta disable şeklindeydi. Ben bunu aktif olsun diye enable yapıp denedim hep ?
Toparlayıp anlatacağım kulaklıkla ilgili olan durumumu.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
HyperX Orbit kulaklığı USB type C ya da Jack kablolu seçenekleri var.
Şu an kurulu olan en son sürümlü Resltek HD Auido sürücüsü mevcut. Bu Realtek kullanmam için kulaklığın Jack girişini anakarta takmam gerek aksi halde bu Realtek kullanılmıyor. Kulaklığın jack girişi ile bağlandığında mikrofonu aktif olmuyor ve Hı-Res, 7+1 de aktif olmuyor maalesef. Ama Realtek HD yöneticisini kullanabiliyorum. İstediğim eq ayarını, gürültü dengelemeyi aktif edebiliyorum (Müthiş artış oluyor). Eq ayarı ve gürültü dengeleme ile eski kulaklığım olan Logitech G230 ile çok verim alıyordum. Doğal olarak amacım bundan daha da kaliteli daha da güçlü olmasını istiyorum Orbit in.
Şimdi Orbit'i Jack girişi ve Realtek HD yöneticisi ile kendime ait eq ayarı ve gürültü dengelemeyi açarak muazzam bir ses alıyorum. Hatta kulağıma zarar verecek şekilde. Karakin de oynadığım oyundaki sesi Sanhok tan duyuyorum ? Tabii kalite az oluyor ama muazzam ayak sesi alıyorum. Ötesi yok yani.
Şimdi bana diyeceksiniz ki Orbit in kendi yazılımını neden kullanmıyorsun. Bunu kullanabilmek için USB Type ile bağlantı kurmak lazım. Tamam kuralım. Yazılımı da indirdim. Ama USB ile bağlantı yaptığım için haliyle anakarta bir giriş yok ve anakartı kullanamıyorum. Eq ayarı, gürültü dengelemeyi açamıyorum haliyle. Peki ne var? Yazılımında kendi ayarları var. Ayak sesi, RPG, müzik, flat, warm ve balistik gibi. Bu ayarların hiç biri kendi eq ayarımdaki ayak sesini duymamla alakası yok . Orbit yazılımın da da eq ayarı maalesef yok. Gürültü dengeleme maalesef yok. Bu ayarlar kötümü direk kötü diyemiyorum. Ama istediğim gibi değil. Yer tayin konusu duyduğum  müddetçe çok  çok iyi. Ama duymak için zorlanıyorum. Tabi ki yakınındaki adamı net duyuyorsun ama biraz mesafe de g230 daki gibi daha tiz net duyamıyorum ? g230 da da yön tayini çok zor.Yazılım problemi var Orbitte.

Resltek 6.0.1.8666 sürümü benim anakartın driverlerinde olan sürücü. Bu sürücüye kurduğumda DTS ve Realtek Audio Console şeklinde iniyor. DTS yer tayini konusunda çok çok iyi. İlk bu sürümü kurduğumda DTS aktifti fakat kulaklık bağlantısını takmama rağmen DTS programi bir kulaklık takın diyor ve de Realtek Audio Console RPC hizmetine bağlanmıyor hatası alıyorum.

Bu Orbit ten nasıl en iyi faydalanabilirim? Ürünü 14 gün içerisinde cayma hakkımdan kullanabilir miyim? Her hangi bir jelatini falan yoktu. Sadece kutu açılımında yuvarlak bandrol vardı. Onu da kutuyu mecbur açmak için çizgi şeklinde keserek açtım kutuyu.

Bu Orbit'in yazılımda ki kendi eq ayarlarında gürültü dengeleme gibi bir durum olsa çok hoş olacak.

DTS yi tekrar kuramadığım için Orbit i deneyemedim. Denesem bile Jack girişli bağlantı sağlanacağı için kulaklığın Hı Res, 7+1 gibi özellikler kullanılmıyor zaten.

Uzak denilen mesafeden silah sesleri çok iyi duyuluyor. Hiç lafım yok. Efektler patlamalar silah seslerinin netliği süper. Ama yakının biraz uzak denilen yerde ayak sesi geliyor ama duymak için çok zorlanıyorum. Eq ayarını kendim yaptığım zaman ki gibi net zorlanmadan duyamıyorum.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Son durum: DTS yi bir şekilde tekrar aktif ettim. Kulaklığı Jack girişiyle bağladığımda  DTS aktif oluyor. DTS ile çok tatlı harika dip sesleri aldım. Oyun renk değiştirdi .  Fakat tek giriş olduğu için  ses girişine takarsam ses mikrofon girişine takarsam mikrofon aktif oluyor. Yani ikisini aynı anda kullanamıyorum. Hyper x destek ekibi bana Y tipi mikrofon ayırıcı alırsanız sorununuz çözülecektir dedi . Fakat bu şekilde hi res ve 7 .1 aktif olmuyor Jack girişiyle bağladığım için.
Orbit in kendi yazılımı DTS nin yanına yaklaşamiyor ayak sesi konusunda. DTS de bir de 3 ayarlanmış eq ayarı var artı bu ayarlanmış eq ayarını da kendin de ayar verebiliyorsun. Tam istediğim gibi. 
İade mi etsem bilemiyorum. Hijyenik konusundan dolayı iade almayabilirler diyorlar. ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Fazla uzun yazınca ben okumaya üşendim forumda yoğun olunca siz bana bu tarz ince şeyler facebook üzerinden yazın ban size oradan yardımcı olayim. :)

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Facebook yok bende ama sorunu çözdüm. %70 ses seviyesi bile şu an yeterli oluyor. Şu an mükemmel şekilde kullanıyorum. 4 güne yakın bir vaktimi aldı ama değdi. Karakin de oynuyorum ama Sanhok taki sesleri duyuyorum  :cool:  Öldürme oranım çok net arttı.

KS

fps_koko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tekrar merhaba, oyunlarda ekran kartım 74 76 derece işlemcim ise bu yaz aylarında 77 derece falan oluyor. Kasam cm td500 ve sadece ön tarafa takılı 3 fanım var. Ben bu dereceleri 15 20 derece aşağıya çekmek istiyorum. Zaten CPU kule tipi fanı alacağım. Arctic Freezer 34 Esports DUO olarak. Şimdi bu kasaya egzoz fanı almayı düşünüyorum. 1 arkaya bir tane üst olacak şekilde . Arctic p12 pwm çok tavsiye ediliyor. Ama ben çok pahalı olmayacak şekilde 2 adet fana 150 160 TL vererek RGB li db değeri 25 i geçmeyecek (0.3 nose) ve ve cmf değeri iyi olan 120 mm PWM değerli fan önerisi istiyorum sizden. Şunu şöyle yaparsan daha iyi olur gibi önerilerinize kesinlikle açığım. Elimdeki sistemi sizin önerilerinizi dikkate alarak topladım ;)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri