15-20 K Arası AMD-ASUS-RTX Kasa toplamak için yardım lütfen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emrearslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar selamlar,

Grafik tasarımcıyım yıllardır apple kullanıyorum fakat bütçesel problemlerden dolayı windows a geçmem gerekti.. Yaklaşık 1.5 aydır araştırma yapıyorum ve 2 gün öncesine kadar hazır sistem almayı düşünüyordum fakat incehesap gaming gecesinden parça parça toplamak hem istediğim kasayı elde etmeme hemde daha uyguna gelecek gibi. Bütçe 15-20 K yazdım fakat zamana yayarak alacaksam biraz üstü biraz altı da olabilir.

Grafik tasarımcıyım ve genel olarak kullandığım programlar: Illustrator, Photoshop, After effect, Premiere, Indesign ve ekstra 2-3 program. Ayrıca çok fazla oyun oynayacağımı sanmıyorum ama arada kafa dağıtmak için girebilirim. 

Odamı komple tadilata soktum ve beyaz temaya döndüm ve tabiki kasamında beyaz, sade ve şık durmasını istediğim için NZXT H710i modelini seçtim.

Zaten sen hepsini seçmişsin bize ne kaldı ki gibi düşünebilirsiniz fakat bu parçaların birbiriyle uyumunu ve hepsini topladığımda nasıl birleştireceğimi veya birleştirdikten sonra yazılımsal olarak neler yapacağımı bilmiyorum. Tabi internetten araştırdım ve araştırmaya devam ediyorum ama forumda bu konu altından beraber ilerlememiz hem daha keyifli hemde daha tutarlı olabilir diye düşündüm.

Şimdiden destekleriniz için çok teşekkür ederim. Sağlıklı günler.

Kısaca aklımdakilerden bahsetmem gerekirse:

İşlemci: Ryzen 5 5600x
Ekran kartı: Bi ara RX serisine kaydım ama şuan için 3070Tİ düşünüyorum (Palit gamerock modeli hoşuma gidiyor)
Anakart: Asus rog strix gaming serisinden wifi olan bir model olabilir "4 ram slotlu ve biraz da ışıklı :)"
SSD: SSD indirime düştüğünde herhangi bir yerden çekebilirim bu konuda problem yok
Ram: Beyaz temalı bir kasa toplamak istediğimden bunu da yine internetten kendim halledebilirim
Sıvı soğutma: İndirime giren NZXT Kraken serisinden tek veya çift fanlı bir soğutucu alabilirim

Aklımdaki kasa teması bu şekilde

[video=youtube]http://https://www.youtube.com/watch?v=BbvfiWY4xWc[/video]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Alternatif önerilere açıksanız size beyaz temalı ekran kartı bahsettiğiniz marka model üzerine bir sistem önerisi yapabilirim.

NOT : Minimum 20K bir bütçe belirlemeniz gerek 3070 Ti bir sistem kurmak istiyorsanız. 18-21K arası olabilir biraz dikkat edilirse seçimlerde.

KS

emrearslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bütçe 21 k olabilir fakat biraz zamana yaymam gerekecek ama internetten parça parça alırsam problem olmayacaktır. Desteğiniz için teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Genel NOT:
  • Anakartları en iyiden başlayarak sıralarsam 4 > 3/2 > 1 diye bir liste oluşur.
  • Kasaları en iyiden başlayarak sıralarsam 3 > 2 > 1 diye bir liste oluşur.
  • PSU ürünlerini en iyiden başlayarak sıralarsam 4 > 3/2 > 1 diye bir liste oluşur. 
  • Soğutucuları en iyiden en başlayarak sıralarsam 4 > 3 > 1/2 diye sıralarım. Kule tipi hava soğutma 5600X işlemcisine yeterli ama karar sizin. Beyaz renkte soğutucu piyasada yok gibi bir şey. Ucuzları tüketmişler bunlar performansı en iyi ve 1500 TL sınırını geçmeyen bulabildiklerim.
NOT : 
  • Minimumda 20K altında kalabiliyor burası. Bütçenize göre şekillendirebilirsiniz. Toplama önerdim çünkü e.kart indirimde ve hazır sistemler ile benzer fiyata geliyor. En azından bileşenleri kendiniz seçmiş olursunuz böyle.
  • Bileşenleri  beyaz tonda seçmeye özen gösterdim, kaliteden ödün vermeden. PSU için beyaz seçim yapmadım zaten görünmeyecek ve modüler oldukları için kablolar sonrasında beyaz versiyonları ile değiştirilebilir. NZXT önermedim sebebi F/P oranı çok kötü bir marka.

KS

emrearslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle gecenin bu saatinde detaylıca ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Evet nzxt fp düşmanı bir marka ama gerçekten ilgimi çeken bir marka. Yarın ilk iş gönderdiniz linklerin detaylarına da bakıp buradan süreç hakkında bilgi vereceğim. Tekrardan çok teşekkür ediyorum. İyi akşamlar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önemli değil.

NOT : AMD 5000 serisi işlemcilerini yeni bir CACHE teknolojisi ile güncelleyecek yıl sonunda. Minimumda aynı işlemcilerin bu teknolojiye sahip olanları 15% daha iyi performansa sahip olacak. Özetle işlemci için bence bekleyin. Zaten 7. ayın ortasındayız yıl sonuna bir şey kalmadı.

KS

emrearslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tekrar merhaba,

Bugün bir sistem buldum içerisinde ihtiyacım olan ekran kartı ve işlemci mevcut. Ek olarak ramleri değiştirdim ve kalan tüm donanımlarıyla birlikte elime çalışır bir şekilde gelmesi 17 K tutuyor. Bu sisteme ait kasa ve güç kaynağını daha sonra değiştirdiğimde sanırım istediğim sistemi elde etmiş oluyorum. Anakart tam olarak istediğim model değil fakat o modeli tamamen keyfi istemiştim ve sanırım TUF serisinin de piyasası fazla olduğundan ihtiyaç duyarsam elden çıkartmakta zorlanmam gibi

https://www.gamegaraj.com/urun/deluxe-7a-rtx3070ti/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Beyaz tema istediğiniz için fiyat +2K kadar yükselmişti. Bundan vazgeçtiyseniz bu sistemi alabilirsiniz.

Ekran kartını istediğiniz model yapın, anakartı TUF B550M-E seçin, RAM seçimini size bırakıyorum 3600MHz seçerseniz performans arışınızı olur bilginiz olsun ve on olarak PSU yani Güç kaynağı seçimini FSP HYDRO G Pro Lite 750W Gold ürün seçin. Son olarak soğutucuyu CoolerMaster ML120 V2 yapın.

KS

emrearslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dün akşamki emekleriniz ve şuan ki dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Evet biraz benim takıntımdan dolayı fiyat yükseliyor ama bunu alırsam en azından kısa sürede uygun fiyata elimde çalışır bir sistem olur ve sonrasında parça parça güncelleyebilirim. Sistemi alırsam buradan bilgilendirme yapacağım. İyi günler dilerim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hazır sistemde performans olarak bir sorun yok. Alınabilir bir sistem.

Hayırlı olsun diyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri