15 defa işlemci bozulması sorunu!

relax203

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
hocam merhaba amd sisteme sahibim ama şöyle bi sıkıntım var 15 defa işlemcim bozuldu
9defa amd ryzen 5 3600x( 9.uncu kez bozulduğunda iade almıştım)
3defa amd ryzen 5 2600x( bu boşa duruyordu 3600 servise gönderdiğimde sadece kullayordum)
3defa amd ryzen 5 5600x( bu bozulduğunda yedek işlemcim ve anakartım var daha doğrusu arkadaşın)

bu işlemciler neden bozulabilir hadi 1 2 şans diyelim anakatım msı x570 gaming plus bundan şüheleniyordum sadece bu ay 3 defa servise gönderdim ama hep sağlam diye geri geliyor bugün psu dan şüphelenip occt testine soktum bi 10dk test yaptım ve sonuclar normal mi?

psu markası xıgmatek tauro m plus 700w 80 plus bronze full modüler

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (15).png
    Ekran Görüntüsü (15).png
    461.1 KB · Görüntüleme: 16
  • Ekran Görüntüsü (16).png
    Ekran Görüntüsü (16).png
    458.5 KB · Görüntüleme: 16
  • Ekran Görüntüsü (17).png
    Ekran Görüntüsü (17).png
    461.2 KB · Görüntüleme: 13
  • Ekran Görüntüsü (18).png
    Ekran Görüntüsü (18).png
    459.1 KB · Görüntüleme: 13
  • Ekran Görüntüsü (14).png
    Ekran Görüntüsü (14).png
    460.2 KB · Görüntüleme: 18

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bence elektronik bir sorununuz var sistemde. PSU zaten çok iyi değil birde genel bölgenizde veya evinizdeki elektrik hattında bir sıkıntı varsa PSU ürünü de bunun üstesinden gelemiyorsa ki gelemeyebilir dediğim gibi iyi bir ürün değil yaşadığınız sorun bundan kaynaklı olabilir. Size ilk tavsiyem daha iyi bir PSU markası ve özellikle düşük ve yüksek akım aralığı geniş bir ürün ile değiştirmeniz olur. Sonrasında yine benzer şekilde bir Voltaj Regülatörü almanızı tavsiye ederim. Ayrıca bir an önce evinizdeki elektrik hattının sağlığını bir elektrikçiye ölçtürün derim.

KS

relax203

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bence elektronik bir sorununuz var sistemde. PSU zaten çok iyi değil birde genel bölgenizde veya evinizdeki elektrik hattında bir sıkıntı varsa PSU ürünü de bunun üstesinden gelemiyorsa ki gelemeyebilir dediğim gibi iyi bir ürün değil yaşadığınız sorun bundan kaynaklı olabilir. Size ilk tavsiyem daha iyi bir PSU markası ve özellikle düşük ve yüksek akım aralığı geniş bir ürün ile değiştirmeniz olur. Sonrasında yine benzer şekilde bir Voltaj Regülatörü almanızı tavsiye ederim. Ayrıca bir an önce evinizdeki elektrik hattının sağlığını bir elektrikçiye ölçtürün derim.
psu nun özellikleri bunlar 700w benimki

Ekli dosyalar

• 1650659786160.jpg
    1650659786160.jpg
    5.5 MB · Görüntüleme: 13

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bunlar önemli değil. Marka, içerisindeki bileşenlerin genel kalitesi ve işçiliği ve son olarak ürünün çalışma akım aralıkları önemli. Ayrıca en az 5 akım koruması olması başka bir artı olur.

KS

relax203

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ben bu psu yu önceki intel sistemimde kullanıyordum ve hiç bi sıkıntısı yoktu ne zaman amd ye geçtim sıkıntılar başladı....

KS

relax203

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
peki nasıl bi psu önerirsiniz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Her sistem aynı yükte çalışmaz bileşenler farklı güçte kullanım senaryoları gerçekleştirir. Ayrıca bir sorum daha var anakartı hiç servise verdiniz mi? PSU almadan önce elektrik hattınıza baktırın.

KS

relax203

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Her sistem aynı yükte çalışmaz bileşenler farklı güçte kullanım senaryoları gerçekleştirir. Ayrıca bir sorum daha var anakartı hiç servise verdiniz mi? PSU almadan önce elektrik hattınıza baktırın.
anakart sadece bu nisan ayında 3 defa gönderdim bugün gündüz servisle görüştüm bi sıkıntısı yok geri gönderiyoruz dedi

KS

relax203

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ayrıca eve yüksek fatura gelmesinden dolayı tesisat kontrol edildi bi sıkıntı kaçak görülmedi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu yaşadığınız durum aşırı şanssız değilseniz elektronik bir sorun. Bu durumda da en önce bakılacak şey PSU ve elektrik hattınız oluyor. PSU dediğim gibi çok başarılı bir ürün değil, değiştirilmesi işe yarayabilir ama yaramaması da olasılık dahilinde olduğu için kesin değiştirin diyemiyorum. Ama bir şeyleri denemeye açıksanız çözüm için öneri yapabilirim karar sizin.

KS

relax203

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bu yaşadığınız durum aşırı şanssız değilseniz elektronik bir sorun. Bu durumda da en önce bakılacak şey PSU ve elektrik hattınız oluyor. PSU dediğim gibi çok başarılı bir ürün değil, değiştirilmesi işe yarayabilir ama yaramaması da olasılık dahilinde olduğu için kesin değiştirin diyemiyorum. Ama bir şeyleri denemeye açıksanız çözüm için öneri yapabilirim karar sizin.
önerilere açığım

KS

relax203

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bütçe limiti verin önerilerimi yapayım ama iyi bir ürün en az 1000 TL 'den başlıyor bilginiz olsun.
bütçe sıkıntı deil tunçmatik akım korumalı prizlerden alıcam sıkıntı şurda psu sağlamsa anakart bozuksa psu boşuna para vermiş olucam

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sorunu sanırım buldum. Anakartınız 8+4 pin CPU güç girişine sahip ama sizin PSU ürününde 1 adet 4+4 yani 8 pin giriş var. Yani siz 4 pin kesik kullanıyorsuuz anakartı. Bu sebeple CPU güç beslemeniz eksik %99 ihtimalle güç beslemesinden kaynaklı sorun yaşıyorsunuz.

KS

relax203

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Sorunu sanırım buldum. Anakartınız 8+4 pin CPU güç girişine sahip ama sizin PSU ürününde 1 adet 4+4 yani 8 pin giriş var. Yani siz 4 pin kesik kullanıyorsuuz anakartı. Bu sebeple CPU güç beslemeniz eksik %99 ihtimalle güç beslemesinden kaynaklı sorun yaşıyorsunuz.
ewet 8+4 ama cpu kablosunda 8+8 şeklinde giriş var ve biri bölünüyor psu dan tek çıkış olduğu doğru

KS

relax203

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
normalde kendi anakartım ve işlemcim takılıyken bunu yapamıyordum bi kaç saniye sonra pc mavi ekran veriyordu ama şuan 15dk dır sıkıntı yok

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (19).png
    Ekran Görüntüsü (19).png
    547.5 KB · Görüntüleme: 7

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
O akımın bölünmemesi lazım ama single ray girişi bölüyorsunuz uçta. Bu sağlıklı bir yöntem değil. Siz soruyorsunuz ben cevap veriyorum gördüğüm şey zaten PSU odaklıydı şimdi biraz daha kuvvetlendi teorim ama hala 100% PSU diyemiyorum sorun. Karar sizin aşağıdaki ürünü alabilirsiniz.

FSP Hydro G Pro HG2-750 750W 80+ Gold - 1.799 TL - Bu ürün 100V ile 240V arası akımda çalışabiliyor. Buda elektronik sorun varsa düzelecektir demek.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri