+15 Yıllık Laptopta Sata SSD Nasıl Öğrenilir

BuMi

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
28
+15 yıllık laptobun sata girişi günümüzdekilerden farklı mıdır ? samsung 870 evo sata 3.0 alsam ? destekleyip desteklemediğini nereden anlayacağım ?
1678657139752.png

Uyumsuz50

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
51
Sata girişi farklı değildir diye düşünüyorum. Sata 3.0 desteği için de pc anakart modelini internette aratıp özelliklerine bakmanızı tavsiye ederim.

KS

BuMi

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
28
1-Hewlett-packard Hp Pavilion dv6 notebook pc anakartın modeli sata 2 destekliyor gibi forumlarada baktımda

2-ddr2 ram olarak da maksimum 8 gb destekliyormuş 4x2 alırım yeni pc almaktansa fiyatlar belli

samsung 870 evo almayı düşünüyordum ilerde başka pc geçiririm belki diyerek

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
+15 yıllık laptobun sata girişi günümüzdekilerden farklı mıdır ? samsung 870 evo sata 3.0 alsam ? destekleyip desteklemediğini nereden anlayacağım ? Ekli dosyayı görüntüle 16866
15 yıllık laptoplarda harddisk kullanılıyor. normal ssd alıp takarsanız makine gibi hızlanacaktır sata 2.5 destekliyorsa ve sata 3 ssd alırsanız tam perfomans alamazsınız diye biliyorum bende yasadım. 550 verecekse 300 450 falan alabilirsin

KS

BuMi

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
28
wd green veya samsung almayı düşünüyorumda , ben bir şey alırken uzun ömrü olsun saglam olsun donanım veya ne alıyorsam işte o yüzden parasına fazla bakmıyorum, ilerde masaüstü pc alırsam ona koyarım bu ssdyi laptoba başka alırım wd green vs diye düşündüm

evet hdd kullanıyoruz 4 gb ram var intel core 2 duo p7550 işlemcili win10 kullanıyorum kasıyordu geç açılıyordu kendi isomu oluşturdum kasması geç açılması kapanması önceki normal win'e göre hızlandı bir de ssd alayım dedim ram'i ileride düşünürüm dedim açıkcası

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
KS

BuMi

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
28
ilettiğiniz fotoğrafta da 256gb sata3, ürünü aradığım da ssd olarak görünüyor, siz sata bölümüne ssd mi takacaksınız?

Ekli dosyayı görüntüle 16882
Aslında bu ss benim 5-6 yıllık laptobuma ait ama buradan mı bakacağız gibisinden o ss'i referans gösterdim diğer pc açık değildi hdd çıkarıp ssd takacağım
takacağım laptobun Hewlett-packard Hp Pavilion dv6 notebook pc ankart modeli bu , googleda forumlarda baktıgımda sata 2 diyorlar

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Aslında bu ss benim 5-6 yıllık laptobuma ait ama buradan mı bakacağız gibisinden o ss'i referans gösterdim diğer pc açık değildi hdd çıkarıp ssd takacağım
takacağım laptobun Hewlett-packard Hp Pavilion dv6 notebook pc ankart modeli bu , googleda forumlarda baktıgımda sata 2 diyorlar
sata 2 olarak gördüyseniz, taktığınız ssd de max sata2 performansı alacaksınız, tabi hdd den her türlü iyidir.

ikikarefarki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
Şöyle bir video'ya denk geldim, cihazınız bu model mi ? Eğer bu model ise videoyu da izleyebilirsiniz. Arkadaşların da belirttiği gibi sata 2 performansı alırsınız. Yine her türlü hdd'den iyidir.

Bu arada eğer cihazda dvd varsa onu da sökerek bir caddy alıp hdd'yi takabilirsiniz. Depolama olarak kullanırsınız. Ben eski cihazımda o şekilde kullanıyordum.

KS

BuMi

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
28
Şöyle bir video'ya denk geldim, cihazınız bu model mi ? Eğer bu model ise videoyu da izleyebilirsiniz. Arkadaşların da belirttiği gibi sata 2 performansı alırsınız. Yine her türlü hdd'den iyidir.

Bu arada eğer cihazda dvd varsa onu da sökerek bir caddy alıp hdd'yi takabilirsiniz. Depolama olarak kullanırsınız. Ben eski cihazımda o şekilde kullanıyordum.

benimki bundan , çok uğraştırıyor yeni nesil kasalar gibi değil boyuna vida söküyorsun temizleme işlemi için , hdd değiştirme yeri bir kaç vidayı sökünce ulaşıyorsunda geri kalanı için baya cebelleşiyorsun :D

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
wd green veya samsung almayı düşünüyorumda , ben bir şey alırken uzun ömrü olsun saglam olsun donanım veya ne alıyorsam işte o yüzden parasına fazla bakmıyorum, ilerde masaüstü pc alırsam ona koyarım bu ssdyi laptoba başka alırım wd green vs diye düşündüm

evet hdd kullanıyoruz 4 gb ram var intel core 2 duo p7550 işlemcili win10 kullanıyorum kasıyordu geç açılıyordu kendi isomu oluşturdum kasması geç açılması kapanması önceki normal win'e göre hızlandı bir de ssd alayım dedim ram'i ileride düşünürüm dedim açıkcası
Hocam size direk kullanıcı yorumu vereyim, Sony Vaio var bende aşağı yukarı aynı zamanın aleti, 120gb ssd adata ve cd bölümünden 1tb wd blue hdd, 4gb ram p8600 işlemci var, 64bit Windows 10 ile yağ gibi kullanıyorum. Tabiki oyun amaçlı değil, bir yere giderken yanıma alıyorum kişisel laptop gibi. O alete 2x4 8gb ram bulursanız banada haber verin 2 sene önce sahibinden de adam 600 e satıyordu pahalı geldiydi almadıydım, şimdi 4gb tek modülü 1k ya bulursan iyi :) Birde amd intel ayrı ayrı ramleri öyle uyumluluk olayı var. Ram yerine ikinci elden 50 liralara p8600-700 falan alın. Samsung'a kadar çıkmana gerek yok bence, maksimum 270/270 hız alacaksınız, başka yükseltmelere değerlendirebilirsin.

KS

BuMi

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
28
Hocam size direk kullanıcı yorumu vereyim, Sony Vaio var bende aşağı yukarı aynı zamanın aleti, 120gb ssd adata ve cd bölümünden 1tb wd blue hdd, 4gb ram p8600 işlemci var, 64bit Windows 10 ile yağ gibi kullanıyorum. Tabiki oyun amaçlı değil, bir yere giderken yanıma alıyorum kişisel laptop gibi. O alete 2x4 8gb ram bulursanız banada haber verin 2 sene önce sahibinden de adam 600 e satıyordu pahalı geldiydi almadıydım, şimdi 4gb tek modülü 1k ya bulursanız iyi :) Ram yerine ikinci elden 50 liralara p8600-700 falan alın.
evet kendi isomu oluşturup kurduğumda bile hızlandı eskiye nazaran ssd taksam nolacak kim bilir :D , gündelik kullanım için oyuna gitmez bunlar yeni laptop almaktansa parçaları yükselteyim dedim , zaten var evde 2. laptop oyunda da idare ediyor şükür asus n552vw i7 6700hq 16gb ram 256 gb ssd 1 tb hdd var , ddr2 ramlar çok zor bulunuyor bulunsa çalışır mı denemek lazım :D , ram işine daha girmedim ilk şu ssd işini halledeyim, bir de p8600 - 700 işlemci değişimi oluyor mu tam anlamadım ram yerine alın derken :D

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
evet kendi isomu oluşturup kurduğumda bile hızlandı eskiye nazaran ssd taksam nolacak kim bilir :D , gündelik kullanım için oyuna gitmez bunlar yeni laptop almaktansa parçaları yükselteyim dedim , zaten var evde 2. laptop oyunda da idare ediyor şükür asus n552vw i7 6700hq 16gb ram 256 gb ssd 1 tb hdd var , ddr2 ramlar çok zor bulunuyor bulunsa çalışır mı denemek lazım :D , ram işine daha girmedim ilk şu ssd işini halledeyim, bir de p8600 - 700 işlemci değişimi oluyor mu tam anlamadım ram yerine alın derken :D
Pga 475 miydi Pm 45 miydi ikiside doğru olabilir, seri zaten soket olarak aynı, biosunuzda işlemci kısıtlaması yoksa çalışır, bunu internetten bulmak imkansız olabilir, gidip alabileceğiniz bir işlemci bulursanız vidaları söküp direk kasayı açabilecek şekilde gidersiniz, deneyip görüyorsa alırsınız. Ram için de aynı olay, kimi yer 8gb destekliyor yazıyor kimi yer 4gb, denenip alınması lzm.

KS

BuMi

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
28
cmd açar mısın
wmic memphysical get MaxCapacityEx, MemoryDevices bunu yapıştır enter bas

çıkan rakamı 1048576a böl
hesap makinesinde
en son çıkan rakamı da 2 ye böl(sebep 2 slot olması ) 1 slotun kaç desteklediği yazıyor

çok pc de denedim doğruyu verdi masaüstü pclerde de garanti olsun diye denedim
Pga 475 miydi Pm 45 miydi ikiside doğru olabilir, seri zaten soket olarak aynı, biosunuzda işlemci kısıtlaması yoksa çalışır, bunu internetten bulmak imkansız olabilir, gidip alabileceğiniz bir işlemci bulursanız vidaları söküp direk kasayı açabilecek şekilde gidersiniz, deneyip görüyorsa alırsınız. Ram için de aynı olay, kimi yer 8gb destekliyor yazıyor kimi yer 4gb, denenip alınması lzm.

1678725059904.png
1 dediğim cmd de çıkan an baştaki rakam, 2 dediğim böl sayısı, 3 ise maksimum 64 destekliyor oda 1 slot 32 maksimum
1678725113571.png
devices 4 diyor ama o neden 4 anlamadım 2 slot var

Son düzenleme:

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
cmd açar mısın
wmic memphysical get MaxCapacityEx, MemoryDevices bunu yapıştır enter bas

çıkan rakamı 1048576a böl
hesap makinesinde
en son çıkan rakamı da 2 ye böl(sebep 2 slot olması ) 1 slotun kaç desteklediği yazıyor

çok pc de denedim doğruyu verdi masaüstü pclerde de garanti olsun diye denedim

Ekli dosyayı görüntüle 16916 1 dediğim cmd de çıkan an baştaki rakam, 2 dediğim böl sayısı, 3 ise maksimum 64 destekliyor oda 1 slot 32 maksimum
Ekli dosyayı görüntüle 16917 devices 4 diyor ama o neden 4 anlamadım 2 slot var
İlk fırsatta denerim güzel bilgi, cpu-z de chipset ne kadar destekliyor ise o kadar olur diyorlardı, ben aida 64 ile bakmıştım 8gb diyordu güvenememiştim.

Beklemeyip denedim, MaxCapacityEx in altı boş geldi.
Benim şuanlık tek kaynağım internetteki 3 siteden 1'inin 8gb demesi ve Aida 64. Birgün denk gelirse deneyip görecez gibi.

Ekli dosyalar

• IMG-20230313-WA0004.jpg
    IMG-20230313-WA0004.jpg
    52.2 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
KS

BuMi

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
28
İlk fırsatta denerim güzel bilgi, cpu-z de chipset ne kadar destekliyor ise o kadar olur diyorlardı, ben aida 64 ile bakmıştım 8gb diyordu güvenememiştim.

Beklemeyip denedim, MaxCapacityEx in altı boş geldi.
garip , 5 pc de denetim/denettim arkadaşlarada boş gelmemişti hiç

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri