AMD R2 2700X + Asus X470 Prime Pro Anakart + Kinston 64 GB (4x16) Predator RAM + WD Black 1 TB m2 SSD + Seagate 6 TB Pro HDD + NZXT H700i Kasa + Seasonic 750W Prime 80+ Platinium PSU + CM ML240L Soğutucu - 14.726.42 TL
AMD R2 2700X + AsRock X470 Taichi Anakart + Kinston 64 GB (4x16) Predator RAM + WD Black 1 TB m2 SSD + Seagate 6 TB Pro HDD + NZXT H700i Kasa + Seasonic 750W Prime 80+ Platinium PSU + CM ML240L Soğutucu - 15.136.52 TL
Bu sistemler sizi uzun yıllar götürür. Bende
3D modelleme işi yapıyorum parçaları bu yönde seçtim. Bu parçalar üzerine bir kaç öneri vede bilgi vereceğim. Öncelikle
AMD olması şuan
F/P odaklı bir sistem için çok mantıklı zira aynı çekirdek yapısındaki
9900K işlemcisi
2 kat daha pahalı bu yüzden
AMD öneririm performans farkı çok fazla yok
%10 kadar ama bence
2 kat falza paraya değmez. Sonrasında
ASUS marka üst seviye
X470 çipsetli anakart pek bulunmuyor hepsi bir yerden toplanacaksa bu yüzen
ASUS alt markası olan aynı kalitede ürünleri bulunan
AsRock firmasının en üst seviyesinden koydum aklınızda soru işareti kalmasın kalite konusunda yinede
ASUS isterseniz
Asus ROG Strix X470-F Gaming - 1.516,63 TL bu modeli ayrı olarak
Hepsiburada.com 'dan alabilirsiniz yada alternatif bir marka isterseniz
MSI bir kart önerecektim ancak istememenizi bilmiyorum vardır bir sebebi diye üstelemiyorum kaliteli ve uzun ömürlü başka bir marka olan
Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 (Wi-Fi) - 1.764,96 TL alabilirsiniz
AsRock dahil önerdiklerim aynı seviyedeler. Depolama birimini üst seviyede tuttum
6 TB koydum sebebi aynı diskin neredeyse tüm diğer sistelerde ki fiyatı
400 TL daha pahalı sinerjide baya ucuz bu yüzden koydum isterseniz düşürebilirsiniz ancak bende
4 TB HDD var
3D dosyaların vede
Texture dosyalarının boyutları çok fazla yer tutuyor bu yüzden doldu dolacak disk eğer sizde sorun yaşayacağınızı düşünüyorsanız
6 TB olan bu modeli alın bence. Bir diğeri ise Kasa aşırı önemli değil büyük ve ferah olsun vede bileşenlere tam destek versin yeterli ben
1.300 TL 'lik üst seviyeden bir kasa koydum isterseniz yarı fiyatına aynı siteden
NZXT H500i RGB - 707,41 TL yada biraz daha aşağısına
NZXT H500 - 523,48 TL bu kasayıda alabilirsiniz. Bu 2 alternatif kasanın 2 farkı var
NZXT kasalartada
i takısı olan modellerde
Temperli CAM ve RGB var güçlendirilmiş cam olarak geçer diğerlerinde bu kısım ya plastik yüzey daha güçlendirilmiş olmayan cam 'dan yapılır.