Fiyat/Performans 150000-200000Tl Render Sistem Toplama

mrtconcon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
İşlemci
Amd 9950x veya Intel 285K
Ekran Kartı
RTX 5070Tİ veya üstü
Herkese merhaba. Bütçe sınırımız aslında neredeyse yok, sistemi toplayacağım arkadaşım en iyisi olmasını ama lüzumsuz da masraf olmamasını istiyor. O yüzden olmazsa olmaz en kaliteli parçalardan bir sistem oluşturmaya çalışacağız. Bunu daha çok AutoCAD, 3DMAX, SketchUp gibi çizim ve render bilgisayarı olarak ofisinde kullanacak. O yüzden render odaklı bir bilgisayar istiyor. Sizce;
-işlemci (9950X veya Intel 285K mı? Ya da öneriniz?) ben şahsen AMD'nin daha iyi olacağını düşünüyorum ama tavsiyelerinizi alırım.
-ekran kartı (NVIDIA RTX ve CUDA render performansları daha iyi olduğu RTX 5070 Ti ve üstü kartlardan düşünüyoruz.)
-anakart
-İşlemci soğutucu
(Arctic Liquid Freezer 420mm düşünüyorum bu seviye bir sistemde soğutma mühim en iyisi olmalı. Render makineyi bayağı terletecek soğuk kalması gerekiyor.)
-PSU
-Kasa
(üst 420mm desteklemeli mutlaka)
-RAM (64 GB ve üstü CL30 6000MHz kafi)
- M.2 SSD (1TB ve üstü)

Çok fazla estetik kaygılarımız yok ama F/P açısından nokta atış bir sistem için önerilerinizi bekliyorum. Öncelik AMD mi Intel mi gitmek bilhassa o konuda deneyim ve tecrübe paylaşımı yaparsanız sevinirim.
-Bunu bir challenge gibi düşünün mümkünse. Bir paranız var ve en iyi şekilde değerlendirseniz şunu mutlaka alırım dediğiniz önerilere ihtiyacımız var :)

zorro2083

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Hocam render konusuna tam hakim değilim ancak bildiğim kadarıyla intel 285k render tarafında daha iyi. Ayrıca ekran kartı olarak da 5080 önerebilirim. 5090 fiyatı uçuk seviyelerde, ve 5080, 5070 ti dan daha iyi.

KS

mrtconcon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam render konusuna tam hakim değilim ancak bildiğim kadarıyla intel 285k render tarafında daha iyi. Ayrıca ekran kartı olarak da 5080 önerebilirim. 5090 fiyatı uçuk seviyelerde, ve 5080, 5070 ti dan daha iyi.
RTX 5080 düşünüyoruz şahsen 4K render da alabilmek için, bazı programlar CUDA kullanıyor ekran kartını da iyi düzeyde seçmeliyiz. Ben genelde işlemci olarak AMD'ye daha hakimim ama Intel ile ilgili 285k öneren de oldu kullanıcı tavsiyesi var mıdır diye merak ediyorum. Biraz da geleceğe dönük olması lazım kullandığı LGA'nın uzun vadeli olma durumu nedir? Intel chipsetlerini AMD'ye göre daha hızlı değiştiriyor diye biliyorum.

KS

mrtconcon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
https://www.epey.com/ekran-karti/inno3d-geforce-rtx-5080-x3.html 5080 53k'ya düşmüşken 5070ti almak bana mantıksız geliyor
arctic sıvı soğutucuların radyatörü çok kalın, kasa kurtarsa bile anakartın üst kısımlarında kablolar, ram, soğutucular vs sıkış tıkış oluyor, başka bir markalara bakmakta fayda var.
Farkındayım ama radyatörün kalınlığı soğutma performansını da pozitif etkiliyor. Bence piyasanın en iyi sıvı soğutmalarından. Arıza çıkardığını görmedim, ayrıca VRM soğutma fanı pompasında mevcut. Anakartı serinletecek şeyler bizim için tercih sebebi

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
492
Liquid Freezer III 420

Material
Aluminium
Dimensions
458 (L) x 138 (W) x 38 (H) mm

Kasa seçiminde 38 (H) mm desteği önemli olacak. Özellikle teknik özellikler ve kılavuzunda açıkça belirttikleri yazıya dökülmüş halde (radyatör kalınlığı destegi) veri önemli olacak

38 (H) mm bunun üzerine fan çerçeve kalınlığıda eklenecek ki yaklaşık 2.5 cm

RADIATOR CLEARANCE
şu tür net kesin bilgi verenlere bakmak gerekecek.

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

max total kalınlık cm olarak özellikle belirtilmiş modeller.

KS

mrtconcon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Liquid Freezer III 420

Material
Aluminium
Dimensions
458 (L) x 138 (W) x 38 (H) mm

Kasa seçiminde 38 (H) mm desteği önemli olacak. Özellikle teknik özellikler ve kılavuzunda açıkça belirttikleri yazıya dökülmüş halde (radyatör kalınlığı destegi) veri önemli olacak

38 (H) mm bunun üzerine fan çerçeve kalınlığıda eklenecek ki yaklaşık 2.5 cm

RADIATOR CLEARANCE
şu tür net kesin bilgi verenlere bakmak gerekecek.

Ekli dosyayı görüntüle 42306

Ekli dosyayı görüntüle 42307

max total kalınlık cm olarak özellikle belirtilmiş modeller.
Bu kasa sanırım Ponos Ultra MS4 dimi ya da Lian Li? Aşina geldi :) Detay siteden bakmak gerekiyor ben de zaten o yüzden titizleniyorum 420mm üst montajlı kasa sınırlı sayıda.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
492
Birincisi: Be Quiet Shadow Base 800 DX

İkinci foto:
Lian Li Lancool III

Rastladığım, yeri gelmişken 420 destekli
Meshify 2 XL
ProArt PA602 (Bunda arctic 420 de montajda sıkıntı yaşayanların paylaşımlarına rastladım Reddit..
Phanteks Türkiyede kiler sınırlı model ve üst bölüm 420 desteği sınırlı

NZXT ve diğer markalara bakmadım

Daha uç extreme modellere kadar gider...
V3000 PLUS

fiyatlar da yükselecektir.

Soğutma meselesi Arctic 360-420 yine kullanaccağınız işlemci üzerinden karşılaştırmalı testler bulabilirseniz. ve ciddi gözle görülür performans farkları oluşmamışsa 360 da değerlendirebilirsiniz

KS

mrtconcon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Birincisi: Be Quiet Shadow Base 800 DX

İkinci foto:
Lian Li Lancool III

Rastladığım, yeri gelmişken 420 destekli
Meshify 2 XL
ProArt PA602 (Bunda arctic 420 de montajda sıkıntı yaşayanların paylaşımlarına rastladım Reddit..
Phanteks Türkiyede kiler sınırlı model ve üst bölüm 420 desteği sınırlı

NZXT ve diğer markalara bakmadım

Daha uç extreme modellere kadar gider...
V3000 PLUS

fiyatlar da yükselecektir.

Soğutma meselesi Arctic 360-420 yine kullanaccağınız işlemci üzerinden karşılaştırmalı testler bulabilirseniz. ve ciddi gözle görülür performans farkları oluşmamışsa 360 da değerlendirebilirsiniz

F/P Lian Li Lancool III gibi gözüküyor şu an. Bakınca şu an top tier list'e temperature açısından Türkiye piyasasında bulabileceğimiz birinci ROG Strix Ryujin III ikinci 360mm Arctic Liquid Freezer III var. Phanteks'in de bir modeli var arada ama TR'de yok.

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
189
Herkese merhaba. Bütçe sınırımız aslında neredeyse yok, sistemi toplayacağım arkadaşım en iyisi olmasını ama lüzumsuz da masraf olmamasını istiyor. O yüzden olmazsa olmaz en kaliteli parçalardan bir sistem oluşturmaya çalışacağız. Bunu daha çok AutoCAD, 3DMAX, SketchUp gibi çizim ve render bilgisayarı olarak ofisinde kullanacak. O yüzden render odaklı bir bilgisayar istiyor. Sizce;
-işlemci (9950X veya Intel 285K mı? Ya da öneriniz?) ben şahsen AMD'nin daha iyi olacağını düşünüyorum ama tavsiyelerinizi alırım.
-ekran kartı (NVIDIA RTX ve CUDA render performansları daha iyi olduğu RTX 5070 Ti ve üstü kartlardan düşünüyoruz.)
-anakart
-İşlemci soğutucu
(Arctic Liquid Freezer 420mm düşünüyorum bu seviye bir sistemde soğutma mühim en iyisi olmalı. Render makineyi bayağı terletecek soğuk kalması gerekiyor.)
-PSU
-Kasa
- M.2 SSD (1TB ve üstü)

Çok fazla estetik kaygılarımız yok ama F/P açısından nokta atış bir sistem için önerilerinizi bekliyorum. Öncelik AMD mi Intel mi gitmek bilhassa o konuda deneyim ve tecrübe paylaşımı yaparsanız sevinirim.
-Bunu bir challenge gibi düşünün mümkünse. Bir paranız var ve en iyi şekilde değerlendirseniz şunu mutlaka alırım dediğiniz önerilere ihtiyacımız var :)

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-05-01-04-08-44-39_96b26121e545231a3c569311a54cda96.jpg
    Screenshot_2025-05-01-04-08-44-39_96b26121e545231a3c569311a54cda96.jpg
    149.3 KB · Görüntüleme: 8

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
189
Ekran kartı ve kasa için öneride bulunmuyorum. Ekran kartına göre kasayı seçersiniz. Sıvı soğutmaya görede seçin. Çoğunlukla işlemci tarafında kullanılacaksa 5080 yerine 5070ti yeter. Olmuşken 5080 derseniz iyi modeller 75 k üstünde. Ramlar rgb destekli rgb desteksiz modelinide seçebilirsiniz.
Anakart :
İşlemci :
Ram :
SSD :
İşlemci Soğutucu :
PSU :

Kaan63

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
70
ben lianli lancool iii'e artic 420mm soğutucu önermiyorum radyatör çok kalın, benim kasada lf ii 420mm modeli mevcut resimden görüldüğü üzere ramlerin üstünü bir miktar kapatmış durumda, ramleri sökmek için öncelikle radyatör fanlarını sokmem lazım, oda bir sürü iş
F/P Lian Li Lancool III gibi gözüküyor şu an. Bakınca şu an top tier list'e temperature açısından Türkiye piyasasında bulabileceğimiz birinci ROG Strix Ryujin III ikinci 360mm Arctic Liquid Freezer III var. Phanteks'in de bir modeli var arada ama TR'de yok.

Ekli dosyalar

• IMG_20250501_152550.jpg
    IMG_20250501_152550.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 8

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
189
Örnek bir sistem oluşturdum. Buradan ekran kartı kasa psu gibi parçaları değiştirip bakabilirsin. Site - pcpartpicker.com
Ekran Resmi 2025-05-01 15.38.51.png

KS

mrtconcon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Örnek bir sistem oluşturdum. Buradan ekran kartı kasa psu gibi parçaları değiştirip bakabilirsin. Site - pcpartpicker.com
Ekli dosyayı görüntüle 42318
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. AMD 3D modellerinin gaming aksine render performansı normal x olanlara göre bir tık düşük oluyor, o yüzden 3d'siz modellerini düşünüyoruz. Testlerde de böyle gözüküyor. Onun dışınd önerdiklerinizi değerlendireceğim.
ben lianli lancool iii'e artic 420mm soğutucu önermiyorum radyatör çok kalın, benim kasada lf ii 420mm modeli mevcut resimden görüldüğü üzere ramlerin üstünü bir miktar kapatmış durumda, ramleri sökmek için öncelikle radyatör fanlarını sokmem lazım, oda bir sürü iş
Bunu paylaşmanız çok güzel olmuş. 420mm radyatör yerleştirmek biraz cins iş maalesef :) ama sanırım 360mm Ryujin veya Arctic tercih edeceğiz gibi duruyor. 420mm ile 360mm testlerde anlamlı ciddi bir fark yok.

ysinanunal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
-anakart
-İşlemci soğutucu
-PSU
-Kasa
- M.2 SSD (1TB ve üstü)

Merhabalar,

Öncelikle hayırlı olsun şimdiden. Yeni 180 bin bantlarında PC toplamış, yapısal analiz ve BIM modelleri üzerinde çalışan bir oyun meraklısı olarak olarak naçizane görüşlerimi paylaşayım.

1- Şu an en iyi workstation işlemci Intel Core Ultra 9 fakat Intel zırt pırt soket değiştiriyor. O yüzden sırf iş odaklıysanız AMD'nin Ryzen 9 9950X işlemcisini F/P açısından önerebilirim. Ben 9950X3D aldım çünkü oyun için de kullanacağım. Bence AMD'den şaşmamak gerek.

2- İşlemci soğutucusunda kesinlikle Cooler Master Atmos 360'ı öneriyorum. Teknik ve fiyat anlamında oldukça başarılı.

3- RTX5090 fazla gereksiz pahalı. Kendi kullandığım ASUS Tuf Gaming RTX5080 hem performans hem soğutma konusunda oldukça başarılı. Soğutma tarafı daha iyi olan Rog Astral'i düşünebilirsiniz, aralarında ciddi fiyat farkı yok.

4- SSD'de 2 TB Samsung 990 PRO kullanıyorum. Bu fiyatlarda en iyi okuma ve yazma performanslarından birine sahip.

5- RAM olarak G.Skill Trident Z5 Neo (2x32 GB) 6000 MHz CL28'i öneririm.

6- PSU olarak 1000W alıp kafayı rahat ettirmek lazım. Asus TUF Gaming PSU olabilir.

7- Anakart'ta port sayısı, giriş sayısı gibi kriterler benim için önemliydi. Bana göre fiyatına göre çok iyi performans sunan Asus Rog Strix B850-A anakart oldukça yeterli. X serilerini çok elzem görmedim. Kendinden SSD soğutucusuna sahip, Heatsinkli almanıza gerek yok SSD'yi.

8- Termal macun işlemci soğutucudan çıkıyor ama Thermal Grizzly Kryonaut Extreme aldım pahalı olmasına rağmen, o noktada karar sizin.

9- Kasanın altında da da 3'lü Cooler Master Mobius 120P ARGB kullanıyorum. Kasanın kendisinde de 4 adet fan var, sistemim oldukça serin çalışıyor 10 tane fanla beraber. Kasam da NZXT H9 Flow.

Ekli dosyalar

• sistem_pch.jpg
    sistem_pch.jpg
    128.1 KB · Görüntüleme: 5
KS

mrtconcon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhabalar,

Öncelikle hayırlı olsun şimdiden. Yeni 180 bin bantlarında PC toplamış, yapısal analiz ve BIM modelleri üzerinde çalışan bir oyun meraklısı olarak olarak naçizane görüşlerimi paylaşayım.

1- Şu an en iyi workstation işlemci Intel Core Ultra 9 fakat Intel zırt pırt soket değiştiriyor. O yüzden sırf iş odaklıysanız AMD'nin Ryzen 9 9950X işlemcisini F/P açısından önerebilirim. Ben 9950X3D aldım çünkü oyun için de kullanacağım. Bence AMD'den şaşmamak gerek.

2- İşlemci soğutucusunda kesinlikle Cooler Master Atmos 360'ı öneriyorum. Teknik ve fiyat anlamında oldukça başarılı.

3- RTX5090 fazla gereksiz pahalı. Kendi kullandığım ASUS Tuf Gaming RTX5080 hem performans hem soğutma konusunda oldukça başarılı. Soğutma tarafı daha iyi olan Rog Astral'i düşünebilirsiniz, aralarında ciddi fiyat farkı yok.

4- SSD'de 2 TB Samsung 990 PRO kullanıyorum. Bu fiyatlarda en iyi okuma ve yazma performanslarından birine sahip.

5- RAM olarak G.Skill Trident Z5 Neo (2x32 GB) 6000 MHz CL28'i öneririm.

6- PSU olarak 1000W alıp kafayı rahat ettirmek lazım. Asus TUF Gaming PSU olabilir.

7- Anakart'ta port sayısı, giriş sayısı gibi kriterler benim için önemliydi. Bana göre fiyatına göre çok iyi performans sunan Asus Rog Strix B850-A anakart oldukça yeterli. X serilerini çok elzem görmedim. Kendinden SSD soğutucusuna sahip, Heatsinkli almanıza gerek yok SSD'yi.

8- Termal macun işlemci soğutucudan çıkıyor ama Thermal Grizzly Kryonaut Extreme aldım pahalı olmasına rağmen, o noktada karar sizin.

9- Kasanın altında da da 3'lü Cooler Master Mobius 120P ARGB kullanıyorum. Kasanın kendisinde de 4 adet fan var, sistemim oldukça serin çalışıyor 10 tane fanla beraber. Kasam da NZXT H9 Flow.
Sanırım işlemci AMD 9950X olacak gibi. Diğer tavsiyeleriniz için de teşekkür ederim, dikkate alacağım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri