Yardım 150K Bütçeli Kasa Önerisi 9800X Ve 5080 Oc Şart.

Muwrat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
5080
Ekran Kartı
7 9800x3d
Arkadaşlar Merhaba;
Yukarıda belirtmiş olduğum konularda desteğinize ihtiyacım var.
Görsellikten ziyade performans gösteren, teknik açıdan beni üzmeyecek olması( ısı sorunu, donanımsal uyumsuzluk vs) bir kasa olması benim için para harcananacak noktalar.
Anakart ve Ram kısımlarından çok anlamadığım için birçok markanın ekran kartı ve rami karşıma çıkıyor. Anakart evet pahalı( iyidir diyorum) ama belki kullanmayacağım yığınla özelliği var.
Oyunlarımı Wifi üzerinden oynuyorum(iyi bir wifisi olması şart. Ethernet tercih etmiyorum ama zaten port olacaktır. Maksimum 2 adet m2 takarım öyle görünüyor. 4-5 adet ihtiyacım olmayacak.(oyle modeller çıktı karşıma.
PCIE bazılarında 3 tane var bazılarında 1 tane.(bu tamamen hiç anlamadığım bir nokta; sanırım ekran kartı öncelikli ama 1 tane ekran kartım olacak. 3 tane slota neden ihtiyaç olur o kadar teknik bilgim malesef yok :) )
Kasanın içinin ışıl ışıl olmasına gerek yok. yada Disko topu gibi alevler, ışıklar led oyunları bunlara da gerek yok. Ama oyun oynarken beni tatmin etsin istiyorum.

Kendimi oldukça açık ifade etmeye çalıştım. Ortalamanın altında bir bilgim olduğu içinde açıkça yazdım.

Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Bu geceye kadar yollayacağım.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
KS

Muwrat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam Teşekkür ederim, estafurullah. Zaman ayırıp hazırladığın için.
1. Sorum Ssd ler için o kadar yüksek aktarım hızları şart mı?
2. Sorum Ekran kartı için Colorful Vulcan iyi diye duymuştum bu modeli duymadım hiç.
3. sorum 4x16 mı 2x32 ram mi daha verimli.
4. sorum da sıvı soğutma markayı çok duymadım. İşi mi fazlasıyla görür diyorsan o şekilde ilerleyeceğim.

Teşekkürler.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Hocam Teşekkür ederim, estafurullah. Zaman ayırıp hazırladığın için.
1. Sorum Ssd ler için o kadar yüksek aktarım hızları şart mı?
2. Sorum Ekran kartı için Colorful Vulcan iyi diye duymuştum bu modeli duymadım hiç.
3. sorum 4x16 mı 2x32 ram mi daha verimli.
4. sorum da sıvı soğutma markayı çok duymadım. İşi mi fazlasıyla görür diyorsan o şekilde ilerleyeceğim.

Teşekkürler.
1. Aslında gerek yok, isterseniz daha düşük fiyatlı ssdler seçebiliriz.

2. iGame Ultra vulcandan hemen sonra gelen model diye biliyorum. O da iyidir ama isterseniz ssdlerden kıstığımız bütçeyi ekran kartına ekleyip klasman yükseltebiliriz.

3. 2x32 daha verimli olur, anakartın sitesinde 4x16 da yapsak yine maks hız 6400 demişler ama 6000 mhz en stabili ve 2x şeklinde takmak en stabili o yüzden bu şekilde tercih ettim.

4. arctic liquid freezer için dünya çapında bir soğutucu desek yanlış olmaz. Türkiyede de çok ünlü bir ürün aslında ama belki duymamış olabilirsiniz ki buna çok şaşırdım yanlış anlamazsanız :)).

Rica ederim.

kcrasco

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
83
1-olmaması için neden yok o bütçe için. bence 1 tane 2tb yeter.
3-2x32 yeter 4 taneye gerek yok. 2x32 de 7000 destekleyen 4x16 da 6400 filan oluyor. tamamen değerleri salladım ama bu şekilde. o yüzden 2x32 daha mantıklı 4x olmasının avantajı yok
4-arctic iyi markadır.

anakart kötü bir araba kasasına nasıl iyi bir motor olmazsa bu bütçede güçteki bir sistem için yüksek anakart gerekli.

KS

Muwrat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
3-2x32 yeter 4 taneye gerek yok. 2x32 de 7000 destekleyen 4x16 da 6400 filan oluyor. tamamen değerleri salladım ama bu şekilde. o yüzden 2x32 daha mantıklı 4x olmasının avantajı yok
4-arctic iyi markadır.

anakart kötü bir araba kasasına nasıl iyi bir motor olmazsa bu bütçede güçteki bir sistem için yüksek anakart gerekli.
Hangi anakart önerirsiniz?
Bide o zaman 6000 mhz cl30 dan devam 2x32.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
4-arctic iyi markadır.

Anakart nasıl kötü hocam ?

Jahrein

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Sadece oyun için kullanılacaksa 3000 mb/s okuma hızının üstündeki ssdlerde gözle görülecek bir fark olmuyor. 2tb ssd için 12 bin vermeye hiç gerek yok.

Jahrein

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Bu ekran kartı 4k çözünürlükte ileride sıkıntı çıkarabilir bu arada, şu an bile 16gb vrame yaklaşan oyunlar var. Tabi ki yetiyor ama ileride yetmez.

Bunlar lüks ürünler bi ekran kartına bu kadar para veriyorsak en az 4 sene dayanması lazım nvidianın yaptığı adamlık değil. 5080 super bekleyebilirsiniz tercih meselesi tabi.

KS

Muwrat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu ekran kartı 4k çözünürlükte ileride sıkıntı çıkarabilir bu arada, şu an bile 16gb vrame yaklaşan oyunlar var. Tabi ki yetiyor ama ileride yetmez.

Bunlar lüks ürünler bi ekran kartına bu kadar para veriyorsak en az 4 sene dayanması lazım nvidianın yaptığı adamlık değil. 5080 super bekleyebilirsiniz tercih meselesi tabi.
5080 superlerin en az 120k olacağından bahsediliyor. Tr için konusuyorum. :)

Kaan63

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
95
hocam sistem güzel olmuş, ssd için ayırılan bütçe biraz fazla olmuş bence, birde, siyah beyaz bir sistem olmuş kötü bir görüntü oluşturacağını düşünüyorum

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
AMD Ryzen 7 9800X3D Sekiz Çekirdek 4.7 GHz İşlemci (Kutusuz)
MSI Mag Coreliquid E360 White 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu
Asus ROG Strix B850-A Gaming Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
XPG Lancer 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30 AX5U6000C3016G-DCLARWH RAM
Kingston Fury Renegade SFYRD/2000G PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD
Galax RTX 5080 1-Click OC White 58NZN6MDBCWH 256 Bit GDDR7 16 GB Ekran Kartı
Asus TUF Gaming GT502 Horizon ARGB Fanlı Beyaz ATX Oyuncu Kasası
MSI MAG A850GL White Gen5 850 W Power Supply

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
hocam sistem güzel olmuş, ssd için ayırılan bütçe biraz fazla olmuş bence, birde, siyah beyaz bir sistem olmuş kötü bir görüntü oluşturacağını düşünüyorum
Evet ssdlere ayar çekip ekran kartını değiştirdik. Renk temasını arkadaş sorun etmem dediği için o şekilde yaptık. Yalnızca optimizasyonu düşündüm yani.
Sıvı soğutma ve ramlar siyah ve rgbli, anakart siyah, ekran kartı beyaz oldu ama göze o kadar çarpacağını düşünmüyorum kendime sistem alır gibi düşündüm çok da bir beyis yok gibi geldi sadece ekran kartının beyaz olması. Hatta o büyüklüğü ile farklı bir hava da katar diye düşündüm beyaz olup rgbli olmasıyla.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri