60.000 TL ve üstü 150K Bütçeye Sistem Önerisi

kgan_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İşlemci
amd
Ekran Kartı
Nvidia
Yaklaşık 150K bütçem var. Yakın zamanda msi x870e edge ti anakartı satın aldım.Bundan dolayı sistemi beyaz toplamak istiyorum ama istediğim beyaz parçaları uygun fiyata bulamazsam siyah da olabilir. Ekran kartı olarak 5070 ti ile 5080 arasında kaldım. Önerileriniz nelerdir ?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
787
Elde mevcut parça, parçalar var mı değerlendirilebilecek. SSD olur vb....?
Kasa olarak ne tür Bir model düşünüyorsunuz?

KS

kgan_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Elde mevcut parça, parçalar var mı değerlendirilebilecek. SSD olur vb....?
Kasa olarak ne tür Bir model düşünüyorsunuz?
Mevcut olarak yukarıda söylediğim gibi sadece anakartım var. Sistemi beyaz toplayabilirsem beyaz akvaryum tipi bir kasa düşünüyorum. Aklımda bir model yok.
Bütçeye sistemle beraber ekipmanlar da dahil mi?
Ekipmanlar dahil değil sadece kasa bütçesi 150k

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
787

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,498
KS

kgan_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Galax ı hiç duymadım güvenilir bir marka mı ? İşlemciyi ben de aynısını düşünüyorum.

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
538
Satın aldığın anakartın linki mevcutsa göndirirmisin, MPG serisi mi ?

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
538
Ramleri mutlaka @yunusx36 hocamın önerdiği şekilde CL30 almaya çalış 32 ye geçme, expo profile 1 açıp, dual kit ile Mhz yükseltme ayarı yapıcaksın, Msi bu konuda çok ayar seçer CL değeri yükseldikce ve marka kalitesi düştükce ayarlar zorlaşır, işin bir de Ramler de Hynix ve Micron çip kısmı var ama orası kafanı karıştırmasın, x870 altındaki anakartlar seçiyor o çipleri Msi tarafında. İşlemcide 9800X3D den devam edersin, bu şekilde en önemli kısım X870 Edge+9800X3D+Kingston CL 30 Ramler sistemin çok performans dengeli olur, Ramlerin 6000 Mhz değeri seni yanıltmasın Expo profile 1 ayarı açınca ya da, manuel tweak ayarları yaparken 1:1 hız aşırtma da en sağlıklı frekanstır sistem güzel çalışır. Diğer Psu ve kasa zaten A kalite. @solaris hocamız kasa seçimini Lian Li yapmış en sevdiğim model.
Ekran kartı da bilinen marka şüphen olmasın.

KS

kgan_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ramleri mutlaka @yunusx36 hocamın önerdiği şekilde CL30 almaya çalış 32 ye geçme, expo profile 1 açıp, dual kit ile Mhz yükseltme ayarı yapıcaksın, Msi bu konuda çok ayar seçer CL değeri yükseldikce ve marka kalitesi düştükce ayarlar zorlaşır, işin bir de Ramler de Hynix ve Micron çip kısmı var ama orası kafanı karıştırmasın, x870 altındaki anakartlar seçiyor o çipleri Msi tarafında. İşlemcide 9800X3D den devam edersin, bu şekilde en önemli kısım X870 Edge+9800X3D+Kingston CL 30 Ramler sistemin çok performans dengeli olur, Ramlerin 6000 Mhz değeri seni yanıltmasın Expo profile 1 ayarı açınca ya da, manuel tweak ayarları yaparken 1:1 hız aşırtma da en sağlıklı frekanstır sistem güzel çalışır. Diğer Psu ve kasa zaten A kalite. @solaris hocamız kasa seçimini Lian Li yapmış en sevdiğim model.
Ekran kartı da bilinen marka şüphen olmasın.
Durumu kesin değil ama bütçeyi bi 10k arttırabilsem yukarıda atılan gigabyte aeroyu önerir misiniz ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri