Yardım 150K Bütçeyle Sistem Toplama

çağannnnn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
9800x3D
Ekran Kartı
RTX 5080
Herkese selamlar, hayatımda ilk kez sistem topluyorum ve şuan birkaç forumdan daha yardım alarak aşağıdaki sistemi topladım sizce nasıl ve neleri değiştirebilirim?

İşlemci:

AMD Ryzen 7 9800X3D Sekiz Çekirdek 4.7 GHz​

Anakart:

Gigabyte X870E Aorus Elite WIFI7 AMD AM5 DDR5 ATX Anakart​

Ram:

Corsair Vengeance 32 GB (2x16) 6400 MHz CL30 CMK32GX5M2B6400Z30 DDR5 Ram​

Ekran Kartı:
Sürekli olarak Zotac Solid Core RTX 5080 ve (indirime girerse ya da giriyorsa) Gigabyte Gaming OC RTX 5080 ya da MSI Gaming TRIO RTX 5080

SSD:

Western Digital Black SN850X WDS100T2X0E PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD​

ancak şuan
GOODRAM Core 1TB Gen5 M.2 2280 SSD 10200MB Okuma / 8400MB Yazma yarı yarıya indirimde eğer o güzelse onu almay düşünüyorum

Soğutucu:

Corsair Nautilus 360 RS ARGB CW-9060093-WW İşlemci Sıvı Soğutucu​

Kasa ve PSU:

Corsair 3500X ARGB Siyah 4x120mm Fan Temperli Cam USB 3.2 RM850e 850W 80+ Gold Güç Kaynağı Mid Tower E-ATX Gaming Kasa​

Sizce nasıl sistem ve ssd değiştirmek mantıklı mı?

KS

çağannnnn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1784457270463.png

1784457299421.png

gorrkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Sistem gayet güzel. SSD konusu için şunu söyleyebilirim. SN850X çok yaygın bir gen4 ssd. Hızı fena değil v ddr4 dram var. GOODRAM ise WD ye göre daha yeni bir marka piyasası tam olarak oturmuş sayılmaz. Ama söylediğiniz model gen5 teknolojisine sahip ve bu sebeple daha yüksek hızlarda çalışan bir ssd. Yüksek hız demek ısınma demek oluyor ama Gigabyte X870E anakartta soğutucu mevcut bu yüzden ısı problemi yaşamazsınız. İkisi de gayet güzel ssd ler. Goodram gen 5 olduğu için biraz daha ileriye dönük ama garanti ve güvenilirlik konusunda da WD daha önde geliyor. İki seçenekte de problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Eğer fiyatları çok yakınsa GOODRAM tercih edilebilir.

Ekran kartı konusunda; 3 ü de performans olarak birbirine yakın kartlar. ama soğutma bloğu sistemlerinde farklar var. MSİ gaming trio ikisine göre biraz daha ufak bir ekran kartı. Eğer bütçene uyarsa ben MSİ tercih ederdim. Hem çok sessiz hem rgb si fena değil (gigabyte gaming oc ye göre daha az) hem de bence kozmetik açıdan çok güzel görüntüye sahip bir ekran kartı

KS

çağannnnn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistem gayet güzel. SSD konusu için şunu söyleyebilirim. SN850X çok yaygın bir gen4 ssd. Hızı fena değil v ddr4 dram var. GOODRAM ise WD ye göre daha yeni bir marka piyasası tam olarak oturmuş sayılmaz. Ama söylediğiniz model gen5 teknolojisine sahip ve bu sebeple daha yüksek hızlarda çalışan bir ssd. Yüksek hız demek ısınma demek oluyor ama Gigabyte X870E anakartta soğutucu mevcut bu yüzden ısı problemi yaşamazsınız. İkisi de gayet güzel ssd ler. Goodram gen 5 olduğu için biraz daha ileriye dönük ama garanti ve güvenilirlik konusunda da WD daha önde geliyor. İki seçenekte de problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Eğer fiyatları çok yakınsa GOODRAM tercih edilebilir.

Ekran kartı konusunda; 3 ü de performans olarak birbirine yakın kartlar. ama soğutma bloğu sistemlerinde farklar var. MSİ gaming trio ikisine göre biraz daha ufak bir ekran kartı. Eğer bütçene uyarsa ben MSİ tercih ederdim. Hem çok sessiz hem rgb si fena değil (gigabyte gaming oc ye göre daha az) hem de bence kozmetik açıdan çok güzel görüntüye sahip bir ekran kartı
Teşekkür ederim hocam sanırım sn850x tercih edicem sanırım ileride zaten bir ssd daha eklemeyi düşünüyorum

gorrkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Teşekkür ederim hocam sanırım sn850x tercih edicem sanırım ileride zaten bir ssd daha eklemeyi düşünüyorum
Ben de yeni ssd almayı düşünüyorum. Uzun zamandır araştırma yapıyorum burada da bir konu açmıştım. Hem buradaki arkadaşların tavsiyeleri hem de kendi araştırmalarım sonucu öğrendiklerim bu şekilde. Kullanacağın ana ssd dramli ve mümkünse güzel bir hıza sahip olsun (SN850X gayet yeterli) daha sonradan takviye edeceğin ise bu kadar özelliğe sahip olmasına gerek yok

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri