16.000₺ PC Toplama

Ardaxdemirel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Merhaba arkadaşlar , bütün adobe progamlarını rahatça kullanıp video editlemek için render pc topluyorum. Arada bir arkadaşlarımla oyun da atmayacağım değil tabii ki [/font]null​
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Topladığım sistem şudur ;[/font]

[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Sistem 19[/font]

[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Ryzen 3900X[/font]
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]MSI X570 Gaming Edge[/font]
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]RTX2080 Super MSI Trio[/font]
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Corsair RM750 80 PLUS GOLD[/font]
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Corsair 16GB CL15 3000MHZ Ram[/font]
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]GamePoweR Warcry Kasa[/font]
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]1 TB Segate HDD[/font]
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]512 GB Samsung 970 Evo PLUS SSD[/font]
[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]Cooler Master Masterliquid ML360R RGB Adreslenebilir LED Fan İşlemci Sıvı Soğutma[/font]

[font=BlinkMacSystemFont, -apple-system,]önerilerinizi bekliyorum.[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
bogota' Alıntı:
Tum componentlerin high level. Neredeyse ayni fiyatta olan 9900K yi kullanmis birisiyim. Kesinlikle render tarzi islemlerde yanit hizi cok daha yuksek oluyor. Yeni rtx teknolojisini gecikme suresi olmadan deneyimleme adina da 9900k nin grafik desteklemesi de fark yaratacaktir. Barcelona kadrosunu kurmussun ama messiyi yedek birakmissin olmamis :)

9900K işlemcisinin yanıt süresi bir tık daha iyi bu doğrudur ama şöyle bir sorun var ki bu çok daha önemli 9900K 8 çekirdek ile bu işe yaparken 3900X 12 çekirdek ile bu işi yapıyor yanıt süresi hızlı olmasına rağmen aynı paraya daha az çekirdek verdiği için ve render işinde çekirdek sayısı önemli olduğu için 9900K işlemcisine en az iş yüküne bağlı %17 fark atıyor. Yani sizin deyiminiz ile kadro gayet iyi aslında. :D

Ardaxdemirel' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar , bütün adobe progamlarını rahatça kullanıp video editlemek için render pc topluyorum. Arada bir arkadaşlarımla oyun da atmayacağım değil tabii ki.

Topladığım sistem şudur ;

Sistem 19

Ryzen 3900X
MSI X570 Gaming Edge
RTX2080 Super MSI Trio
Corsair RM750 80 PLUS GOLD
Corsair 16GB CL15 3000MHZ Ram
GamePoweR Warcry Kasa
1 TB Segate HDD
512 GB Samsung 970 Evo PLUS SSD
Cooler Master Masterliquid ML360R RGB Adreslenebilir LED Fan İşlemci Sıvı Soğutma

önerilerinizi bekliyorum.

Anakartı değiştirin. MSI markasında VRM kanadı sorunlu modeller var ki sizde o modellerden birisini seçmişsiniz. Sorun olmayan modeller şu anakartlar MSI markasında.

• MEG X570 Ace
  • MEG X570 Unify
  • Prestige X570 Creation
  • MEG X570 Unify
Bu yazdıklarım dışında 3900X gibi bir işlemciye MSI markasından anakart seçmeyin. ASUS X570 TUF Plus anakartı alabileceğiniz en güçlü 2000 TL anakart modelidir. 3950X işlemcisi dahil düşük VRM sıcaklıkları ve sorunları olmadan OC ve genel kullanım yapabilirsiniz. Eğer TUF Plus modelinden daha güçlü bir anakart isterseniz aşağıdaki 4 modele bakabilirsiniz.

• ASUS ROG Strix X570-E Gaming
  • MSI MEG X570 Unify
  • ASRock X570 Taichi
  • Gigabyte X570 Aorus Ultra
Bu 4 modelin hepsi güçlü ama aralarındaki en yüksek AMPER veren modeller ASUS ve MSI modelleri. 60A güç akımı sağlayabiliyorlar diğerleri ASRock modeli 50A ve Gigabyte modeli ise 40A aktarım yapıyor. Güç sırasına göre sıraladım.

PSU yani güç kaynağı seçiminizi değiştirin. Yine kronik bazlı çok fazla sorunu olan bir PSU modeli seçmişsiniz. Seçtiğiniz modelde en basitinden 2 sorun var yüke bağlı voltaj dalgalanmaları çok fazla oluyor ve kullanılan fan daha kalitesiz ve sesli bir fan. PSU modelini bu Corsair RM750 modelini yine CWT şirketi yapıyor ama CWT firması bir alt sınıf bir PSU yapmış ve Corsair özelleştirme konusunda kesinti yapmış önermem yani bu ürünü. Size PSU modeli olarak aşağıdakileri öneririm.

• XPG Core Reactor GOLD modellerinden birisini alabilirsiniz hatta bence piyasadaki en mantıklı PSU modeli bu. Kronik büyük bir sorunu yok neredeyse kusursuz bir PSU ki bu ürünüde CWT şirketi yapıyor ama bu daha yeni bir versiyon ile yapılan bir ürün. En önemli özelliklerinden biriside bu model 8 aşamalı akım koruması ile geliyor ki bu sayı çok çok yüksek. Normalde 5-6 akım aşamasından fazlasını göremezsiniz PSU modellerinde ki Corsair model 5 akım korumalı örnek vermek gerekirse.
  • FPS Hydro G PRO GOLD modelini 2. olarak öneriyorum. Bu PSU modelide aynı şekilde XPG kadar iyi bir model. FSP dünyanın en büyük güç kaynağı üreticilerinden birisidir kendi ürünlerini yapar ve CWT şirketi gibi başka markaları ürünler yapar. BU önerdiğim Hydro G PRO modelide çok iyi bir modeldir neredeyse sorunsuz diyebilirim bu model içinde. 2. sıraya almamın sebebi buda 5 ana akım korumasıyla geliyor ki elektrik gerilimine bağlı koruma bence çok önemli 5 akım koruması çok çok iyi ama 8 tane varken ben XPG seçerdim.
  • Seasonic FOCUS PLUS GOLD modellerinden birisini alabilirsiniz. Bu ürünüde 3. sıraya koydum sebebi 2018 yılı çıkışlı bir ürün biraz eski ama ürün halen daha taş gibi özelliklere sahip. Seasonic firmasıda FPS markası gibi en büyüklerden birisidir. Bu modelde 6 ana akım korumasına sahip.
Bu 3 modelden birisini tercih edin. Hepsi 10 yıl garantili ürünler. Tabi ülkemizde yasa gereği 2 yıl yada 3 yıl garanti sunuluyor ama ürünlerine firmaların ne kadar güvendiklerini gösterir garanti süreleri.

RAM olarak 3600 MHz bir RAM seçin. Sebebi RAM frekansı olarak AMD 3600 MHz hızda en hızlı işlem yapabilme kabiliyetine sahip. İş için bu size çok fazla hız kazandırır. CL16 yukarısından almayım sakın iş için CL16 veya aşağısı ki 3600 MHz CL16 aşağısı RAM yok bizim ülkemizde benim bildiği G.Skill Trident Z Neo ürününü alabilirsiniz en iyisi odur.

Sıvı soğutma önerimde sizin seçtiğiniz model iyi ama ben size piyasadaki en iyi soğutmaya sahip kalite vs. olarak en iyi ürünü sunayım SilverStone PF360 modelini alın. Bu soğutucu piyasadaki 2000 TL 'lik ürünler kadar iyi soğutma sağlıyor ve çok daha uygun fiyatlı bir ürün. Kalite vs. görsellik konusunda eksiği yok. Daha iyi soğutmaya sahip bir ürün almış olursunuz.

Bunun dışında hiçbir üründe sorun yok seçimleriniz gayet iyi ama kasa seçiminiz hiç iyi değil bu arada tavsiye isterseniz verebilirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
XPG BATTLECRUISER benimde en çok önerdiğim kasalardan birisi. Kasa her anlamda çok iyi bir model.

Birde diğer önerdiğim biraz daha ucuz bir kasa modeli var oda CoolerMaster MasterBox TD500 ARGB Tempered Glass - 800,39 TL bu kasa. Bu kasada kalite olarak ve özellik olarak iyi modellerden birisi. Stoklarda uzun zamandır yoktu yeniden bulunabilir olması biraz daha ucuz alternatiflerde iyi oldu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
bogota' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
9900K işlemcisinin yanıt süresi bir tık daha iyi bu doğrudur ama şöyle bir sorun var ki bu çok daha önemli 9900K 8 çekirdek ile bu işe yaparken 3900X 12 çekirdek ile bu işi yapıyor yanıt süresi hızlı olmasına rağmen aynı paraya daha az çekirdek verdiği için ve render işinde çekirdek sayısı önemli olduğu için 9900K işlemcisine en az iş yüküne bağlı %17 fark atıyor. Yani sizin deyiminiz ile kadro gayet iyi aslında. :D

Anakartı değiştirin. MSI markasında VRM kanadı sorunlu modeller var ki sizde o modellerden birisini seçmişsiniz. Sorun olmayan modeller şu anakartlar MSI markasında.

• MEG X570 Ace
  • MEG X570 Unify
  • Prestige X570 Creation
  • MEG X570 Unify
Bu yazdıklarım dışında 3900X gibi bir işlemciye MSI markasından anakart seçmeyin. ASUS X570 TUF Plus anakartı alabileceğiniz en güçlü 2000 TL anakart modelidir. 3950X işlemcisi dahil düşük VRM sıcaklıkları ve sorunları olmadan OC ve genel kullanım yapabilirsiniz. Eğer TUF Plus modelinden daha güçlü bir anakart isterseniz aşağıdaki 4 modele bakabilirsiniz.

• ASUS ROG Strix X570-E Gaming
  • MSI MEG X570 Unify
  • ASRock X570 Taichi
  • Gigabyte X570 Aorus Ultra
Bu 4 modelin hepsi güçlü ama aralarındaki en yüksek AMPER veren modeller ASUS ve MSI modelleri. 60A güç akımı sağlayabiliyorlar diğerleri ASRock modeli 50A ve Gigabyte modeli ise 40A aktarım yapıyor. Güç sırasına göre sıraladım.

PSU yani güç kaynağı seçiminizi değiştirin. Yine kronik bazlı çok fazla sorunu olan bir PSU modeli seçmişsiniz. Seçtiğiniz modelde en basitinden 2 sorun var yüke bağlı voltaj dalgalanmaları çok fazla oluyor ve kullanılan fan daha kalitesiz ve sesli bir fan. PSU modelini bu Corsair RM750 modelini yine CWT şirketi yapıyor ama CWT firması bir alt sınıf bir PSU yapmış ve Corsair özelleştirme konusunda kesinti yapmış önermem yani bu ürünü. Size PSU modeli olarak aşağıdakileri öneririm.

• XPG Core Reactor GOLD modellerinden birisini alabilirsiniz hatta bence piyasadaki en mantıklı PSU modeli bu. Kronik büyük bir sorunu yok neredeyse kusursuz bir PSU ki bu ürünüde CWT şirketi yapıyor ama bu daha yeni bir versiyon ile yapılan bir ürün. En önemli özelliklerinden biriside bu model 8 aşamalı akım koruması ile geliyor ki bu sayı çok çok yüksek. Normalde 5-6 akım aşamasından fazlasını göremezsiniz PSU modellerinde ki Corsair model 5 akım korumalı örnek vermek gerekirse.
  • FPS Hydro G PRO GOLD modelini 2. olarak öneriyorum. Bu PSU modelide aynı şekilde XPG kadar iyi bir model. FSP dünyanın en büyük güç kaynağı üreticilerinden birisidir kendi ürünlerini yapar ve CWT şirketi gibi başka markaları ürünler yapar. BU önerdiğim Hydro G PRO modelide çok iyi bir modeldir neredeyse sorunsuz diyebilirim bu model içinde. 2. sıraya almamın sebebi buda 5 ana akım korumasıyla geliyor ki elektrik gerilimine bağlı koruma bence çok önemli 5 akım koruması çok çok iyi ama 8 tane varken ben XPG seçerdim.
  • Seasonic FOCUS PLUS GOLD modellerinden birisini alabilirsiniz. Bu ürünüde 3. sıraya koydum sebebi 2018 yılı çıkışlı bir ürün biraz eski ama ürün halen daha taş gibi özelliklere sahip. Seasonic firmasıda FPS markası gibi en büyüklerden birisidir. Bu modelde 6 ana akım korumasına sahip.
Bu 3 modelden birisini tercih edin. Hepsi 10 yıl garantili ürünler. Tabi ülkemizde yasa gereği 2 yıl yada 3 yıl garanti sunuluyor ama ürünlerine firmaların ne kadar güvendiklerini gösterir garanti süreleri.

RAM olarak 3600 MHz bir RAM seçin. Sebebi RAM frekansı olarak AMD 3600 MHz hızda en hızlı işlem yapabilme kabiliyetine sahip. İş için bu size çok fazla hız kazandırır. CL16 yukarısından almayım sakın iş için CL16 veya aşağısı ki 3600 MHz CL16 aşağısı RAM yok bizim ülkemizde benim bildiği G.Skill Trident Z Neo ürününü alabilirsiniz en iyisi odur.

Sıvı soğutma önerimde sizin seçtiğiniz model iyi ama ben size piyasadaki en iyi soğutmaya sahip kalite vs. olarak en iyi ürünü sunayım SilverStone PF360 modelini alın. Bu soğutucu piyasadaki 2000 TL 'lik ürünler kadar iyi soğutma sağlıyor ve çok daha uygun fiyatlı bir ürün. Kalite vs. görsellik konusunda eksiği yok. Daha iyi soğutmaya sahip bir ürün almış olursunuz.

Bunun dışında hiçbir üründe sorun yok seçimleriniz gayet iyi ama kasa seçiminiz hiç iyi değil bu arada tavsiye isterseniz verebilirim.

Render da cok cekirdek onemli olsa da, cekirdegin yapisi teknolojisi ve hizi daha da onune geciyor.  Nice cok cekirdekli islemciler 4-6 cekirdekli islemcilerin gerisinde kaliyor. 9900K suan piyasadki en iyi masaustu islmci diyebilirim. Kullanirsan bence farki hissedebilirsin :)

Bu dediğiniz şey eksi AMD yokken doğruydu ama çekirdek performansı Ryzen 3000 ile INTEL kadar iyi artık ve çekirdek sayısı fazlalığıda AMD lehine olduğundan bu dediğiniz tamamen yanlış oluyor. 9900K ve 3700X ayrıca 3900X kullanmış birisi olarak söylüyorum Render işleminde 3700X işlemcisi 9900K ile aynı 3900X işlemcisi bildiğiniz eziyor. Yani ezbere konuşmak doğru değil. INTEL 10. nesil ile de bu işte yine AMD karşısında geri kalacak gibi 14nm+++ suyu daha ne kadar sıkılabilirse artık performans geliştiremiyorlar mimriden dolayı. Boşa konuşmadım başta nedenleri ile konuştm.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri